9 Nisan 2009 Perşembe

Ebruli


Bugün şahane bir hava var İstanbul'da. Sokakta çığlık çığlığa bağırıp koşturan çocukların sesi odayı doldurmakta. Baharı yaşamadan yaz geldi bile. Bu aralar ben biraz dalgınım. Bahar sersemliği deyip geçiyorum. Hep uyumak istiyorum. Uzun uzun uyumak, sabah 11'den önce kalkmamak istiyorum. Uyandıktan sonrada lezzetli kahvaltılar etmek istiyorum. Hayattan tek dileğim bu işte. Gamsız tasasız bir hayat.

Bugün Rumeli caddesinde uzun bir yürüyüş yapıp kendime kırmızının her tonunda ojeler alıp ofise döndüm. Bir kase domates ve bir sürü kaşık yoğurt yedim. İnceldiğimi hissediyorum. Nihayet 36-34 arası aşk yaşıyorum yeniden. Kışın giderek 38 bedene yaklaşıyorum diye dertlendiğimi anımsayınca aman diyorum, bu sene zayıf kaldın kaldın yoksa kim bilir ne zaman tartıda 49 rakamını görürsün?


Aslında dün geceki rüyamı yazmak için almıştım laptopu kucağıma. Ne zamandır not düşmemiştim. Bu ara misafirlerimiz var. Memo'nun ebeveynlerini ağırlıyoruz, dolayısıyla biraz meşgul oluyorum akşamları.


Neyse, rüyanın baş kahramanı "Anne ve Bebişi".

Rüyamda, Anne ve bebişi ailece bana geliyorlar. Akşam saatleri hiç beklemiyorum, şok oluyorum ama çok seviniyorum. Bana ismimle hitap ediyor ve buna çok şaşırıyorum. M.K. çok şeker, onunla oynuyoruz biraz. Anne ve Bebişi'ne aç mısınız? diye soruyorum, oda akşam yemeği yemediklerini söylüyor. Tutuşuyorum tabi. Akabinde benden şöyle bir cümle çıkıyor. Şimdi size cevizli tereyağlı ev eriştesi yapıcam! Allah'ım....

Ocağa su koyuyorum ama evde hiç erişte olmadığı aklıma geliyor. Suyu koyduk bari makarna yapalım diyorum oda yok. Gizlice evden çıkıp alışveriş yapmam gerek diyorum. Önce köşedeki markette dolanırken, bir anda kendimi Macro center'da meze paketletirken buluyorum. Bir sofrayı kurup işin içinden çıkamadığım için içim içimi yiyor. İnsanlar aç ve beni bekliyorlar diye o kadar sıkılıyorum ki anlatamam. Böyle sağa sola koşturup çırpınırken uyandım. Uyandığımda da, rüyaymış diye derin bir oh! çektim.

Sevgili Anne ve Bebişi, bana gelirsen aslında sana çok güzel yemekler yaparım. Benim yemeklerimi herkes çok beğenir. Gerçekten. Elimde çabuktur aslında. Yarım saatte yoktan sofra donatmışlığım çoktur. Tamam, mezeler hazır olabilir onun için söz veremem ama, yemekler taze ve sıcacık olacak emin ol :)

Gelirsin di mi? Lütfen rüyamın kötü etkisi seni bu düşüncenden caydırmasın. Bekliyorum bak!

7 yorum:

  1. Uyumadan onceokudugun son blogmuydu acaba > hayir olsun insallah :)
    Bu arada olurda birgun ruyana biz girersek hiic merak etme ,lahmacun ismalasan yeter :))

    YanıtlaSil
  2. Bekliyorum bak, bu arada iyi uykular :)

    YanıtlaSil
  3. Sen bir dur, bebek olunca nasil zayifliyorsun genel kaninin aksine (en azindan ben seneler sonra 47 kiloyu gordum tekrar).

    YanıtlaSil
  4. hahaha yaa sen hep yaz ruyalarını:):)

    YanıtlaSil
  5. Nihan idolümsün :)

    Ebru ben senide görmüştüm geçenlerde ama buraya yazmamıştım :)
    Televizyonda blogunu tanıtıyorlardı.

    Aptala malum olur derler. Yeni bir yıldız doğuyor olabilir demedi deme :)

    YanıtlaSil
  6. bir süre 49 olmaz belki ama ben hala umutluyum, ilk aylar emzirmeyle, sonra da velet ayaklanınca gidecek kilolar, yani benden yana planlar böyle:)

    YanıtlaSil
  7. Yeliz gündüz uykun bile yok :( vereceğine eminim. Çok yorucu mu? Gerçekten yani nasıl gidiyor?

    YanıtlaSil