30 Temmuz 2014 Çarşamba

Migren ve Güzellikleri

Bu aralar migren ataklarım hız kazandı. Neredeyse her güne baş ağrısıyla başlar oldum. Bazen topluca gelip beni zora sokuyor bazense uzunca bir mola veriyor. Bu ara bayram ziyaretine geldi gitmek bilmiyor. Dün akşam beni yine bitirdi hemde Egenin doğum günü için o kadar heveslenmişken hiç istediğim doğrultuda gitmeyen bir gece geçirdik. Bana ders olsun diyorum ama olmuyor. Çok heveslendiğim şeyler nedense hep kursağımda kalıyor. Bir şey hayal etmemem gerek anlık yaşamalıyım ve bu sayede belki  üzülmemeyi de öğrenebilirim. Belki...

Aslında amacım bunları yazmak değildi. Ben şu an çok keyifliyim.Keyifliyim çünkü migren krizlerinin bana getirdiği güzel sürprizlerde oluyor. Rüyalar gibi. Rüyalarda olmasa ne yapardım bilmem. Bu sayede asla gidemediğim yerlere gidiyor ve gerçek hayatta bir araya gelmemin  mümkün olmadığı insanlarla aynı sofrayı paylaşıyor, sohbet ediyor, gülüyor dostluk ediyorum. Atatürk başta olmak üzere bu zamana kadar çok değerli insanları rüyamda görmüş biri olarak migren ataklarının ertesi günü, güne intihara meyilli değilde pozitif enerjiyle başlamamı sağlayan bu rüyalara müteşekkirim.


Bu sabaha neşeli başlamamı sağlayan şeyse Jang Keun Suk'tu. Gülmeyin rica ederim. Atatürk'ü sürekli rahatsız edemem ki. Bu arkadaşımızın bendeki yeri pek bir ayrı. Nasıl oluyorsa aynı şey geçen sene doğum günümün gecesi olmuştu. Keun Suk'u görmeyeli 10 ay olmuş yani. Uzun bir aradan sonra bir araya gelmek çok hoştu. Sohbetine ve kendisini seyretmeye doyum olmadı. Unutmadan buraya not düşmek istedim.
Ayrıca O kıyafeti denerken beni kabinin önünde bekleyip  "Abartma hiçte kilolu değilsin " dediğin için mersi. Saçlarımı çok sevdiğini söylediğin içinde. Ho hooo :)

29 Temmuz 2014 Salı

4.Yaş Günü

Neşesi hiç eksik olmayan, güzel yüzlü oğlumun bugün doğum günü. Mutlu sağlıklı huzurlu bir ömür sürmesini diliyorum. Şimdi kendisi ikindi uykusunda, bense misafirler için hazırlık telaşında olduğumdan detayları yarına bırakıyorum...


27 Temmuz 2014 Pazar

Karabasan



Tövbe Bismillah bu gece rüyamda kıymetli başbakanım ve kıymeti ondan eksik olmayan cumhurbaşkanımı rüyamda gördüm. Sırtıma pelerin koydu cumhurbaşkanım canımın içi kıymetli cumhurbaşkanım acaba bana el verip gel kardeş sen cumhurbaşkanı  ol da herkes  rahatça bir arkasına yaslansın mı demek istedi???

Tamam mühim bir şahsiyet olduğumu ben zati ezelden beri biliyorum da onların bendeki bu cevheri görmesi ve dahi ayağıma kadar gelip bana pelerin giydirmeleri gözlerimi yaşarttı! Biraz sonra canımın içi başbakanım başıma tacımı takıp, elime sünnet asasını da verecek ve beraber yürüdük bu yollarda diye şarkı söyleyecektik emindim. Emindim yahu! gel gör ki, Ege topuğuyla yanağıma ölçülü tekmeler atarak uyandırmasaydı daha neler olacaktı kim bilir?

Ah! sahur yemekleri ah! sen bana bu yıl reflü ve karabasan olarak döndün. 1 aydır devam eden bir birinden abuk rüyalar ve mide krampları  hadi uğurlar olsun size. Seneye inşallah bir daha aynı gazla devam ederiz. Ben ülser olmaya yol alırken, ülke kim bilir ne hallerde olacakken, seneye görüşürüz Ramazan...


