17 Nisan 2009 Cuma

Dinginlik

Yoğun geçen günlerden sonra Memo’yla yine bir başımıza kaldık. Misafirlerimizi dün akşam “Artık doğuma geliriz inşallah” temennileriyle uğurladık. Her fırsatta Gülşen anne tarafından artık yaşımızın geldiği ikazını aldım. İnsanlar dört koldan saldırdı çocuk yapın diye.

Üfff! Böyle olunca mızıkçı bir çocuk gibi hissediyorum kendimi. Benim bildiğim bebekleri leylekler getirmiyor muydu? Nerden çıktı göle maya çalar gibi ya tutarsa diye ummalar, sonrasında da 9 ay beklemeler filan. Bir sabah kalksak ve bize bacadan kundağa sarılı bir bebek gelse ne şahane olurdu.

Bu güzel hayali bizden çalmaya ne hakları vardı. Ben ısrarla leylekleri destekliyorum.
Evet, evet insanların üremesini halen leylekler sırtlanıyor. Umuyorum ki bizim bacamıza da uğrarlar.

Neyse güzel cumaya tırnaklarıma kırmızı oje sürerek başladım. Memo’ya kahvaltı hazırladım. 3 yıldır ilk defa hafta içi kahvaltı hazırladığımı söyledi.Bir kez daha Memo’nun balık hafızalı olduğunu anlamış oldum. Eline gözüne dursun Memo’cum, başka bir şeycikler demiyorum.

Ofiste yeni bir alışveriş merkezi projesine başladım. Elbette ki havalandırma tesisatını çiziyorum ve garaj egzostu çizerken araç saymaktan iflahım kesiliyor. Bıktım bu alış veriş merkezlerinden ve onların otoparklarına kanal çizmekten. An itibariyle yapılacak daha keyifli şeylerin hayalini kuruyorum. Kulaklığımda çalan Türk Sanat Musikisinin kollarına bırakıyorum ruhumu. Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamış’tan diye sayıklıyorum. İstediğin şarkıyı emret diye fısıldıyor kulaklıktan davudi bir erkek sesi.

Bu gece rüyamda Bodrum’un mavi sularını gördüm. Denizden henüz yakalanmış balıklar vardı. Ne güzel bir rüya değil mi? Mavi deniz, oynaşan balıklar. Hem de Cuma sabahı, çok hayırlı bir rüya bence. Rüyayı tatil özlemine yordum ben. Arada normal rüyalarda görüyorum demek ki!

Bir ödül mimi var biliyorum fakat şimdi ofisten yazamadım. Eve gidince hemen ilgileneceğim. Şimdiden merci. Herkese güzel cumalar.

7 yorum:

  1. nasıl bir şeydir dinginlik unuttum galiba ben, yazınızı okuyunca nasılda harala gürele yaşadığımı hatırladım. Bir tek sabah saatlerim böyle dingin ve benim . Ama bi r hayalim var, uzak bir Ege kasabası, hatta Cunda belki. Yaşayabilirmiyim bilmem ama önce kiralık bir evle deneyeceğim ne zaman mı işte ona karar vericem önce:))

    YanıtlaSil
  2. Çocuk birileri isteyince olmuyor ki :)) Neden aileler bu kadar ısrarcı olur anlamam...

    Deniz ve balıklar bereket ve bolluk demektir :)) Hayırdır hayırdır canım :))) Ahhhh Bodrumm çok özledim çokkkkkk :)) Bir para çıksın gidip yerleşeceğim :)) Bakalım bu sene tatile çıkabilecek miyim?

    Güzel bir hafta sonu dilerim canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. deniz ve balık süperdir, kısmet, bereket, vesaire... ay ben çocuk isterken bile insanlar sıkıştırınca yok düşünmüyoruz diyordum, sırf kıllık olsu diye:)

    YanıtlaSil
  4. Bence sen istediğinde olmalı..Hatta iki taraflı istek olduğunda ,sadece biri de yetmez:)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili lalenin bahçesi, yan komşunuzda ben olabilir miyim?
    Hayaller hep ortak ama imkanlar...
    Umarım hayalleriniz gerçek olur.

    Sevgiler.


    Zerrin ablacım çok doğru diyorsun :) kısmet.

    Geçen sene yaz tatilinde Bodrum'a gitmiştik. Gözümde tütüyor şimdi.

    Umarım güzel bir tatile çıkarsın. Güzel bir hafta sonu dilerim.
    Sevgiler.

    Yeliz, rüya yorumuna inanıyorum :)
    Amaaan çocuktan bahsetmeyelim boşver. Arca'yı seviyorum ben fotoğraflardan gayet iyi gidiyor :)

    Sevgili Asortik Krep, teraziyi dengede tutabilirsek bizde yapcaz artık. Dünyanın benim çocuk doğurmama ihtiyacı var çünkü! :)

    YanıtlaSil
  6. eğer leylekler getırseydı 3 senede bır cocuk ısterdım:)

    YanıtlaSil
  7. bence hamilelik çok ama çok güzel birşey tüm zorluklarına rağmen. leylekler getirmesin, sen yaşamalısın bunu bence.

    YanıtlaSil