28 Kasım 2013 Perşembe

Hara-Kiri Death of a Samurai

Aslında bu ruh haline bürünmem geçen haftaya dayanmakta. Kitap siparişleri gecikince bende eski kitaplarımla oyalanmak zorunda kaldım. Dolayısıyla elim bir kez daha İhara Saikaku'nun kitaplarına gitti. Öyle olunca da işte böyle oldu.  Hoş geldiniz melankolik ruh halim.



Bu hale bürününce kolay kolay çıkılmadığından olmuşken tam olsun diyerek dün Hara-Kiri Death of a Samurai filmini izledim. Yine kahroldum, yine kahroldum.



 Bu filmle ilgili söyleyecek çok şeyim var ama o zaman filmi izlemeden izletmiş gibi olurum. Spoiler vermek istemediğim için sadece tek bir şey diyebilirim. Mutlaka izleyin ama mutlaka!
Bu filmi ruhum ezik olduğu zamanlarda izleyerek iyice dibe çöksem de yinede çok seviyorum. Bir iki kare var ki, yüreğim mengeneye sıkışmış gibi ezim ezim ezilir.




Bu ruh hali devam ederken kolay kolay çıkılmaz bende çıkmamak için elimden ne gelirse yaparım zaten. Birde geçmeyen kesik kesik öksürüğüm de pastanın kreması gibi oldu. Aynanın önüne geçip pandaya dönmüş gözlerime baktıkça kederlenip, ince hastalığıma tutuldum nedir diye içleniyor, evladım yetim kalmasın diye durduk yere kederleniyorum. 

2 yorum:

  1. Filmi izlemedim, bilgim yok anlayacağınız. Kılıçlı kan dökmeli bir film duygusal anlamda insanı etkiler mi? :)

    YanıtlaSil
  2. Bakış açısına göre değişir.
    Bir şans verirseniz öğrenmiş olursunuz :)

    YanıtlaSil