21 Temmuz 2014 Pazartesi

Sürpriz Yumurta

Epeydir yazmıyorum. Yazmıyorum ama geçerli bir sebebim var!. Canımı sıkan günler geçirdiğim için psikolojik olarak biraz durulmayı bekledim. O duygu patlamasıyla yazsaydım, ajitasyon kokan arabesk yazılarımla! blog ziyaretçilerini bunalıma sokarım neme lazım dedim. İyi yapmışım değil mi?



Gelelim mevzuya....
Oğluma, canımın içi biricik evladıma kasık fıtığı teşhisi kondu. Voila! ne zamandır delirmeye konum yoktu derken delirmenin ötesinde karın ağrılarıyla geçirdiğim günleri geride bıraktım ki, buraya yazıp not düşeyim dedim.

                         

Çocuğum biricik evladım kıymetlimisss olan küçük insan kişisi kasık fıtığı için eylül ortası gibi ameliyat olacak. Aynı anda sünnet edilmesi de uygun görüldü. Gerçi ben bunları daha tam olarak hazmedemedim. Fıtık ameliyatı tamam ama narkoz almışken sünneti de aradan çıkaralım fikri bana çok ters geliyor. Tıbbi zorunluluğu olmadıkça büyümesini ve sünnetin ne demek olduğunu ve neden yapıldığını bildiği bir yaşa geldiğinde olmasını istiyorum. Bizim onu habersizce sünnet etmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum.

Diğer yandan aslında şimdiye kadar operasyonu yaptırıp bitirebilirdik. Belki haberi aldığımızda sıcağı sıcağına aradan çıkarsak daha iyiydi ama ben açıkçası psikolojik olarak ameliyat hastane narkoz gibi kelimeleri yeni yeni sineye çektiğim için eylül ayında olsun dedim. Peki ne oldu? eylüle kadar daha çok karın ağrılı stresli günler beni bekler oldu.

Öylede böylede ömrümden ömür gitti. Bir kez daha ikinci çocuğu yapacak psikolojik sağlamlığa muaf olamadığımı teyit etmiş oldum. Bu yılda tuhaf bir enerji var. Bir türlü sevemedim Başlaması da sıkıntılıydı, yarısını geçtik halen sıkıntılı son düzlükte ne olacak merak içindeyim.

Canı çok kıymetli olan, pireyi deve yapan Egeyle eylül ayında ameliyat kapısında neler olacak endişe içindeyim. Allah kötüsünden korusun, bugünü aratmasın bize ve evladı için hastane kapılarında perişan olan tüm annelere babalara Allah şifa versin inşallah. Çok korkuyorum hastalıktan ve korktukça üstüme çekiyorum tuhaf şeyleri. Hep benim suçum. Bir kerede düzgün şeyler düşünebilsem ne olur sanki!!!



6 Temmuz 2014 Pazar

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

Girne Amerikan Üniversitesi, "Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de Oku" sloganı ile bütünleşen ve yurtdışı kampüsleriyle de öğrencilerine üç farklı kıtada eğitim fırsatı sunan öncü bir üniversite.

Eğitimde mobiliteye verdiği önem ve uluslararasılaşma sürecinin bir göstergesi olarak Girne Amerikan Üniversitesi; İngiltere, ABD ve Hong Kong’dan sonra küresel kampüslerine bir yenisini ekleyerek Türkiye’de İstanbul yerleşkesini hizmete açmıştır. Bu süreçte Girne Amerikan Üniversitesi, öğrencilerine 3 farklı kıtada eğitim imkânı sunmakta ve "Üç Kıta Tek Üniversite" sloganı ile de bir dünya üniversitesi olma noktasında bir hareketlilik içerisinde olduğunu kanıtlamaktadır.



Kazandıkları ÖSYM bursları ile GAÜ’ye yerleşen öğrenciler, Girne Amerikan Üniversitesi’nin yurtdışı yerleşkelerinde aynı burslarla ve ek ücret ödemeden programlarıyla uyumlu dersler yada ELA’da (English Language Academy) İngilizce dil eğitimi alıyor; geri döndüklerinde ise yurtdışında aldıkları dersleri GAÜ programlarındaki ders yükümlülükleri yerine saydırarak eğitimlerine devam edebiliyorlar.

