9 Nisan 2011 Cumartesi

Terelelli

Bir deyin bana bir deli ben miyim? Seyahat hazırlığında zıvanadan çıkan deli gibi hazırlık telaşına düşen tek insan evladı ben miyim? Envai çeşit hazırlık listesi yapan ve ciddi ciddi bu yapıldı, bu yapılmadı diye çentik atıp duran tek insan ben miyim?

Söyleyin hıı?

Bir seferde telaşa düşmeyeyim desemde na-mümkün. Yarın sabah yola çıkıyoruz inşallah. Ege babaanne ve dedesine doğru yola çıkacak. Kastamonu/Taşköprü bekle biz geliyoruz. Zira ben sefere çıkan padişah edasındayım. Bin türlü hazırlık içindeyim. Neredeyse Ege'nin dolabında ne varsa bavula koydum. Hiç içmemiş olmamasına rağmen ilaçları tedarik ettim. Mamaları bezleri hatta taze patatesleri ve organik yumurtaları dahi hazır. Ya orada bulamazsam diye mazallah evi yüklenip götürücem yanımda. Park yatağı, mama sandalyesi, ana kucağı ve yeni aldığımız yürüteç baş eleman olarak yanımızda gidecek. Bu arada arabada yer kalırsa bizde binecez ama bu gidişle Memo beni arabanın üstüne bağlayacak gibi.

Çok kararlıyım hazırlanacak her şeyi bugün bitirecek ve kapının yanına yığıcam. Sabah uyanınca Ege kahvaltı edecek ve giyinip çıkıcaz. Memo ve ben kahvaltıyı yolda yapıcaz. Bu hesaba göre 9:30'da arabanın kontağı çalışmalı diye şartlandırdım kendimi. Görücez bakalım.

Bu arada ben dün yine ofisteydim ve vücudumda başlayan kırgınlık hepten artmaya başladı. Ben böyleyimdir koca kış hasta olmam yaza girerken kuvvetli bir grip atlatırım. Olmasın böyle bir şey. Ege hasta olmadı diye sevinirken şimdi kasaba yollarında griple uğraşmıyım lütfen. Bende ne var ne yok yutuyorum, içiyorum. Memo psikolojik diyor ama boğazım şişti işte benden iyi mi bilecek?

Şimdi gidip Memo'nun gömleklerini ütüleyip onun bavulunu hazırlamam gerek. Zira o bizi Taşköprü'ye bırakıp aylık Karadeniz bölgesi müşteri ziyaretlerini yapacak daha sonra hafta sonu yanımıza gelecek ve dönücez. Dolayısıyla hazırlamam gerek iki ayrı valiz ve hiç yoktan ütülenmesi gereken koca eşyaları var!!!

Ama önce limonlu tarçınlı bir şey içmem gerek. Psikolojik değil hastayım işte...

5 yorum:

  1. Gamze ile iki günlük Ankara seyehati yaptık.Sanırsınız Ankara'ya iltica ettik. E mama sandalyemiz, yürütecimiz yoktu yanımızda ama:)
    Güle güle gidin, ne güzeldir oralar şimdi.
    Sevgimle

    YanıtlaSil
  2. Vallahi gozum korktu. Ben de Haziran'da Neva'yla Gelibolu'ya, oradan da babasinin yanina gitmeyi planliyorum. Kitalar asacagiz yani asmasina ama tek basima kotarabilecek miyim diye simdiden kara kara dusunmeye basladim.
    Temiz hava Ege'ye cok iyi gelir eminim. Bol resim bekliyoruz. Cok guzel yerler diye biliyorum oralari. Iyi yolculuklar!

    YanıtlaSil
  3. özledim kastamonu'yu. hele ki taşköprü'nün eski evlerinin tuvaletleri çocukluğumun neşesi ve de korkusuydu :)) kaç saat ikna etmeye çalışırlardı beni o tuvaletlere girmem için....

    su gibi gidip, su gibi gelin inşallah canım.
    bu arada taze zencefilin varsa limon ve karanfiller karıştır ve ılık ılık iç derim ben sana :)

    YanıtlaSil
  4. Seyahatimiz pek parlak geçmedi zira hava buz gibiydi. Burnumuzun ucunu çıkaramadık. Birde sobalı bir ev ve emekleyen bir bebek beni çok yordu.
    Amaç dedesi iyice güçten düşmeden Ege'yi görsün sevsin olduğundan gezme tozma pek önemsenmedi.

    İnşallah yaz seyahatimiz daha parlak geçer :)

    YanıtlaSil