21 Nisan 2013 Pazar

Hayat İyi, Hayat Güzel

Günlerdir içim dışım, sağım solum, önüm arkam BIG BANG !!!

Dinle, izle ve youtube sana ne ihsan etmişse yalayıp yut zira pek geç kalmışsın pek!


İnsanda hiç olmazsa on sene genç olaydım daha iyi olurdu dedirten delikanlı arkadaşlarım, içimde ölmeyen şeyleri ayyuka çıkardığınız için çok teşekkür ederim.

Zira çok pis bir yaşlanma korkusu her yanımı sarmalamış vaziyetteyken, arada can kurtaran botu gibi gelip beni silkeleyen bazı şeyler olmasa, ciddi ciddi huzur evinden yer bakmaya başlıycam!
Ne yapalım kardeşim, herkesin tuttuğu kendine!

Lakin bu işin içine girip BIG BANG'e bulaşınca, ister istemez her yanınıza sinen yegane adam G-DRAGON oluyor.


Peki bu ne demek oluyor?

Siz, aziz dostum evet siz, artık bundan sonra iflah olmazsınız demek oluyor.

Şimdi bu saatten sonra bana düşen tek şey, Allah'a göndermiş olduğu KORE nimetlerinden ötürü sabah akşam şükretmektir ki bende ziyadesiyle ediyorum!

Hayat iyi, hayat güzel.
Bundan sebep bende, Allah rızası için niyet ettim G-DRAGON'u sevmeye!

16 Nisan 2013 Salı

İnleyen Nağmeler

Günlerdir hastayım. Sanki her sabah kalktığımda dahada hastalanmış olarak kalkıyorum. Dünden beridir devam eden öksürük yüzünden bütün karın ve sırt kaslarım sızlamakta. Boğazım dikenli bir telle çevrelenmiş durumda. Geçtiğim her yerde tarçın ve zencefil kokusu bırakıyorum. Neredeyse avuçla zencefil tüketir vaziyetteyim. Allah'dan sevdiğim şeyler yoksa zulüm olurdu.
Bu hengamede Memo şehir dışında. Burcu evden çalıştığı bir işi olduğu için bu hafta benimle. Ege halen benim şiddetli hastalığıma göğüs gerip hastalanmadı. Belki ocak ayında bu derece bir hastalık geçirdiği için bağışıklığı güçlendi. Benden evvel ateşlenmiş olsa da bir kaç günde toparlandı ama arkasında hasta bir anne bıraktı. Çok korkuyorum Ege hastalığı benden devralacak diye...

Diğer yandan Egenin beni sevmek istedikçe, benim "annecim çok sarılmayalım, annecim öpüşmeyelim" demem, Egeyi daha çok depara geçirtiyor. Normalde çok sık sarılmak veya öpmek istemez ama ben hasta olduğum için benimle ilgilendiğini sanıyorum. Bazen benim ona yaptığım gibi elini alnıma koyması beni bitiriyor.
Ah! anne olmanın güzel ve keyifli olduğu anlardan biri işte :)

Bu ay o kadar hastalığın arasına üç kitap sıkıştırdım.


İran Uyanıyor ve Dul hızla okundu. Hele Dul beni çok duygulandırdı. Yıllar boyu bir insanla aynı yastığa baş koymak ve o kişinin artık yaşamaması. Bazı satırlar beni ciddi üzdü ve bunu artık yaşımın kemale ermesine bağladım. Bir on sene önce okusam yazık adama yav! der üzerinde durmazdım ama şimdi yazardan daha çok dertlendiğimi fark ettim. Ne oluyor bana?

İran Uyanıyor için ne yazabilirim? Okunmalı ve anlamaya çalışmalı.

Bir Gezginin Alfabesi belki seyahat kitabı olabilir. Ben seyahat ve anı kitaplarını çok sevdiğim için, internet siparişimde mutlaka bu tarz bir kitabı sepete atmadan duramıyorum. Lakin İngiliz asilzadelerinden biri olan yazarın biraz kasıntı duruşu, hafiften insana ezik miyim lan ben? dedirtiyor. Uyarmadı demeyin.

Halen okumakta olduğum kitapsa işte bu.


Kitap kapağına ilk görüşte aşık oldum. Çok yaratıcı bir kapak tasarımı olmuş. Kitapta kapak tasarımından geri kalmamış.
Şimdiden pek sevdiğim kitaplardan biri oldu.

Birde bu ay izlediğim üç Japon filmini not düşmek isterim.


Benden bu kadar. Gidip biraz uzansam hiç fena olmazdı.






9 Nisan 2013 Salı

Oğlum



Yine ateşlendin...
Bu kış (sahi bahar geldi) üçüncü kez doktora gittik. Dün gece yine derecedeki sayıyı gördüğümde kalbim küt! küt! etti.
Hasta olman beni çok üzüyor oğlum.
Lakin sen yinede serçe gibi her daim şakıyarak ve evde zıplayarak, koşarak, bir an olsun dinlenmeyerek hastalığını atlatmaya çabalıyorsun.
Canımın içisin.
Gülen yüzümsün.
Çok ama çok ama çok, çok, çok seviyorum seni.

"Hadi bana bir poz ver dişlerini göster Ege" dediğimde, verdiğin o zoraki pozlar beni çok güldürüyor.

Sen beni hep böyle güldür olur mu?

