5 Ağustos 2011 Cuma

Sen Ne Güzel Gündün Cuma

Cumanın bir özelliğinin kalmayışı çok üzücü. Cuma artık çok uzaklarda kalan eski bir sevgili oldu bana.

Artık resmi olarak işten ayrıldım. Bana bunca zaman imkan verdikleri için minnetarım tabi ama işte...

Geri dönecek misin? dediler bende dönemem dedim. Dönebilmem mümkün değil çünkü. Bende temmuz ayından beridir işsizim. Tabi dışarıdan devam edebilmem halen mümkün ama bana birden öyle bir soğuma geldiki anlatamam. İşten çıkarılmış olmak ki, gerekçesi vardı ve ne zamandır bunun olacağı belliydi ama üzülüyorum işte. Sigortasız olmayı bünyem kaldırmıyor ne yapıyım? İşsizliğe alışkın değilim. Yani resmi olarak işsiz olmaya!!!

Bende Taşköprü dönüşü İşsizlik parası için başvurdum. 2012 şubat ayına kadar komik bir para alıcam. İşçi Bulma Kurumunda benimle ilgilenen kız yaşımın 33 olduğuna inanmadı. Kimlik bilgilerimi ve kaç senedir sigortalı olduğumu görünce inandı ve çok şanslı olduğumu söyledi kendisi 25 yaşındaydı ama benden büyük gözüküyormuş! o kadar değildi ama az biraz yaşından büyük gözüküyordu. Genç görünmek ne işe yarayacak??? Yüzümle para kazanmıyorum ki! Fotomodel olmadığıma ve yıllarca masa başında bel ve sırt ağrısıyla yaşamaya alışmış biri olduğuma göre nedir yani 33 yaşındayken 23 göstersem ne olur 33 göstersem ne olur?

Aman böyle işte. Canımın sıkkınlığı bundan. Kendimi çöp gibi hissediyorum bazen. Atık kutusundaki her hangi bir nesne gibi. Çocuk büyütüyorum evet çok mühim işler bunlar tamam ama bu ayrı bir şey, benim birey olarak hissettiğim başka bir şey. Annelik başka Ruhdağı olmak başka...

4 yorum:

  1. Ruhdaği öyle deme kendini kötü de hissetme, bebeğinin yanındasın bak. Ben de işe başladım bu hadta ve hasret kaldım kuzuma, cebimde istifa mektubuyla dolaşıyorum:(

    YanıtlaSil
  2. of ruhdağım anlıyorum, yıllarca çalışıp boşluğa düşmek gibi bir anda çalışmamak. ama haklısın, ama işe dönmeye karar verirsen eminim sana kapılar yine açılacaktır. özverili bir çalışansın eminim hayırlı olacak.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. biraz keyfini cikar bulursun yeni bir is merak etme fistik;)

    YanıtlaSil
  4. Param yok, ça ça ça
    Pulum yok, ça ça ça
    Malım mülküm olmasın ziyanı yok

    :) ne yapalım bundan sonra böyle Ağustos böceği gibi çalıp oynıycaz :D

    YanıtlaSil