6 Nisan 2015 Pazartesi

Ebedi Yolculuk

31 Mart Salı günü ikindi vakti kayın pederim sonsuz bir yolculuğa çıktı. 5 yıldır süren hastalığı nihayet son buldu. Haberi alır almaz yola çıktık ve dün akşama kadar Taşköprü deydik.

Taziyeye gelenler, cenaze işleri, cumartesi günü 80 kişiden fazla insanın katıldığı evde okuttuğumuz kuran ve dualarla geçen yoğun bir beş gündü. Bu sabah kendi evimde gözümü açınca ne kadar dağıldığımı idrak ettim. O bilindik panik atak yoklamalarının bugün gün yüzüne çıkmasını lütuf kabul ediyorum zira orada beni azat etti ki, böylece ayakta kalıp işin gücün altından kalkabildim.
Ölüm ve yaşam hangisi gerçek bilmiyorum. Ben ölümden sonraki hayata inanan biriyim. Bu hayatın simülasyon olduğunu düşünüyorum. Bu hayatta oyundan çıktığımız da, nihayet gerçek hayatın neye benzediğini görebileceğiz. Benim için böyle. Fakat düzgün bir insan olabilmek, bu dünyadan soluğunuz yok olduğunda bile sizi seven, hatırlayan ve saygıyla hakkınızda konuşan insanlar bırakabilmek güzel bir duygu. Kayın pederim bu güzel duygularla ebedi hayatına huzurla yol aldı.
Memo her ne kadar ona iyi bir evlat olamadığını düşünse bile bence yanılıyor. Dilerim bizim oğlumuz da bize onun kadar şevkatli, merhametli ve sevgi dolu bir evlat olur.

5 yorum:

  1. ruhdağım canım başınız sağ olsun. Memoya da ayrıca taziyelerimi iletirsin.
    insan geri kalmışlığa çok yanıyor. ne mutlu kayınpederine ki sizler gibi onu sevgiyle hatırlayacaklar evlat bırakmış ardında. Allah rahmet eylesin

    YanıtlaSil
  2. Bende hayat gerçekten ne diye çok düşünüyorum...Allah rahmet eylesin ve mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Başınız sağolsun...Kayınpederiniz huzurla uyusun... Sevdiklerine sağlıklı uzun ömürler dilerim...

    YanıtlaSil
  4. Başsağlığı dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil