17 Ağustos 2011 Çarşamba

Evde Hayat

Ege uyurken hiç bir şey yapmıyorum. Oturup film izliyorum veya kitap okuyorum. Kendimi şımartıyorum bolca. Biz yemeği oğlumla beraber yapıyoruz zaten. Sürekli bacaklarıma dolanıp Ayyii diyen bir çocukla pişen yemekler o kadar leziz oluyor ki anlatamam :)

Çamaşırları beraber asarız. O yere atar önce, ben yerden alıp askılığa. Evi beraber temizleyemiyoruz ama. Elektrik süpürgesinden hoşlanmıyor. Şimdi artık yürüdüğü için su kovasını hiç affetmiyor. Zaten benimde işime geliyor bu durum. Benim için banyo ve mutfak temizse o ev temizdir. Çamaşırlar yıkanıp yerleştiriliyorsa, mutfakta yemek pişiyorsa ve yazın balkon yıkanıyorsa daha ne olsun. Toz dediğin nedir ki, üflersin uçar gider :D

Bu ara yine Bukowski okuyorum. Piyasada bulamadığım bir kaç kitabı vardı onları buldum. Seviyorum bu adamı. Neyse o. Abartı, mübalağa, şişirme yok. Sadece yazıyor ve bende sadece okuyorum. Fakat aklıma sürekli viski düşüyor onu okurken. Her geldiğinde bir kadeh içsem ayyaş olmam an meselesi olurdu.

27 beden bir kot aldım kendime kilolar umurumda değil. 54 kilo olmuşum ama ne gam. Az biraz daha bekliyorum sonra çok pis diyete gircem. Ama önce Ramazan geçsin :P

Geçen gün Banu Ege ve ben Kanyon'a gittik. Önce pusetinde oturdu Ege sorun çıkarmadı ama yarı yolda salya sümük ağlamaya başladı. Ben bir kez daha mağlup olup kucağımda taşıdım Ege'yi. Güya Midpoint'te yemek yiycektik ama ne mümkün sürekli ayakta olup dolaşma derdinde olan Ege yüzünden Banu sıkış tıkış yemeğini yedi ben ayakta onu bekledim bir yandan limonatamı içip bir yandan Ege'yle ayakta dans ettik. Garsonlarda biz onu oyalayalım siz yemeğinizi yiyin dediler ama Ege yabancı birine hayatta gitmez. Sağolun ama benden başkasında durmaz siz benim yemeğimi paket edinde biz gidelim dedim. Pizzamı paket yaptırdım ( kiloya doyamayan rezil bünye pizza yiycek illa!) sonra Memo'ya telefon açıp bizi al Ege pusete oturmuyor dedim. Evet oturmuyor çocuk pusette. Dolayısıyla yazın gezerim ümidiyle yanıp tutuşan ben eve mahkumum halen. Neden ağlıyor anlamıyorum. Üstelik belli bir yol alıyor beni ümitlendiriyor önce. Ulen bu sefer ağlamıycak diyorum ama ne mümkün bir zaman sonra başlıyor ağlamaya. Kalkmak istiyor filan. Neyse işte bu puset macerasıda böyle son buldu. Artık iyice yolda yürüyecek aşamaya gelsinde elinden tutar yürütürüm.

Bu arada Ege'nin saçları yüzünden herkes onu kız sanıyor. Birde ben pek renk takıntısında olmadığımdan kırmızıyıda giydiriyorum. O yüzden mi? yoksa saçlarının uzunluğundan mı? bilemiyorum. Ama acayip haşarı olmaya başlıyor. Erkek çocuk illa bir deli fişeklik yapıyor arkadaş. Siz ne kadar kız mı? diye sorsanızda, erkek be ya! Hemde ne erkek :) 15 sene veriyorum en fazla. Piyasanın tozunu attırmazsa gel o zaman sor kız mı? diye :D

Böyleyken böyle işte. Akşama balık menüsü var. Balıkları Memo getircek bu sebepten mutfakla işim yok. Ege uyansında biz eğlencemize bakalım ana oğul.

6 yorum:

  1. Bence tam tersine daha çok çıkar ki gezmeye alışsın :)

    YanıtlaSil
  2. hani demissin ya , yazar abartmiyor neyse o diye :-) iste ben de senin blogunu okurken o hissi yasiyorum . ve bu yuzden yazilarini okumayi cok seviyorum .

    kiloluyum diye uzuluyorsan beni dusunup teselli ol o zaman . ben 60 kiloyum . ustelik boyum da senden kisa :-P ama ben rejim filan yapamam :-P

    Ege ' yi koskocaman opuyorum :-) aslinda ona sipsevdi diyesim geliyor :-)

    YanıtlaSil
  3. tozlara arada resimde yap:))
    Benim kızlarda hiç oturmadılar pusette..Kucakta da sıkılırlardı... Yürümeye başlar başlamaz taban tepmeye başladılar. Ben pusette giderken bizi görmeyip, kendilerini yalnız hissetikleri için ağladıklarını düşündüm sonra ama çok sonra:)

    Sevgimle

    YanıtlaSil
  4. Evet algıda seçicilik devrede: neee 54 kilo ve amaaan ne gam mı.. ben aylardır o kiloya bir gıdım daha yaklaşmak için taklalar atıyorum.. hala 72'yim:(

    YanıtlaSil
  5. Bizimki de puseti pek sevmiyor. Eline oyuncak ya da yiyecek verip dayanma suresini biraz uzatiyorum. Hareketsiz ve yalniz kalmaktan hoslanmiyorlar galiba.
    Ev temizliginden ben de biktim. Onceden o temizleme sevki nereden geliyormus anlamiyorum. Ise baslar baslamaz temizlikci bulacagim.
    Evde oturmak sismanlatiyor insani. Eminim... Bence hala gayet iyi bir kilodasin. Bu kiloda kal yeter. Ben 50'li kilolara insem cok mutlu olacagim.
    Ege'yi opuyorum.

    YanıtlaSil
  6. Asortik krep, kucağımda gezmeye bayılıyor zaten ama o kadar güçlü kollarım yok :) Puset olayında tıkandım

    Firdevs, ne güzel şeyler yazıyorsun utandırdın beni.

    Evet 54 kilo şişmanım diyecek bir kilo değil ama kendime göre şu an kilo fazlam olduğunu biliyorum ve bu beni üzüyor.

    Ege tam bir şıpsevdi evet öyle :)

    Lalenin bahçesi, banada öyle geliyor sanırım bizi göremediği için oluyor :(


    Deli anne, haklısın okuyorum yazdıklarını umarım verirsin fazla kilolarını. Bende kendime göre fazla kiloluyum işte:(


    Vejetaryen kedi, eskiden evi temizleme aşkı nereden geliyormuş bende merak ediyorum. Her halde yapacak başka bir meşguliyet olmadığından :) Şimdiyse yeterince meşguluz zaten.

    YanıtlaSil