12 Şubat 2011 Cumartesi

Kitap

Ne zamandır fırsat kolluyordum almak için. Fırsat ancak dün ele geçti. Ofisten çıkıp Rumeli caddesine sapıverdim çünkü orada Remzi Kitabevi var. Oradan alınan kitapların bende yeri başka. Bilhassa görür görmez vurulduğum ve çok seveceğimi bildiğim kitapları hep oradan alırım. Usul adet böyle.

Tıpkı çıkar çıkmaz kapağına vurulduğum Patti Smith'in kitabının da alınması gereken tek yerin Remzi olduğu gibi. Bu sebepten İdefix'ten filan gelen e-maillere bakmadım hiç.

Sevemiyorum internetten kitap almayı hiç sevemiyorum. Hepi topu bir kez sipariş verdim zaten ama ı-ıhh içime hiç sinmedi. Böyle ele alınıp sayfalar çevrilmeden, kitabın kokusunu alamadan, içinde ayraç var mı? yok mu? merak içinde bakınılmadan kitap almayı sevemiyorum.

Misal illaki önde duran kitabı değil de, bir veya iki arkasındakini almasam içim rahat etmez. Dünde aynen bu ritüelleri tekrarlayıp kitabımla döndüm eve.


Çok sevdim. Zaten biliyordum seveceğimi ama yinede...

Neyse Patti Smith dinledim bugün ve bolca kendimi dinledim bu sayede. Dün metroyla eve dönerken mesela çok düşündüm ben. O kısacık yolda çok şeyler çözümlerim hep. Meğersem depresyonum bundanmıymış ne? Metroda çözümleme yapamamaktanmıymış acaba? Mış muş işte. Bir müddet gitsin gelmesin bu depresyon bana. Gelince pek uzun kalıyor misafirliğin suyunu çıkarıyor.

Hiç olmuyor hiç.

6 yorum:

  1. nihayet senden okumayı özlediğim türde yazı geldi:)) Çoluk Çocuk Path Smith ;şu anda masamda duruyor. Doğum günü hediyesi olarak gidecek...Umarım senin kadar sever arkadaşım da...
    Metroda depresyon çözümleme olayı süper...
    Ege^ye öpücükler
    Sevgimle

    YanıtlaSil
  2. Aaah dün gece bitti kitap. Kesşke bitmeseydi. Bende harekete geçirdiklerini ise oturup bir yazıyla toparlamayı düşünüyorum. "Çoluk çocuk" olduğum günleri özledim.

    YanıtlaSil
  3. Merak ettim simdi kitabi... Not aldim alinacaklar listesine ekledim bile... Arka fon da cok guzel olmus bu arada...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,kitap raflara çıktığı günden beri ilgimi çekiyordu,sizin yorumunuz hoşuma gitti.Yeni paylaşımlarda buluşmak dileğiyle,ben de sizi bloğuma beklerim...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. internetten aldığım kitabın haddi hesabı yok, benim için kitap olsun da:)) fiyatı daha uyguna geliyor bir de internetten.
    ama hayret canım, benim de remzi ritülim var, ben de misal maaş aldğım günler, eve gitmeden akmerkez'deki remzi kitabevinden kendimi ödüllendirmeyi çok severim:))
    bu kitabı da alacağım,
    öptüm:)

    YanıtlaSil
  6. okudum da yorum bırakamamıştım. işe başlaman hayırlı olsun ruhdağım:) iyi geliyor değişiklik evden uzaklaşmak değil mi?
    ben de remzi kitabevini seviyorum. hani kitap alacaksam kitapçıdan ya remzi ya da inkilap olacak. yoksa bilirsin, cimri bünye ucuz internet takılır:))

    YanıtlaSil