16 Haziran 2011 Perşembe

Öykünme

Ben bir türlü ev hanımı olamıycam sanırım. Öyle öyle. Evi sevmek başka ev hanımı olmak bam başka bir şey. Sabah yataktan kalkıp her yer leş! diyen kadınlar vardır. Mesela her sabah yatak çarşaflarını camdan silkelerler. Her gün ev çekilir, öğleden yemekleri pişer hazır olur filan. Muntazaman camlar silinir, balkondan aşağı sarkan sardunyaları olur. Komşu kadın çıkar geli kahve içerler dedikodu yapılır vs. vs.

Bilmiyorum ya!. Aynı duygu blog dünyasında da mevcut. Mesela sevgi böcüğü tadında bloglar okuyorum çok hoşuma gidiyor. Onları okurken ne güzel, ayy! ne hoş gibi nidalar yükseliyor bendenizden. O bloglarda illaki vintage bir eşya veya muhakkak pöti kare masa örtüsü gibi bir şey olmalıdır. Olmazsa olmaz. Mesela komidinin üstü mıncık mıncık bir sürü küçüçük objelerle dolu olur. Seramik kuşlar, minicik çerçeveler bir sürü başka şey. Ben o fotoğraflara baktığımda, Allah be! oranın tozunu almak bitmez valla duygusuyla bakıp onların yerine dertlenirim. Oysa o senin ıvır zıvır dediğin şeyden keyif alır, hatta o keyfi yazar, sende keyiflenirsin. Sanki o kadınlar anlattığında yazdığında her şey daha bir güzel. İnsana ben neden böyle yazamıyorum, bende bir terslik var muhakkak duygusu yaşatıyorlar. Onlar bardağın boş tarafını yazdıklarında bile dolu tarafı yazar edasıyla anlatıyorlar. Bense dolu tarafı bile boşmuş gibi yazmada ustayım.

Orada okuduğum hayatlar çok başka geliyor bana. Pişen kekler daha kabarık, çocukları daha kırmızı yanaklı, kocaları daha bir sevgili, içilen şaraplar daha bir hoş.

Peki bende eksik olan ne arkadaş ???

16 yorum:

  1. olduğun gibi görünmek.
    sanırım eksiğin bu :)

    YanıtlaSil
  2. bakis acisi iste. ben de huysuzgillerden oldugum icin anliyorum cok iyi. ama bazilari insanlar (allaha sukur mu desem) at sinegine bakip igrenc diyecegine, ne guzel mavi yesil pariltilari var diyor.

    yapin bu, iyimserlik, incik minciklik ogrenilecek bisi degil. Olsa keske, ne sahane bi insan olurdum.

    YanıtlaSil
  3. sende eksik olan neyse bende de eksik olan o şekerim.aynen o resimlerdeki ıncık cıncık bakarken yorup endişelendiriyor beni.hele ki toz alması.ıyyyy:))

    YanıtlaSil
  4. Bir kısmı yalan ya bence. Yalan atma amacıyla söylenmiş değil de... Orada o zannettiğin tatmin duygusu belki de hiç yok, ne biliyosun. İçi içini kemiriyor belki. Bilemeyiz.
    Bazen de insanlar gerçekten yalan söylüyorlar, o da patetik işte. Bir blogırın fotolarını yazılarını kendi bloguna yapıştırıp yaşayan biri vardı geçen senelerdi. Kimlerdi hatırlayamadım şimdik.
    Bir de, http://yazmakiyidir.blogspot.com/2010/12/mukemmel-olmayan-hayata-ovgu.html

    YanıtlaSil
  5. Şaraplar aynı da görüntüler farklı sanırım :)
    Hem biz senin bakış açını seviyoruz,sen ne diye başka bloglara bakıyorsun ki :P
    Her koyun kendi bacağından..

