19 Haziran 2017 Pazartesi

Tatil ve Yemek

Yaz tatili sebebiyle Ege iyice dağılmış durumda. Uzun uyku saatleri ,geç yatışlar, bol televizyon ve çokça dondurma.

Diğer yandan yaz aylarında iştah azalması gibi bir durumda var. Çocuklara yemek yedirmek her zaman zor ama yaz ayları bu durum daha bir garipleşiyor. Birde Egenin üst ön dişlerinin ikisi birden düştü. Geçen gün alt sıra yan dişlerden biride pıt diye düşünce çocuk iyice yemez oldu. Velhasıl bu gibi zamanlarda çok dara düşersem en büyük kurtarıcım her zaman lezzetli bir ev pizzası.
Birde dışarıdan yemek yemeyi sevmediğim için mümkün mertebe her şeyi evde pişirmeye ant içmiş biriyim. Hele ocak ayında Ege gıda zehirlenmesi geçirdiğinden beridir daha bir hassaslaştım.


Bizim evde bol sebzeli ve peynirli bir pizzaya asla hayır denmez. Bu yüzden benim için en iyi pizza tarifleri arayışı hobi gibi bir şey oldu. Tabi ki bu durum en çok Egenin işine geliyor. Aslında benimde işime geliyor çünkü yemediği bazı sebzeleri ve mesela zeytini pizza sayesinde yedirebiliyorum. Çünkü annelik birazda dalavere çevirebilme becerisidir :)

İşte sizinde aklınızda olsun diye söylüyorum. Annelerin iştahsız çocukları dize getirecek en büyük kozu tabi ki, lezzetli bir hamur ve kaliteli malzemelerle evde yapılabilecek pizza değilde nedir?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder