30 Mayıs 2009 Cumartesi

Olmalı mı , Olmamalı mı????

İnsan psikolojisi çok garip. Bir gün mutluluktan ölmek üzereyken ertesi sabah güne asık bir suratla başlanabiliyor. Bugün öyleyim işte. Asık, aksi ve şirret.

Yüksek Sadakatin Hadi Gel İçelim diye bir şarkısı var. Şarkıda dediği gibi her şeyini al içelim diyen samimi bir arkadaş grubu isterdim. Şöyle sırtımı sıvazlayıp takma kafanı diyen birileri olsa... İçimi sıkan acıtan her şeyi bir anda atıp kurtulmak isterdim.
İnsan mutluyken bunun üzerine pek düşünmüyor. Yani neden mutluyum diye sorgulamıyorsun fakat üzgün olduğunda derin bir çözümlemeye dalıyor insan. Neden mutsuzum? neden bu kadar üzgünüm diye düşünüp duruyorsun.

Dün akşam yeni doğum yapan bir kadını ilk kez ziyarete gittim. Yüzündeki ifadeyi anlamaya çalıştım. Hiç bir şey hissetmiyorum şu an normal mi? diye sordu. Bebeğini tam olarak göremediğini çünkü doğrulmakta zorluk çektiğini filan anlattı. Bebeği emzirebilmek için yatağı biraz kaldırdılar. Biri bebeği tuttu o göğsünü bebeğe vermeye çabaladı. Tam olarak göğsünü bebeğe doğru konumda veremediğinden zorlanıyordu. Sezeryan doğumun çilesi. Onları izlerken, içimde beni gıdıklayan bir şey vardı. Biraz ürktüm sanki. Yani sabah hamileydi akşamsa kucağında bir bebek göğsünü ona vermeye çabalaması, bilemiyorum ürktüm bu durumdan.
Oda ufaktı zaten ve bebeği hep annenin odasında bıraktılar. Bebeği gün içinde sadece emzirmek için getiriyorlar sanıyordum. Gece anneyle olması tamam ama gündüz odaya giren çıkan bitmiyor. Ben böyle hindi gibi düşünürken, içeriye birden ziyaretçi ordusu daldı. Yani kadın emzirmeye çabalıyor ama kimse oralı değil. Bu ne saygısızlık. Ben zaten emzirmeye başladığında odadan çıktım yani neden kalabalık yapalım içerde. Kimse oralı olmadı ve ben çıldırdım Tanrım delirdim. Yani orda yatan ben olsaydım ne yapardım bilmiyorum bir kere bebeğimi emziriyorum çıkabilir misiniz? diye söylerdim muhakkak. Kendi kendimi yedim durdum heleki parmağıyla bebeğin ağzına burnuna dokunan o kadını var ya... Aghhh! çok sinirlendim ya! Banada illa kucağına al dediler ama hem bebeği rahatsız etmek istemedim hemde daha yeni doğmuş bir bebeği kucaktan kucağa dolaştırmayı doğru bulmuyorum. Şöyle biraz toparlansın gözü açılsın zavallının sonra sev ama yok illa o yumuk şeyi koldan kola almak icap ediyor. Bu nedir yani. Birde bir çocuk vardı yanlarında oda tutsun demezlermi, artık kan beynime sıçradı. Allah'tan kalkalım biz dedik, anneye sana sabır! diliyorum dedim. Sonra dışarıda yeni annenin kız kardeşine biraz durumun berbatlığından dem vurdum. Bu kadar müsamaha göstermeyin valla ben şimdiden söyleyeyim ben doğum sonrası çok şirret olurum sonradan bana darılmayın dedim.

Bu sabahki bu boktan ruh halimin sebebi bu işte. İçimden doğurmak filan gelmiyor! İstemiyorum galiba...

9 yorum:

  1. Hadi gel Fethiye'ye içelim :) Ben sana Yüksek Sadakattan "Şimdi üstümüzden bir kuş geçer' i " çalarım ..
    Başkalarına göre bu işi değerlendirmek çok iyi bir şey değil.Sen istemezsen emzirirken odana girmezler.En azından onlar girdiğinde toparlanmaya çalışıp saklanırsan anlarlar..İçinden gelmeden de sakın bir bebek yapmaya kalkma bence.Yani olması gerek diye.

