19 Ağustos 2011 Cuma

Yemek Daveti

Eskiden yani ilk evlendiğim zamanlar yemekli misafir ağırlamaya çok özenirdim. Evlendiğimiz sene Ramazan'a denk gelmişti. Bu sebepten nerdeyse her hafta sonu ve bazen hafta içi iftar daveti vermiştik. Hem yeni evlileri görmek isteyen arkadaşları hemde kendi ailelerimizi ağırlamıştık. Her davet bir birinden bağımsız olsun aynı yemekler pişmesin diye kafa patlatmıştım.
Ofiste uzun uzun mönü hazırlayıp malzeme listeleri çıkarırdım filan. Açıkçası bu özen hamileliğime kadar devam etti. Geçen sene hamileyim diye oruç tutmadım yemeğede kimseyi çağırmadım. Bu senede herkesi bir arada yemeğe çağırmaya karar verdim. Bu mantıkla cumartesi günü 10 kişilik bir yemek daveti veriyorum. Böylece annem ve Burcu, Banu ve eşi, Memo'nun kızkardeşi Emel, eşi ve çocukları hep beraber olalım dedim.

Cumartesi geldi çattı ama bende hiç bir hareketlenme yok. Birde üstüne bademciklerim şişti. En son ortaokulda böyle bademcik bunalımı yaşamış biri olarak, nasıl olupta bademciklerimin şişmesine vesile oldum bilemiyorum. İki gündür halsiz bitkin ve yutkunamaz haldeyim. Dün antibiyotiğe başladım bugün nispeten gözüm açıldı, yarına da Allah Kerim diyerek halen yemek davetimde ısrarcıyım.

Eskiden olsa deli gibi liste çıkarıp, 1 hafta önceden kafa patlatırdım. Hangi örtüyü sersem, hangi bardağı koysam diye düşünür dururdum. Şimdiyse sürekli yaparım bir şeyler canım dert edecek bir durum yok diyorum. Kafamda hazır hepsi pat pat yaparım ne olacak sanki. Çocuktan sonra mı böyle geniş olmaya başladım bilemiyorum. Üstelik yarın evide temizlemem gerek. Ama önce alışverişi aradan çıkarmam lazım. Alışverişi bugün yaparım. Halim yok ama olsun. Yarın öğlene kadar evi temizlerim. Az dinlenir ikindiye doğru yemekleri pişiririm. Yetişir her şey. Fakat kompostuyu bugünden yapsam hiç fena olmazdı. Tatlıyıda bugünden mi yapsam acaba?

Amaaan yaparım bir şeyler yav! aç kalacak değiliz ya!

9 yorum:

  1. komposto, tatlı hatta çorba bile bu günden yapılabilir. Sonrası yetişir hiç dert etme.. Gün uzun.
    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Değil mi? Aslında çorbanın ön aşaması bile bugünden yapılabilir.

    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. 2.4 ünite Deposilin alsanız aslında bişeyciğiniz kalmaz, hemen ayaklanırsınız. :)

    Yalnız enjeksiyon biraz ağrılı oluyor, bilginize.. :)

    YanıtlaSil
  4. aynen aynen aynen... şimdi yemekli misafire pide söylüyorum iyice öküzleştim:)))

    YanıtlaSil
  5. Şahika, hımm bu aklımda olsun. Bir dahakine diyelim :) İğneyi severim ben sorun olmaz :D

    Yeliz, ay sahi doğru diyorsun :) Valla bende pide söylesem olur aslında. Zaten yabancı yok :P

    Birde zırt pırt şablonla oynuyorum alıcınız ayarıyla oynamayın. Zaten ilk şablanu kaybettim olanla idare etcez şimdi.

    YanıtlaSil
  6. Üff ya, şablonumu kaybettim hükümsüzdür :(

    YanıtlaSil
  7. Zamani ve enerjisi olmayan baska bir anneden nacizane oneriler:
    Alisverisi Migros sanal marketten ya da baska bir online siteden yap. Birkac cesidi de hazir soyleyip ev tabaklarinda servis et ki hos gorunsun. Bir iki cesit de sen yaparsin. Gelenler de getirir nasilsa birseyler. Zaten kahvaltilik, hurma ve pide banko. Oldu da bitti. Evi de aksamdan supurup sabah silsen pek kolay olur isin.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  8. gunler oncesinden liste yapip kafa patlatmiyorsan bence tam donanimli ev hanimi olmussun demektir :-)

    YanıtlaSil
  9. Yemeğe değil ama ben bu gece çaya misafir ağırladım.
    Börek,çorba ve zeytinyağlı bir yemek mesela yeşil dolmalık biberden dolma yapsan ve yanına fırında tavuklu patates,herkesin yiyebileceği ,seninde yorulmayacağın bir menü olurdu.

    YanıtlaSil