20 Haziran 2011 Pazartesi

Hafif Dalgalı

Akşamları çok sinirli ve yorgun oluyorum. Enerjim o kadar azalıyor ki anlatamam. Bu sebepten tahammülsüz ve hırçın olabiliyorum. Kime karşı tabi ki oğluma karşı. Cumartesi akşamı çok sinirlendim. Bir an Ege'yi tutup sarsmak istedim. Kafamın üstünden duman çıkar gibi oldu. Sonra DUR! dedim kendime ne yaptığını sanıyorsun? masum masum sırıtan Ege'yi sıkıca kucaklayıp özür dilerim dedim. Aklımdan geçen saçmalıklar için yüz kere bin kere özür dilerim. Sinirlenmemin sebebi 45 dakikadır uyutmaya çabaladığım Ege'nin halen ağzında emzik sırıtmasıydı. Kötüyüm ve adiyim evet. Saat 23:00 olmuştu halen uyumamıştı. Sinirlenilmeyi haketmiş miydi?

Offf! çabalıyorum halen çabalıyorum. İyi bir insan, iyi bir anne olmak istiyorum. Dediğim gibi hayat sadece pembe güller ve şen kahkahalardan ibaret değil ne yazık ki! Çok sevimli masum yavrunuzun henüz 11 aylık, kendinizinse 393 aylık olduğunu unutup sinirlenebiliyorsunuz. O gecede gece yarısı uyusun ne olur ki? Gelişimimi aksayacak nedir? Hiç! Kuralların canı cehenneme. Yemek yemedi diye sinirlen, uyumadı diye sinirlen, mızırdanıyor diye sinirlen...

Nihayet uyuyunca bende gittim banyo yaptım ama sinirim artık sadece kendimeydi. Her zaman olduğu gibi kendimden nefret ederek uykuya daldım. Ertesi gün Ege sabah altıda ayağa dikilince hiç mızırdanmadım. Güne erken başladık. Erkenden uyudu tabi. Öğlen Bebek parkına gittik. Biraz dolaştık uyuyunca eve döndük. Tüm pazar miskinlikle geçti. Ben evin temizlenmesi gerekliliğini tamamen göz ardı ettim. Önceliği Ege'nin artık olmayan kıyafetlerini hurçlara koyup, bazanın altına kaldırmaya verdim. Sonrasındaysa çok gerekli olan kitaplığımın düzeltilmesi görevini üstlendim. Yayın evi sırasına göre dizmeyi daha uygun buldum ve eski dergileri filan ayıkladım iyi oldu. Ev halen tozlu ama Ege evin içinde yuvarlanıp sürünerek evi kısmen temizliyor :)

Birde sinirleniyorum bu çocuğa. Ah! ben yok mu...

5 yorum:

  1. Kızma sonrası pişmanlık bitiriyor insanı.Ben de kızıma uyumadığında sinirleniyorum ama cidden çok yorgunken uyumuyor olması uyumadığı için sinirlenip ağlaması filan yoruyor insanı.

    Ben gece uykularım bölününce sinirleniyorum daha çok.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. evet insanız kızıyoruz, geçiyor, çok seviyoruz, sonra yine kızıyoruz, aralardaki pişmanlıklar baki.
    bir şekilde geçiyor, yeter ki tatlıya bağlansın

    YanıtlaSil
  3. Annelik sendromlarına hoş geldin :)
    özlem

    YanıtlaSil
  4. Bu bebkler 11 aylik olunca toptan tozutuyorlar mi ne ! :) simdiye kadar bezini degistirip karnini doyrup ( uyanik halde ) besigine koyunca totosunu donup yastigina sarilarak uyuyan sanki benim oglum degilmis arkadas ! hayir , simdiye kadar sallayarak filan uyutmadigimdan nasil uyutacagimi bilemiyorum . 3 saatlik oglen uykulari 1 aydir 20 dakikaya inmis durumda . bunlari kendi blogumda yazmiyorum , cunku ben mizmizlandikca bu vahim durum daha da uzayacakmis gibime geliyor . ben de hemen durumu gormemezlikten geliyorum ve ise yariyor . :) bir ara cok panik olmustum .)

    simdi artik gece uykulari eski duzenine dondu . ama hala oglen uykusunu 20 dakika uyuyu uyaniyor .

    insallah Ege'de bir an once eski duzenine doner .

    YanıtlaSil
  5. Öykücü, evet çok kötü oluyor. İçim sızlıyor. Gece uyanma durumları kötü oluyor ama Memo'da bakıyor, genelde beni üzmüyor sağolsun :)

    Sevgiler.


    Yeliz, ama keşke kızılmasa, keşke...


    Resimli günlük, hoş bulduk :) ölene kadar gidecek bir sendrom :(

    Firdevs, içim rahatladı şimdi. Büyüme atağıdır belki. Aynı sorunlar bende de var ama ben okuduğun üzere bir sürü mızırdanıyorum. İyi geliyor :) Akşam uykularına geç yatıyor erken kalkıyor. Gündüz uykusuda en fazla 45 dakika sürüyor. Ne yapalım bu da geçer herhalde.

    Asıl sorunum artık tek başına uykuya yatmaması. İlla bizim kucağımızda veya kafasını dizimize koyarak yatacak. Bu çok kötü oldu. Sanırım en çok sinirimi bozan şey bu. Ne zaman eskisi gibi olur bilmiyorum :(

    Sevgiler.

    YanıtlaSil