    YanıtlaSil
  6. pişşştt ben unutmuşum korktum birde4n yardım bekliyorum haaa

    YanıtlaSil
  7. huysuza katiliyorum :))

    mesela yemek bloglarindaki fotolar :) hatun yemegi filan hazirlamis masanin ustu akca pakca :) senin de dedigin gibi poti kareli ortuler filan :p mesela ben o fotoyu cekmek icin kolumla masanin ustundeki daginikligi bi kenara iter , kendime temiz bi yer acarim . ondan sonra afilli tabaklar ya da orutlerle susler sonra fotograf cekerim :)))

    YanıtlaSil
  8. Huysuz, tek eksiğimiz bu olsun o halde :)


    Sessizce, klübe hoşgeldin :)


    Deniz, doğru neysen o. Huy değişmiyor :)



    Sitare, sorma ya hep işin o yönünü düşünüyorum. Toz nasıl alınıyor ???



    Yazmak iyidir, başkasının blogunu kopyalamak biraz ruh hastalığı elbette benim öykündüğüm kısım o ruh hali :) Samimi olmadan öyle yazılamaz bence ya. Sevimliler bence :)



    Asortik Krep, bu blogu açtığımda ilk sizden yorum almıştım hemde ilk yazıma. Nasıl olduğunu halen çözemedim. Beni nasıl bulmuştunuz açtığım gün yorum geldi halen anlamamışımdır.
    Sizi çok seviyorum. Beni olduğum gibi kabul eden şahane insanlardan birisisiniz :)


    Funda, nasıl sevindim bilemezsin. Tebrik ediyorum ve hevesle gelişmeleri bekliyorum. Korkma sakın sen harikasın. Bunu biliyorum çünkü harika bir örneğin var :)


    Firdevs, bizim gibilerede ihtiyaç var bu dünyada emin ol. Fakat o pöti kare örtü olmadan gerçekten olmuyor. Eksik olan o mu acep?
    :)

    YanıtlaSil
  9. her şey yalan gerçek sensiiiin:)

    YanıtlaSil
  10. eksik olan bolca para ve hergun o ivir zivirin tozunu alan yardimcilar olmasin? :PP

    YanıtlaSil
  11. Elektra, haha :) sen yok musun seeeenn :)


    Benden Bizden, bak aklıma gelmedi değil ama günahını almıyım şimdi kimsenin :P

    YanıtlaSil
  12. Yok yok, var öyle kadınlar, kadın gibi kadınlar ya da anaç kadınlar. Seni bilemem ama sanırım ben de biraz ostrojen hormonu eksikliği var. Hassas değilim, kırılgan değilim, endişeli değilim, doyurma içgüdüm yok, estetik zevkim yok vs vs. Testesteronum fazla benim galiba :(

    YanıtlaSil
  13. Ben de yalan olduğunu düşünmüyorum yaa ruh halimiz yansıtıyoruz işte iyi kötü. Bazen bir heves ediyorum bi yemek pişirsem şöyle güzelce süslesem fotoğraflasam falan ama o iş için tüm günümü ayırmam lazım evin her daim öyle olması lazım. Çok özeniyorum iç açıcı resimlere ama sabırsız ve üşengeç olmadıkları kesin o hatunların bunu biliyorum

    YanıtlaSil
  14. Ben de sengillerdenim :)
    O havayı veren bloglar sahte değil bence ama her şey de güllük gülistanlık değildir eminim onlarda da.Mümkün değil ki öyle olması,hayat bir kişiye hep gülen yüzünü göstermez,imkansız bu.Sadece güzellikleri yansıtırsan öyle gibi gelir ama bence bizimki gibisi daha sahici,daha çekici.Bence yani :)
    özlem

    YanıtlaSil
  15. ÇokBilmiş, suçu hormon eksikliğine bağlayabilirim o halde ye hu!!

    Selcen, çok doğru dedin sabırsız ve üşengeç! Tam anlamıyla ben buyum işte.

    Resimli günlük, bencede sence ;)

    YanıtlaSil