13 Aralık 2011 Salı

Ay Üssü Alfa'dan Bildiriyorum

Ege hiç bir şeye izin vermiyor. Şu an sandalyeye tırmanıp masaya çıkmak için yapmadığı hokkabazlık yok. Bende ite kaka yazmaya çalışıyorum.

Aslında bir çok şey oluyor ve ben yazamadan bir diğeri oluyor vs. vs. Şimdi bugünlük olanlara geçelim.

Ege tam anlamıyla en iyi arkadaşım oldu çıktı. Birde konuşsa süper olurdu. Şimdilik sadece kuru gürültüyle baş ağrıtıyor. Kimi zaman acayip geveze olabiliyor ve ciddi biçimde baş ağrısına sebep olabiliyor.

Bugün nihayet tam teşekküllü sağlık kontrolü için randevu alabildim. Sağlık sigortamın ücretsiz sağladığı bu hakkımı hiç kullanmamıştım ama bu sene bunu kullanmak istiyorum. 27 aralık için gün aldım. Bakalım neler çıkacak!

Evde hayat tam anlamıyla rutine döndü. Zevzeklik edip mızırdanmıycam merak etmeyin. Kabullendim yani herkes rahat olsun. Aklımda bir sürü şey var fakat sadece düşünce bazında. Yani dünya henüz benim için hazır olmayabilir değil mi? Bir müddet daha eyleme geçmeyi düşünmüyorum. İnsanlık hazır olana kadar beklemede kalıcam ;)

Yeni yıl için her zaman içimde kıpırdayan bir şeyler olmuştur. Depresyonun en karanlık labirentlerinde dolanıyor olsam bile yeni yıl için bir mola verebiliyorum. Hevesle yemek menüsü düşünüyorum çünkü bu sene Ege'de sofrada bize eşlik edecek. Güzel bir sofra kurmam şart.
Bu akşam yemeğimizin olmamasıysa tam bir ironi bence!

Birde evde taze çiçek olması çok güzel bir duygu. Her ne kadar eşiniz değilde, kardeşiniz getirmiş olsa bile taze çiçek gibisi yok.

7 yorum:

  1. evde taze çiçek... favorim! sofra adabını öğrensin ege:))

    YanıtlaSil
  2. Eğer sağlık sigortasından yenileme garantisi almadıysan yıllık sağlık kontorlü olmanı önermem.
    Sigortacılar kara kaşımıza yaptırmıyorlar bedava sağlık kontrolünü. Eğer rutin kontrol sırasında olumsuz bir durum çıkarsa, seneye sigorta primine ek olarak görebilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Bu sandalye olayından bana gına geldi. En son evdeki tüm sandalyeleri ayaklarından birbirine bağlayarak çözüm bulduk. Ama anneannede fırsatları kaçırmıyoruz. Beyefendi artık mama sandalyesine oturmak istemiyor. Hele o tırmanış anını görmen lazım. Popoyu attırıverip masaya ulaştığındaki surat ifadesi. Amanınn oğlumu özledim ben..

    Ya bu sağlık sigortası olayını ben de düşünüyorum galiba ama hiç fikrim yok. Hamile çocuklu ve ikiz bekleyen birine yaparlar mı acep?

    YanıtlaSil
  4. Yeliz, çiçek gibisi yok :)
    Ege sofra delisi ama iştahlı olduğundan değil, sadece masa seviyor evladım. Pek mutlu oluyor aramıza sandalyeye oturmuşsa ondan mutlusu yok.

    ÇokBilmiş, kasım ayında sigortamı yenilettim. Bir yıl daha elleri mahkum bakmaya sonraki yıl için sorun arz edecek bir durumum olursa zaten bittim demektir :(

    Heidi, hamile olman bir sorun değil sadece ilk yıl için trafik, ev kazası veya mesela mide kanaması veya apandist patlaması gibi tedavi gerektiren şeyler dışında tedavi olamıyorsun. Yatarak tedavi, mesela kalp ameliyatı gibi şeyler 1 yıllık sigortalı olduktan sonra oluyor. Benim sigorta şirketim olan Yapı Kredi Sigorta için böyle.

    Aynı şey doğum giderleri içinde böyle. Bu zaten poliçeye ekstra giren bir madde.

    İstersen daha detaylı bilgi alman için yardımcı olurum.
    Ege bacağımdan tutmuş ağlıyor olduğundan (masaya gelemediğinden krize girmiş vaziyette) ön bilgi verip kaçıyorum
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Benim kastettiğim "ömür boyu yenileme garantisi"... Bu garanti olmadna sağlık sigortasının hiçbir anlaı yok. Misal elerden ırak, kötü bir hastalığa yakalandın diyelim. Eğer ömür boyu yenileme garantin varsa o hastalığını karşılamak zorundalar. Eğer ömür boyu yenileme garantin yoksa, sadece gelecek döneme kadar masraflarını karşılayıp, yenileme zamanı gelince de ya "yenilemiyoruz" diyorlar, ya "bu hastalığınızı muaf tutarak yenileriz" diyorlar ya da "poliçe bedleiniz 100.000 TL olarak belirlendi, kabul ederseniz yenileriz" diyorlar.
    Bence bir telefon açıp ömür boyu yenileme garantisinin şartlarını sor sigorta şirketine. Bak sonra hayır dua edersin bana :)

    YanıtlaSil
  6. Böyle bir durumdan haberim yoktu. Sorarım tabi.
    Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.

    YanıtlaSil
  7. evet taze cicek ortami acaip degistiriyor. Eskiden kiyamazdim, cicekler dalinda guzel derdim ama yaslandikca fikrim degisiyor bu konuda da.

    YanıtlaSil