6 Şubat 2012 Pazartesi

Füzyon Mutfağı

Ege Burcu'nun okulu tatil olduğundan İstanbul'da. Bizim Uzakdoğu mutfağı konusunda epey planlarımız vardı. Japon mutfağından Ramen, Kore mutfağından Kimbap yapma konusunda kavilleşmiştik.

Dün Ramen için udon aldık. Annemde yılbaşı için aldığı hindinin yarısını dondurucuya atmıştı onu aldı geldi. Ramen için gereken suyu hindiden temin etmeye karar verdik ve ben dün akşam lezzetli bir hindi suyu hazırlayıp dolaba kaldırdım. Kimbap içinse gereken malzemeler bilindik suşi malzemeleri. Lakin biz yosuna sarmak yerine, pazı yaprağına sarmaya karar verdik. Bu sayede annemde tadına bakabilir belki! İç malzemesi sebze ve hatta omlet bile konulan bir şey bu kimbap. Biz iç malzemeyi kırmızı biber, havuç ve salatalık olarak tayin ettik. Kimbapın pilav kısmını ekmek makinesinde yapmaya karar verdim çünkü o gereken lapa pilav ekmek makinesiyle elde edilebiliyor. Daha önce denemişliğim var.
Bu Kimbap denilen şey suşi gibi görünsede aslında suşi değil. Örnek vermek gerekirse, orjinal çiğ köfteyi düşünün etli olur ama birde etsiz çiğ köfteler var piyasada işte Kimbapta etsiz çiğ köfte hesabı balıksız suşi :)

Valla tüm malzemeler hazır şimdi Burcu'nun banyo sefasının bitmesini bekliyorum. Beraber Kimbap yapıp dedikodu yapıcaz. Arada unutmazsam fotoğrafta çekip bloga koyucam bakalım.

* Üç lafın ikisi Ege olunca, Burcu yerine Ege yazmışım :)

3 yorum:

  1. çok merak ettim ben, çünkü Uzak Doğu mutfağı dendimi iki metre yana beş metre havaya zıplayıp sonra tabana kuvvet kaçıyorum. Zero beni alıştıracak bakalım.

    YanıtlaSil
  2. Burcu'nun okulu tatil değil mi? Bir an ilk cümleyi görünce Ege ne zaman okula başladı, neler kaçırdım diyecektim. Son iki postu okumamıştım zaten. Ege fena yakışıklı olmuş. Gofret yeme sahnesi hiç yabancı değil. Ben son 2 aydır biraz koyverdim. O kadar keyif alıyor ve verilmediği zaman öyle hırçınlaşıyor ki akışına bıraktım galiba.

    Sevgiler. Ege ye öpücükler.

    YanıtlaSil
  3. o suşi çok severim, canım çekti şimdiden:) foto koy mutlaka sakın unutma

    YanıtlaSil