27 Mart 2014 Perşembe

Torii ve Kamisamalar

Dün hızlıca izleyip bitirdiğim bir animeden bahsetmek istiyorum. Inari,Konkon, Koi Iroha. 
Bu animeyi görür görmez izlemek istedim çünkü Şintoizm dinine göre Pirinç Tanrısı Inari'ye adanmış olan Fushimi Inarı Sinto tapınağı animeyi izlemek için yeterli bir sebepti.

Benim Japonya'da ki tapınak kapılarına karşı tuhaf bir tutkunluğum var. O kapıdan geçince başka bir boyuta girecekmişim gibi hissettiriyor.


Fakat Kyoto'da ki bu tapınak en sevdiklerimden biri. Bu kırmızı kapılı yollardan hep bir gün yürümeyi istemişimdir.




Bu tapınak eskiden beri Japon iş adamlarının gelip dua ettiği bir tapınak olmuş. Bundan sebep işi yolunda giden ve dileği yerine gelen iş adamları Torii (tapınak kapısı) bağışlıyor.



Torii geleneksel olarak tahta ve taştan yapılıyor ama günümüzde betonarme, bakır, paslanmaz çelik gibi malzemelerle de yapıldığı oluyormuş.

İşte bu kırmızılı yolu her gördüğümde içim giderken doğal olarak animeyi izlememek olmazdı. Zaten konusu Kamisama (Japon tanrı-tanrıçaları) olan her türlü animeyi izlemiş biri olarak bunu nasıl göz ardı edebilirdim ki.




Çabucak biten 10 bölümlük animenin 2. sezonu olur mu bilmiyorum ama haziran ayında OVA bölümleri yayınlanacak diye okudum.

Fakat Kamisama denilince aklıma ilk gelen anime kuşkusuz Kamisama Hajimemashita olacak.





2 yorum:

  1. Abla Şinto tapınakları bencede çok ilgin. Bir dönem araştırıyordum Japonyanın toparlanma döneminde çıkan bir akım gibi ve amerikanın yasakladığını falan duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum.. Animede çok hoş görünüyor.. *-*

    YanıtlaSil
  2. İzleme listesine aldığım animem çok merak ediyordum hatta sana diyecektim ama sen bulup çoktan izlemişsin bile :) Olumlu yorumlarınla daha da çok merak ettim şimdi.

    YanıtlaSil