Bir daha ateşlenme olur mu? diye sana nazlanmakta isterdim ama biliyorum ki, daha çok ateşli günlerin olacak.
Olsun, eminim sen o zamanlarda yine evde döne döne koşup Gangnam dansı yapacak ve op! op! diye sekeceksin :D

Seni seviyorum Ege.
Sanki sadece seni sevebilmek için yaşamışım gibi hissettirdiğin her an için çok teşekkür ederim oğlum.



3 Nisan 2013 Çarşamba

Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor


Sanat, tıp ve iş dünyası, kalp hastası çocuklar için el ele veriyor. Ünlü ressam Renée Niklan’ın 17 eseri, 10-14 Nisan tarihlerinde Ekavart Gallery’de sergileniyor. Ekavart Gallery nerede diyenlere, işte adres:  The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza, No: 15, Gümüşsuyu-İstanbul. Sergi, çarşamba-cuma günleri 11.00-18.30, cumartesi günü ise 12.00-18.30 saatleri arasında gezilebilir.

Bu serginin diğerlerinden farkı ne derseniz, salt bir resim sergisi olmanın ötesinde bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıdığını söyleyebiliriz. Sergideki eserlerin satışından elde edilecek gelirin tamamı, gelişmekte olan ülkelerde doğuştan ya da sonradan kalp hastası olan çocukların tedavi edilmesi için kullanılacak. Tedavileri, bu işe gönül vermiş bir avuç tıp insanının kurduğu Herkes İçin Kalp Derneği (www.cptg.ch) gerçekleştirecek. Dernek, modern tıbbın sunduğu olanaklardan yararlanamayan bu çocukların İsviçre’de ya da kendi ülkelerinde ücretsiz tedavi olmalarını sağlıyor.

Ne yazık ki, gelişmekte olan ülkelerde her yıl yaklaşık 2 milyon çocuk kalp bozukluklarıyla doğuyor ve bu çocukların yarısı maddi kaynak veya sağlık sektöründeki insan kaynağı yetersizliği nedeniyle ilk iki yıl içinde yaşamını yitiriyor. Bu ülkelerde açık kalp ameliyatı olmayı bekleyen çocukların sayısı ise 8 milyonu buluyor.

Herkes İçin Kalp Derneği’nin kurucusu Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos. Kalangos, iki kez Nobel Tıp Ödülü’ne aday gösterilmiş bir kalp cerrahı. Bu alanda 14 ayrı teknik geliştirmiş. Son 100 yılın en iyi cerrahlarından biri olarak tanınıyor. Ayrıca, dünyanın en prestijli tıp ödüllerinden Fransız Tıp Akademisi Ödülü’ne sahip.

Sergi, Alvimedica’nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, hayır amaçlı bu tür etkinliklere özel önem veriyor ve Herkes İçin Kalp Derneği’ni yürekten destekliyor.

Niklan’ın mutluluk, umut ve sevgi mesajları içeren eserlerinden oluşan  “Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor” temalı sergisini mutlaka görün. Gidemem diyorsanız, sergiyi Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv’de de izleyebilirsiniz. Resimler, yüreğinizi ısıtacak…



Hem dernek hem de sergi hakkında şuradan bilgi alabilirsiniz: http://alvimedica.com/hearts-for-all/tr/

Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

2 Nisan 2013 Salı

Üşeniyorum

Bloga yazı girmeye feci şekilde üşeniyorum. Fazla şey birikiyor sonrada hepsini yazmaya üşeniyorum.
Hatta şöyle oluyor, niyet ettim yazı yazmaya diyerek blogumu açıyorum ama başka blogları okumaya dalıyorum. Eee! sonra saat bir bakmışsın 01:30 bilemedin 02:00 olmuş, bu saatten sonra yazı yazılmaz gidiyim yatıyım bari diyerek sıvışıyorum.

Bu gecede bir müddet aynısı olunca, bende birikenleri yazamıycam madem en azından bu duruma nasıl düşüyorum ibreti alem olsun diyerek yazayım dedim. Ben ediyorum siz etmeyin!

************************************************************************************************************
Hatta bir şıklık yaparak, bu akşam üşenmeyip yazı girseydim neler yazacaktım bilin diye konu başlıklarını veriyorum.

Geçtiğimiz değil, ondan bir önceki pazar gittiğimiz Hidiv Kasrı kahvaltı detayları ve oradan alınan sümbüllerin kokusu.

Yaptığım ekmeklerin fotoğrafları ve bu konu hakkında bir iki ıvır zıvır

Güne katıldım A dostlar müjdeler olsun haberi

Geçtiğimiz pazar ormanda yapılan simit peynirli kahvaltı analizi

Bugün çok pis temizlik yaptım her yanım ağrıyor yakınması

Ege çok tatlı konulu uzun bir makale

ve dahi Ege fotoğrafları

Kore dizilerine kısacık bir ara verdim zira çok fazla bölüm birikmiş Amerikan dizilerimi temizlemem gerek konulu uzunca bir yazı

gibi daha nicelerini üşendiğimden yazmadım.

Peki ne yaptım??? çokça kitap okudum ve sinema filmleri izledim ve blog okuduğum vede arada da eş ve anne olarak vazifelerimi yerine getirdim. Daha ne yapayım güzel kardeşim sizde çok üstüme geliyonuz ama ha!