Eğitimde 30 Yıl...

Geçtiğimiz günlerde görkemli bir törenle 30. Onur Yılı’nı kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi için bu sene oldukça özel bir yıl. GAÜ, 2014-2015 Akademik Yılında tam 2260 yeni öğrencisine 7 yıl boyunca kesintisiz ÖSYM Bursu verecek.

GAÜ sosyal ağlarda da çok aktif; bu sene tercih dönemi boyunca facebook.com/girneamerican üzerinden tüm kampüsler ve öğrenci hayatı ile ilgili herşeyi paylaşıyorlar ve tüm sorulara resmi sayfa üzerinden cevap veriyorlar. Twitter takipcilerini de unutmamışlar @girneamerican üzerinden en güncel paylaşımları takip edebilirsiniz.



GAÜ, şu anda küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik Disiplinleri, Güzel Sanatlar, Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Türkçe Hukuk, Çin Dili ve Edebiyatı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Ebelik, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği, Pilotaj gibi programları barındıran; 9 Fakülte, 6 Yüksekokul, 2 Enstitü ve  2 Meslek Yüksekokulu’nda olmak üzere , 69 Lisans 21 Önlisans 48 Yükseklisans ve 17 Doktora programı sunmakta.

GAÜ’den saygın dünya üniversiteleri ile akademik işbirliği ve değişim programları fırsatı!

Girne Amerikan Üniversitesi, kampüsleri ve 200’ü aşkın dünya üniversitesiyle sürdürdüğü öğrenci değişim programları kapsamında, öğrencilerine yaşam boyu hatırlayacakları deneyimlerin kapılarını açmakta.



Uluslararası Denklik ve Tanınma

Girne Amerikan Üniversitesi sağladığı eğitimin kalitesini sürekli olarak geliştirmek için akreditasyonlarını ve üyeliklerini yenilemektedir. GAÜ yerel olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordınasyon Kurulu YÖDAK ve Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmaktadır. Ayrıca dünyanın bir çok saygın denklik kurullarından akredite olan GAÜ’nün bir çok uluslararası üyeliği de bulunmaktadır.



Girne Amerikan Üniversitesi Eduniversal’ın En İyi Üniversiteler sıralamasında yer almaktadır. Avrupa Birliği Yükseköğretim Sistemi içerisinde üniversite eğitimini denetleyen uluslararası eğitim kuruluşu Eduniversal, 153 ülkeden 12 bin yükseklisans programının incelenmesi ve 100 bin öğrenci ile yaptığı “En İyi Yükseklisans Eğitimi Veren Üniversiteler” araştırmasının sonuç raporuna göre GAÜ "En İyi Yükseklisans Eğitimi Veren İlk 100 Üniversite" arasında gösterilmektedir.

GAÜ, YÖK onaylı programlarıyla geleceğin pilotlarını yetiştiriyor



4 yıllık Pilotaj eğitimi alan öğrenciler, GAÜ İstanbul Yerleşkesi Uluslararası Havacılık Akademisi’nde similatör ve uçuş derslerini tamamlayarak Pilot olma hakkını kazanıyorlar. GAÜ’nün, uluslararası standartlarda verdiği eğitimle yetiştirdiği öğrenciler, önümüzdeki 20 yılın en gözde mesleklerinden biri olan havacılık sektöründe kolaylıkla iş bulabilecekler.

Kıbrıs, dünyanın en güzel adalarından biri!

Kıbrıs Dünya’nın en güzel adalarındandır ve iklimi sayesinde bir tatil ülkesinde eğitim alma şansınız var, üniversite kampüsü plajlara çok yakın mesafede bulunmakta ve kampüse çok renkli bir yaşam hakim. GAÜ, adanın en turistik sahil kenti olan Girne’de kendisine özel plaj ve uygulamalı 5 yıldızlı oteli ile öğrencilerine eşi benzeri olmayan bir eğitim fırsatı sunmaktadır.

Peki kampüste hayat mı nasıl? Tanıtım filmleri için youtube.com/girneamerican ve vimeo.com/girneamerican
Bir boomads advertorial içeriğidir.