9 Mayıs 2009 Cumartesi

Keyifli Cuma - Ertesi

Mayıs ayında cumartesi sabahları ne güzeldir. Sevgiliyle edilen kahvaltının tadı bir başkadır. Balkon kapısı nihayet tüm gün açıktır, tüller ahenkle uçuşur ve hatta sardunyalarım bile ilk çiçeklerini açmıştır.

Lafın kısası dün akşam Memo geldi :) :) :)


Onun gelişi şerefine rakı+balık ikilisini düşünmüştüm. Aslında bu yalan bir cümle oldu. Bendeki rakı sofrası hayali, çarşamba günü Aydın Boysan'ın Şerefe kitabını okumamdan sonra nüksetmişti. Bu coşkuyu cuma akşamına kadar saklı tutarak, Memo'nun gelişi bahanesiyle sofrayı donattım. Mezeleri abartmıyım diyorum ama yinede az az olmak kaydıyla sayı hesabını kaçırıyorum. Velhasıl içmeye bahane bulmaktan kolay ne var ama Aydın Boysan'ın kitabını okuyun derim ben. Rakı içmek bir sanattır diyor üstad. Daha ne desin.


Bugüne geri dönersek, kahvaltı faslından sonra Dalton pijamalarımla keyif çatarak geçti.


Tüm günümü üçlü koltuğa yayılıp günün gazetelerini okuyarak, ardındanda film izleyerek geçirdim. Arada çamaşır mak. dolup boşaldı ama o işten sayılmaz. Memo'ya Magnum siparişi verdim, arada baton ekmek arasına akşamdan kalan humusu sürüp götürdüm filan.

Akşam üzeriyse sütlü kahve içip kitabımın kalan son sayfalarını okudum.




Az öncede annemi aradım, dolma sarıyormuş. Yarın Anneler Günü diye hazırlık yapıyor işte. Çok tuhaf, üç çocuk büyütüyorsun sonra onlar ayrı evlere dağılıyor yavaş yavaş. Bir pazar sabahı yine kahvaltı sofrasında buluşuyorsunuz. Anne dolmalarını yerken, içimden kim bilir bende böyle olacak mıyım? diye geçireceğimi şimdiden biliyorum.

Şimdiden tüm annelerin ve anne adaylarının bu güzel gününü, Anneler Gününü kutlarım.

9 yorum:

  1. Gözün aydın. Bana ben annem gibi olamam gibi geliyor bu arada. Yani dolma sarıp çocuklarımın gelmesini bekleyemem gibi geliyor. Ya da bekler miyim acaba?

    YanıtlaSil
  2. Zaman neler getirir bilemeyiz.
    Bana sararız gibi geliyor Nihan :)

    Bu arada yazında anlattıkların var ya, o müdüre o kadar gıcık oldum ki anlatamam. Dediğin gibi birde o her şeyi bilenler çetesi!

    Ay! ben çok asosyal bir anne olurum her halde.

    YanıtlaSil
  3. Gözün aydın. Keyifli bir cumartesi olmuş . Anneler nasıl büyük bir yüreğe sahip , canım yaa
    bakar mısın dolmalar sarıyor . Anneciğinin annler gününü kutlar ellerinden öperim.
    Senin anneler gününü seneye kutlar mıyız?

    YanıtlaSil
  4. Özii, bende annenin ellerinden öper, anneler gününü kutlarım.

    Ben, anne?, seneye?
    Burası neresi? ben kimim? :)

    YanıtlaSil
  5. Kutlama için teşekkürler:)

    Keyıflı ve hoş bı cumartesı olmus ben cok yorgundum valla çok özendım şimdi sana:)

    YanıtlaSil
  6. Ebru'cum acil şifalar diliyorum sana. Umarım yarın kahvaltın yatağına gelir. Rima gece hiç uyanmadan uyur. Bunun gibi nice güzel şeyler olur :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. açık olan balkon kapısı, uçuşan tüller, rakı balık , kitap ve bayıldığım o fincan. Bu yazıdan keyif taştı taaa bana ulaştı. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. keyifli bir gün olmuş, ne güzel koşturmacadan uzak... senin de anneler gününü kutlayacağımız günler gelsin inşallah...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ooh mis gibi cumartesi:)

    YanıtlaSil