1 Kasım 2010 Pazartesi

Gezmeye Gittik


Dün aile hayatımızda bir ilk yaşandı. Hastahane dışında ilk kez Ege'yi pusetine koyup gezmeye gittik. Bunun için tam 3 ay beklemiz ne kadar acınası düşünün. Buna da şükür.
Daha önce Ramazan Bayramı için Karabük ve Kastamonu'ya gittik ama o sayılmaz çünkü evden çıkıp eve girmişti. Sonrasında bir kez teyzeye kahvaltıya arkasından bir kez anneanneye haftasonu yatıya ve sonrasında halasına gezmeye gitti Ege ama dediğim gibi pusetle gezmeye hiç gitmemişti. Geçen ay Sağlık Ocağına aşı olmayı saymazsak bu anne ve babasıyla gittiği ilk geziydi. Bu seferki gezimiz güneş yüzü görsün maksadıyla olup kısaca Kanyon'a kadar gidip kahvaltı etmekten öteye geçmedi ama eylemlerimiz sürecek.

Lakin Memo'da bende puset konusunda acemiyiz. Hele bizim semtte bebek arabası sürmek kamyon şoförlüğünden daha zor. Ben ki markette market arabasını zor zapteden biri olarak bebek arabasını nasıl sürecem diye epey hayıflandım. Ama olacak gibi. Tekerlere dolanmam an meselesi fakat en zoru kaldırıma arabayı kaykıldatıp çıkartmak ki şu an bunu pek gözüm yemiyor. Sıkı kol kası yapmak lazım. Tek başıma çıkamam gibi ama havalar güzel giderse buna teşebbüs edebilirim yoksa Ege evden dışarı çıkamıycak. Anne olmak ne zor ya! Öğrenilecek çok şey var.

Yarınsa 3. ay kontrolümüz için hastahaneye gidicez. Kilo boy ne alemde merak etmekteyim. Sonra Ege epey tükürük üretmeye başladı ve yumrukları hep ağzında dişleri erken çıkabilir mi? 6. aya kadar beklemeyecek sanki. Birde kavanoz mamasından tattırmaya 4. ayda başlarız demişti doktor. 4. ayın sonunda mı? yoksa şimdi bu ayının içindeyken mi? diye sorucam. Aklımda başka bir şey yok. Bu ay çok hareketlendi. Bir şeyleri tutmaya yöneliyor ama tam anlamıyla tuttuğu bir şey yok birde ilgisi çabuk dağılıyor. Lakin epey gürültücü. Uzun uzun uluyor :) Eüüüvv, eüüvvv, ııımmmmm, ııımmmm en favori sözlerimiz. Birde doyduktan sonra kedi gibi mırıldaması var hasta oluyorum :) Yani pek tatlı , pek şeker kendileri.

İş konusunu düşünüyorum sıkça. İşe dönme konusunda çok kararsızım. Bir kere sabahtan akşama ofiste kalmam mümkün değil.Bakıcı olayına girişmem hiç mümkün değil. Annemide bu yaşta buna mecbur edemem. Ayrıca bebeğimi kendim büyütmek istiyorum. Dediğim gibi evden çalışmayı kabul ederlerse ne ala. Haftada bir iki gün bir kaç saatliğine uğrayarak olacaksa varım diğer türlü mümkün değil.
Ev beni sıkıyor doğru ama Ege için bunun daha doğru olduğuna karar verdim. Çarşamba günü görüşmeye gidicem bakalım ne sonuç çıkacak.

Durumlar böyle işte. Ben kaçıyım mama yapmam lazım. Ege'nin eeeüüvvvleri fena halde sıklaştı :)

5 yorum:

  1. Egeye kocaman bir maşallah. Benim kızım gibi onunda dişleri kaşınmaya başladı demek. Umarım fazla sıkıntı çekmeden çıkarlar dişlerini. Ben kızıma anne sütüyle beraber Milupa Aptamil mama veriyorum siz hangi mamayı kullanıyorsunuz. Sevgiler!
    Merve

    YanıtlaSil
  2. L@L, merhaba :) bizde Aptamil 1 kullanıyoruz. 6. aya kadar buna devam sonra zaten katı gıdaya geçiş ve Aptamil 2 takviyesiyle ilerleme sürecek :)

    Fakat ben hiç anne sütü veremediğim için katı gıdaya geçiş aşamalarına 4. ayda başlayabiliriz dedi doktor. Eğer anne sütü olsaydı 6. aydan önce gerek görmüyorum dedi. Bakalım yarın kontrolde ne söyleyecek :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ahhaahah canım bayılıyorum Ege'ciğin bu bakışlarına yavrum ya:) nasıl şirin, ye beni dercesine bakıyor öyle o annesi?

    YanıtlaSil
  4. kocaman olmuş bu adam!! hale bak...
    ayrıca da gezmekten pek memnun bir o kadar da şaşkın duruyor elma kurdu. bol bol çıkartın sokaklara da şaşkınlığı geçsin:)

    kocaman sevgilerimle!

    YanıtlaSil
  5. o bakışları yesinler... Bu hafta hava çok güzel bol bol gezsin Ege... sonrası malum kış. Nasılsa ev günleri başlar.
    Katı gidaya Cancan 6. ayında geçti . Elma püresi ile başladı. Cam rende ile kendimiz yaptık. Sonra muz falan işte...

    Sevgimle

    YanıtlaSil