    Bence sugibinin eski yazılarını okumalısın sen.Blogda var mı bilmiyorum arşivi..
    Yoksa özet geçerim ben ne anlatmak istediğimi.Yaz bana lütfen..
    asortikkrep1@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Ah! keşke...

    Su gibiyi okuyorum. Eski yazdıklarını okumuştum. Bebek öncesi olanları. Doğru bir tespitte bulundun :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. O kadar doğru söylüyorsun ki , bende çok şirrettim . Hep kendimi ne gibi hissetttim biliyor musun? Hani kediler yavrularını almaya çalıştıklarında "kıııhh" diye kabarırlar ya. Pençelerini geçirmeye çalışırlar. Aynı öyleydim . Kimse ona dokunmasın istedim. Tepkide verdim , tepkide gördüm ama hepsi 3-5 ay sonra düzene girdi.Hak verdiler ama geç oldu tabii...

    İnsanların kesinlikle daha duyarlı olması gerekiyor. Çünkü o bebecik her türlü mikroba o kadar açık ki . Ne öperim , ne ellerim , o annesinin elinde olmalı. Ama sen sakın ürkme , şirret ol kime ne ?

    YanıtlaSil
  4. ben de gel içelim diycektim ama asortikin teklifi çok cezbetti beni..ben de mi gelsem, hı asortikçim..3 kişilik omuz dokunma turu daha işe yarar gibi..

    YanıtlaSil
  5. Funda, çok memnun olurum bak,hayatta en çok sevdiğim şeylerden biridir arkadaşlarımla içmek :)

    Ruhdağı ve Funda, isterseniz İstanbula geldiğimde içeriz :) isterseniz Fethiyede benim balkonda,kararı siz verin..

    YanıtlaSil
  6. Özii, kedi benzetmesi çok doğru bir tespit :)
    Doğru olanı yapmışsın başka türlüsü olamazdı. Ama insanlar neden anlamakta zorlanıyor bilemiyorum.

    Sevgiler.

    Funda ve Asortik Krep İstanbul!a gelişinizi dört gözle bekliyorum :)

    Bir akşam Fethiye'de senin balkonda güneşi batırmakta o kadar şahane bir fikir ki, düşünmesi bile insanı mest ediyor :)

    İkinize de sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Iste ben bu yuzden kardesimin hamile kalinca Sikago'ya gelip burada dogum yapmasini istiyorum !!
    Tum arkadaslarimiz ,esime mail attilar ve size uygun olan zamani bize bildirirseniz gelip bebegi gormeyi cok siteriz diye. Ilk 1 ay ailece tadini cikardik anne-baba olmanin.Sonra artik haziriz dedik , dogum sokuda atlatildi bir bir davet ettik arkadaslarimizi geldiler Cok kisa ziyaret - ikram asla kabul etmezler .

    Sonra dogumdan sonra nasil bir gaz olur biliyormusun.O gariplerim dikislerini kasiyorlar gazlarini tutacaklar diye.Goguslerini acmaya utandiklari icin emzirmenin zevkini yasayamiyorlar.
    offfffffffffffffff

    sen takma kafana sekerim, doktorunla anlas ve sen sen ol kimseyi yanina sokma !! beklesinler 1-2 hafta

    YanıtlaSil
  8. Evet ya hemen hücum ediliyor değil mi??, gelene gidenemi , bebeğe mi dikkat verilsin şaşıp kalınıyor. Ama artık bu olay hastane de bitiyor gibi. Ev ziyaretleri daha az tutuluyor. Aman korkma , önemli olan senin koyduğun tavır, herkes ona göre hareket eder. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. sen nasıl davranılmasına göz yumuyorsan öyle olur herşey. Önceden anneydi, kardeşti organize ettin mi onlar geri kalanın icabına bakar, hiç dertlenme:)

    YanıtlaSil