14 Haziran 2011 Salı

Yaz Yağmuru

Dışarıda mükemmel bir hava var. Eylül doğumlu biri olarak yağmuru sevmemek elde değil. Hele yaz yağmuru ne kadar ferahlatıcıdır.

Bir fincan kahve yaptım kendime. Taze çekilmiş Türk kahvesi evvela kokusuyla büyüler sonra lezzetiyle. Oğulcuğum tatlı rüyalar içinde huzurlu bir uykuda ve ben evdeki bu dinginlik içinde içimde şükran duygusuyla kahvemden yudumlar alırken, yüz kere bin kere şükrediyorum bu günüme.

Her gün bir başka gün. Dün ne kadar boğucuysa bugün o kadar ferah. Dün bir o kadar üzgünken bugün fazlasıyla umut dolu bir gün benim için. Eften püften şeylere kafa yorup migren krizleriyle boğuşup ertesi sabaha yeni bir ben olarak uyanabilmeyi çok seviyorum. Yukarı çıkabilmek için illaki dibe batmam gerektiğini hep unutuyorum ama hayat ivedilikle hatırlatıyor.

Bugün içimde çok şey yapma arzusu var ama yapmıyacağımı biliyorum lakin yapmak istemek bile beni fazlasıyla memnun ediyor. Mesela Egeyle beraber dışarı çıkmaya niyetliydim ama hava kapalı ve yağmur yağıyor. Bu demek oluyor ki kek yapmalıyım. Evet aslında portakallı kek yapmak isterdim ama portakal yok o halde limonlu kek yapmalıyım. Belki ekmek makinasına ekmek yaptırmalı bilmem ki her şey olabilir.

Sabahları Show Plusta sevdiğim bir program var. THE DELICIOUS MISS DAHL. Çok tatlı bir ses tonuyla konuşan Sophie Dahl ve onun mutfağı. Onu dinlemek ve solak eliyle yaptığı yemekleri izlemek çok hoşuma gidiyor. O mutfak beni yansıtıyor sanki orada kendimi buluyorum.

Bugün yağmurlu güzel bir gün. Şükretmek için çok sebebimin olduğunu hatırlatan bir gün. Sevgili Gök Tanrı çok teşekkür ederim ;)

5 yorum:

  1. Ben de sizin gibi çok teşekkür ederim çok güzel bir yazı,duygularımla örtüşüyor.Ben de camın kenarında kahvemi içtim:))
    Gerçekten şükretmeliyiz...

    YanıtlaSil
  2. O yağmurda dışarıdaydım...o kadar güzeldi ki...Açık havada,Üstü kapalı ama açık havada bir yerde oturup çay içip yağmurdan kaçışanları izlemek süperdi...
    Şimdi hava açtı çocuklar dışarı çıkıp top oynamaya başladı bile...
    Ege'ye ve annesine sonsuz sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ege uyurken böyle anlar daha bi paha biçilemez oluyor değil mi? uyanınca da lokum olur şimdi

    YanıtlaSil
  4. İnsanın hayatında çocuk varsa tüm sürprizlere hazırlıklı olmalı .Bir gün sinir krizleri , ardından uyku görüntüsüyle sakinleşme, nirvanaya ulaşma ..Yemiyor diye üzülme , ilk söylediği kelimeye heyecanlanma ..

    en güzeli ve keyiflisi uyku zamanı içilen kahve .. hiçbir şeye değişmem..

    YanıtlaSil
  5. Baykuş Gözüyle, arada denge bozuluyor ama genelde kısa sürüyor :)
    Kahve keyfi hiç bir şeye değişilmez.

    Sevgiler.

    Lalenin bahçesi, geçmiş doğum gününüzü kutluyoruz. Ege ve ben tüm sevgimizle size sarılıyor, öpüyoruz. Aman dikkat! Ege saçınızı çekebilir, omzunundan küçük bir hırt alabilir uyarmadı demeyin :)

    Sevgiler.


    Yeliz, sorma uyandığında o ilk 10 dakika süper. Sonra nerede kalmıştık bakışı atıp Tazmanya canavarına dönüyor :)

    Sevgiler.

    Çiğdem Sülün, evet aynen öyle. Her gün acaba bugün ne olacak? diye düşünmeden edemiyorum :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil