5 Ekim 2011 Çarşamba

Geldim Burdayım

Evime döndüm nihayet. Uzun bir zaman bir yerlere gitmek istemiyorum. Mecburi aile ziyaretlerinin son noktasını koydum zaten kış geliyor artık bu kadarı kafidir sanırım.

Ev delisi olan benim gibi tipler için gurbet yollarında olmak çok feci bir iştir. Misal ben arabada seyahat ederken eğer akşamsa evlerde yanan lambalara bakıp gıptayla iç çekerim. Ah! ne güzel şimdi onlar salonlarında oturuyor bir işle meşgul oluyorlardır. Çay demlemişlerdir belki veya okudukları kitabın en heyecanlı yerindedirler belki de güzel bir film oynuyordur televizyonda. Böyle iç çeke çeke eve bir dönseydim diye diye varırım gideceğim yere. Gittiğim her yerde oralı olmayı becermişimdir ondan yana sorunum yok ama illede evim derim ne yapayım???

Ege dersen eve dönünce deli oldu. O da anası gibi evini pek özlemiş. Nereye koşacağını şaşırdı. Bende döndüğümden beri çamaşır yıkayıp evi temizlemekle uğraştım. Dizilerimin yeni bölümleri başlamış internetten izlemek kısmet olmadı halen merak içindeyim.

Sonra Ege'nin saçları çok uzadı çok hoş oldu ama habire gözünün önüne dökülüyor. Resmen burnuna kadar uzadı ön tarafındaki saçlar. Bir zaman toka taktım ama şimdi tokayı alıp fırlatıyor habire elinin tersiyle saçını ötelemeye çalışıyor. Annem habire çemkiriyor kessene saçını, kessene saçını, kessene saçını, kess.... nihayet dün aldım elime makası ön perçemlerden kısaltıcam güya. Oraya dönüyorum yok buraya dönüyorum yok kıyamıyorum bir türlü. Nihayet Banu'nun gaz vermesiyle kestim ve elbetteki eski Türk filmlerindeki beslemeler gibi oldu Egecik :D Kınalı yapıncak!
Küçük beslemem benim diye seviyorum dünden beridir. Ama yüzü boncuk gibi oldu elini yüzünü gördük zavallının çok şeker bir şey oldu. Eğer berberde babasının kucağında otururda becerirlerse güzel traş ettiricez olmadı bir müddet böyle takılacak.

Bende aynı tas aynı hamam takılıyorum. Kah çok mutluyum kah çok dertli her insan evladı gibi kendimle bir küs bir barışık yaşıyor ve adam sende bende buyum işte deyip kestirip atıyorum. Bu gidişle bir altın gününe girmeme şuncacık kaldı demişti dersiniz.

7 yorum:

  1. hayırlı olsun saç traşı Ege'min. Ne güzel açılıyor yüzleri di mi?

    YanıtlaSil
  2. Şimdilik tam traş değil ben kestim saçlarını garibimin :)
    Cumartesi ağlamazda izin verirse ilk berber deneyimini gerçekleştirmiş olucak.

    Yüzünü gidip gelip sıktırasım geliyor :)

    YanıtlaSil
  3. Kınalık Yapıncak fotosu istiyorum ben. Biz ilk berber deneyimimizi Nisan da yaşadık. Tüm mahalleyi ayağa kaldırdık. Daha sonrasında babamız eve bir traş makinası aldı. Oyuncaklar kondu yere. Traş makinası da aralarına atılıverdi. Biraz evirdi çevirdi. Sonra bıraktı. Babamız o esnada başladı traşa gıkı çıkmadan 3 numara yaptık saçları.

    YanıtlaSil
  4. Heidi, bir saniye kıpırdamadan dursa çekerim tabi ama bütün resimler bozuk çıkıyor veya benim ciddi anlamda güzel bir fotoğraf makinesi almam gerek :)

    3 numara çok ya! kıyamam saçlarona :( kalsın böyle o zaman arkalar uzun önler kısa tam 80'li yılların saç modası gibi :P

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldinnn:)) küçükken barbie'leri traş edip keltoşa çevirirdim , aman Egecik Kınalı Yapıncak olmakla kurtulmuş. Uyy ne sevimli olmuştur o bee:)

    YanıtlaSil
  6. Üf nasıl tatlı olmuştur şimdi O...
    Sen evini özledin ama benim tatile gidesim geldi hem de yaz tatiline:) nasıl olacaksa.

    Ben de hep evlerin ışıklarına bakarım , caba kimler yaşıyor, ne yapıyorlar diye de merak ederim...

    YanıtlaSil