9 Ocak 2012 Pazartesi

Kahve Kokusu İyidir.

Özellikle kesintisiz uyuyamayan bedbahtlar için. Deliksiz uyumanın nasıl bir şey olduğunu unuttum. Sahi güzel bir duygu olsa gerek.

Bu aralar uyku düzeni düzensizlik içinde eriyip gitmiş bir Egecikle cebelleşip durmaktayım. Aslında cebelleşen o, ben sadece seyircisiyim durumun. Son altı aydır mütamadiyen değişen uyku hallerimiz son iki aydır ayyuka çıktı. Artık Ege uykuya yatağında başlayıp, iki saat sonra benim yanıma geçerek sabahı buluyor. Memo salona kanapeye geçmiş durumda. Bu durumun başlangıç sebebi dört tane ön azıların çıkması mı? Onlar çıktı şimdi köpek dişleri damağı delme yarışına girdi bundan mı?
Bil-mi-yo-rum. Evet hiç bir şey bilmiyorum. Zira Ege için mutlu mesut bahsettiğim ne varsa tersine döndü. Uyku bunlardan biriydi ve açıkçası üzgünüm.

Bunun dışında Ege konuşmak yerine her şeyi I-ııı diyerek ve göstererek anlatıyor. Bu Iıı-lar tonlamasına göre evet, hayır, onu istiyorum, bundan ver anlamlarına gelmekte. Bunun dışında Klingonlulara özgü konuştuğu tuhaf bir dili var. O dil bizi gülmekten öldürse de, yeryüzündeki hiç bir dilin karşılığı olmadığından kimsenin anlaması mümkün değil. Onun yaşıtı olan çocukların resmen kısa öyküler yazma aşamasında olduğunu görüyor ve hayret ediyorum. Özellikle kızlar almış yürümüş durumda. Erkek çocuk geç konuşur diyenlere rağmen hafiften kıllanmıyor değilim.
Lakin çocukları mukayese etmekten nefret ettiğim için, önüme bakıyor ve konuşmaya hazır olduğunda nasılsa konuşacak diyorum. Tıpkı uyku gibi. Yatağında kesintisiz uyuduğu günlerde gelecek ve o zamanlar ben ona yalvarıcam ne olur azıcık koynumda uyu oğulcuğum diye.

Birde dans etmeyi çok seven bir çocuk. Her reklam müziğinde bile dans etme konumuna geçiyor. Geçen gün oğlumla Guns N'Roses eşliğinde kudurup kendimi, vay be! çocuğumla kafa salladığım günler geldi inanamıyorum derken buldum.

Hayat çok çabuk geçiyormuş.

5 yorum:

  1. Kızlar valla bıdı bıdı susmuyor. Bizimki de sadece hindi gibi glıı glıı ya da gluu gluu gibi şeyler diyor tek kelime anlamadığımız. Diş süreci fena bizi de çok zorluyor şu sıra.

    Kolaylıklar dilerim.

    Egeciye bol uykulu geceler.

    YanıtlaSil
  2. Bizde bir tane bile diş yok..
    Bu gune kadar rahat ettiğimemmi sevineyim!!
    Bundan sonra ard ardına çıkacak olan dişlerin bizi sokacağı halemi yanayım!!
    Neyse bugunlerde geçicek..
    Etrafıma bakıyorumda tonlarca insan hepsi bu yollardan geçmiş :)
    Egecik mis gibi anne koynunun tadını almış ona da hak vermek lazım..

    YanıtlaSil
  3. Heidi, kızlar ayrı bir dünya gerçekten :)

    Valla konuşmadan acayip kafa ütülüyor Ege Bey bilmem konuşmaya başladığında halimiz nice olur :D
    Mahir'e ve ikizlere hususi selam :)

    mutluanne, aslında ben diş konusundan fazla sıkıntı çekmedim hatta çıkana kadar anlamadım bile. Fiziksel sıkıntı çekmedim ama azı dişlerinde gece huzursuzluğunu çok yaşadım. Her çocuk farklı oluyor umarım bu süreci kolay atlatırsınız. Endişelenme.

    Ege Bey haklı ama gecenin bir yarısı gözüne tekmeler yiyen bende haklıyım :) Yatağımı ve yanımda sakince yatan kocamı özledim :)

    YanıtlaSil
  4. 3 ay once yani oglum 18 aylikken TR'ye gitmistim . Kuzenimin oglu benim oglumdan iki ay kucuk . Ahmed sadece anne ve baba diyordu o zamanlar . Ama kuzeinin oglu mesela yemek yerken doyduysa eger " yemeeemm " annesi cagirdigi zaman gitmek istemediginde " gelmeemmm " diyerek bir de omuz silkiyordu :D Tahminimce simdi roman felan yazmaya bile baslamis olmali :p

    Benim oglum neredeyse 23 aylik olacak oyle yememli gelmemli bi sey duymadim agzindan :) Hayir , bir de onunde iki tane konusan abisi var . Olmayinca olmuyor kardesim :p

    Benim yasadiklarimdan cikardigim sonuc , cocuklar iki yasina girene kadar cok degisken uyku tarzlari oluyor . Tam " ahanda kendi kendine uyumasini ogrendi " diyoruz , hoopp bir dis her seyi alt ust ediyor . Sabir :)

    YanıtlaSil
  5. Firdevs, sen Ege'yi görsen Iııı diyerek anlatmadığı yapmadığı yok üstelik oğlum konuş artık dediğimde pis bir sırıtışla bakışı var görmen lazım. Sanki konuşmayı biliyorda bana gıcıklığına konuşmuyor gibi.

    YanıtlaSil