21 Temmuz 2014 Pazartesi

Sürpriz Yumurta

Epeydir yazmıyorum. Yazmıyorum ama geçerli bir sebebim var!. Canımı sıkan günler geçirdiğim için psikolojik olarak biraz durulmayı bekledim. O duygu patlamasıyla yazsaydım, ajitasyon kokan arabesk yazılarımla! blog ziyaretçilerini bunalıma sokarım neme lazım dedim. İyi yapmışım değil mi?



Gelelim mevzuya....
Oğluma, canımın içi biricik evladıma kasık fıtığı teşhisi kondu. Voila! ne zamandır delirmeye konum yoktu derken delirmenin ötesinde karın ağrılarıyla geçirdiğim günleri geride bıraktım ki, buraya yazıp not düşeyim dedim.

                         

Çocuğum biricik evladım kıymetlimisss olan küçük insan kişisi kasık fıtığı için eylül ortası gibi ameliyat olacak. Aynı anda sünnet edilmesi de uygun görüldü. Gerçi ben bunları daha tam olarak hazmedemedim. Fıtık ameliyatı tamam ama narkoz almışken sünneti de aradan çıkaralım fikri bana çok ters geliyor. Tıbbi zorunluluğu olmadıkça büyümesini ve sünnetin ne demek olduğunu ve neden yapıldığını bildiği bir yaşa geldiğinde olmasını istiyorum. Bizim onu habersizce sünnet etmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum.

Diğer yandan aslında şimdiye kadar operasyonu yaptırıp bitirebilirdik. Belki haberi aldığımızda sıcağı sıcağına aradan çıkarsak daha iyiydi ama ben açıkçası psikolojik olarak ameliyat hastane narkoz gibi kelimeleri yeni yeni sineye çektiğim için eylül ayında olsun dedim. Peki ne oldu? eylüle kadar daha çok karın ağrılı stresli günler beni bekler oldu.

Öylede böylede ömrümden ömür gitti. Bir kez daha ikinci çocuğu yapacak psikolojik sağlamlığa muaf olamadığımı teyit etmiş oldum. Bu yılda tuhaf bir enerji var. Bir türlü sevemedim Başlaması da sıkıntılıydı, yarısını geçtik halen sıkıntılı son düzlükte ne olacak merak içindeyim.

Canı çok kıymetli olan, pireyi deve yapan Egeyle eylül ayında ameliyat kapısında neler olacak endişe içindeyim. Allah kötüsünden korusun, bugünü aratmasın bize ve evladı için hastane kapılarında perişan olan tüm annelere babalara Allah şifa versin inşallah. Çok korkuyorum hastalıktan ve korktukça üstüme çekiyorum tuhaf şeyleri. Hep benim suçum. Bir kerede düzgün şeyler düşünebilsem ne olur sanki!!!



8 yorum:

  1. hiiiç korkmayın. Benim kardeşim bundan 45 yıl önce oldu bu ameliyatı... Düşünün o yılların şartlarını...Babamsa; 75 yaşında oldu... Şimdi çok daha basit bir ameliyat. Narkoz kaç dakika sürecekse ameliyat o kadar veriliyor. Her işin hesabı kitabı var.
    Şimdiden geçmiş olsun,şifalar olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lalenin bahçesi, haklısınız basit bir operasyon hatta aynı gün eve gönderiyorlar ama içimdeki o hava kabarcığı pıt pıt atıyor yine de... Olup bitene kadar biraz panik atak halleri devam edecek gibi :)

      Sil
  2. Lalenin bahçesinin yorumu çok iyiymiş.Ben sadece Allah yardımcınız olsun, ferahlık versin, beterinden tüm çocukları saklasın diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hopelovefunetc, sağ olun iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah tüm çocukları korusun sadece hastalık değil savaş illetindende ve yetişkinlerin çıkarları için çıkardığı tüm kötülüklerden de.

      Sil
  3. Coook
    Cok gecmis olsun , acil sifalar diliyorum

    YanıtlaSil
  4. Nesrin, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. rahat ol bi kere iyi düşün olumlu düşün....
    evet ameliyat fikri can sıkıcı ama sonuçta tıp ilerledi lale abla ne güzel yazmış..
    Bak bu sünnet olayına da şu açıdan bakmanı önereceğim.
    Biz arcayı hop daha 1 aylık filanken ypatırdık. Neden? İlker 6 yaşındaki sünnet travmasını hala çekmekteydi. sonra bu sene sünnet düğünleri oldu, arca bu sünnet ne iş dedi, anlattım. Tırstı, sen oldun dedim rahatladı. Yani 10 yaşına geldiğinde olmak istemezse yaptırmayacaksanız tamam ama eninde sonunda sünnet olacaksa baştan yaptırmak iyi gibi geliyor bana. Ancak sorun şu ki; 2-7 arası yaptırmamayı öneriyorlar arifecim, doktoru ile tekrar konuş meseleyi. Bir sünneti illa aradan çıkarmak çok da şart değil cidden, içiniz nasıl rahat edecekse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet işte bende bu yüzden sünnetin erken olduğunu düşünüyorum. Doğduğu zaman yaptıralım dediğimde Memo çok küçük dedi. Şimdi asıl çok ters bir yaşta. Yaptırmak istemiyorum. Memo olsun bitsin diyor. Erkek psikolojisi sünnet olayı hep ne olur olsun bitsin deniyor. Bense hiç istemiyorum. Dediğim gibi sünnet olayı fıtığın önüne geçti !

      Diğer yandan Ege düşüp bir yeri morarsa 1 ay bunu hatırlatır. Yara geçer ama Ege unutmaz. Birde Taşköprü'de kan alındı ilk defa damar yolu filan açıldı. İğneyi çıkarınca bant yapıştırdılar geldiğimizden beri o bantı söylüyor. Doktora gidilecek dendiğinde hemen "bant yok!" diyor. Şimdi sabah normal bir şekilde güne başlamış Egeyi alıp hastaneye götürücez ve bir sürü travma yaşayacak. Ben ameliyatı değil onu oraya götürüp o işlemleri yaşatıcaz diye geriliyorum :(


      Sil