30 Aralık 2010 Perşembe

5.AY



Ege dün itibariyle tam 5 aylık oldu. Bu ay çok kolay geçti. Üstelik ilk dişini çıkarma çabasıyla geçmesine rağmen çok uyumlu, hep gülen, dikkat çekmek için ağlamak yerine bağıran tatlı bir bebekti Ege.

İlk 2 ay adapte olma süreciydi. Yeni anne olanları okuduğumda hep benzer yollardan geçtiğimizi görüyorum. Üstelik Ege gaz, reflü gibi sıkıntılar yaşamadı ve ağlama krizleri filan hiç yaşamadım. Hep uyumlu ve sakin bir bebekti buna rağmen bocaladım. O zamanlar oturupta uzun uzun kahvaltı filan yapmazdım ve şu an bunları yazarken çayımdan yudumlar alıyorum, kahvaltı tepsim solumda, Ege oyuncaklarıyla konuşuyor. Bu olabiliyormuş demek lakin bunu fark etmek o zamanlar mümkün değildi. O dönemlerde yemeği nasıl yapıcam diye dertlenirken, şimdilerde her gün Ege ve ben mutfakta tıngır mıngır yemek yapıyoruz. Fırın makarnalar, biber dolmaları, kekler, pohçalar filan yapıyoruz.



Çevreyi izlemek en büyük keyfi.



Sürekli konuşmaya çabalaması, ellerine hayran olması, annesiyle boğuşmayı ve şimdilerde ayaklarıyla oynamayı çok seven bir bebek o.



Sevilmeyi çok seviyor bence bu yönü Memo'ya çekmiş :)



Varsa yoksa kakari kukuri olsun. Tüm gün oyun olsun kucakta havalarda taşınsın bayılıyor.

Benim 5. ayımda çok şahane geçiyor. Ege'ye kardeş (ler) düşünüyorum :)
Bu sene değil tabi ama yaş sorunsalı insanı panikletiyor. 32 yaşındayım Ege 3 yaşına girince gebelik olsa, 36 yaşında ikinci bebeğimi kollarıma alabilirim. Fakat üçüncü için 39 yaşını bekleyip, 40 gibi kollarıma alsam diyorum ama 40 yaş beni biraz korkutuyor. Üstelik tam Ege'nin ilkokul dönemine denk geliyor, hem Ege hem 4 yaşında bir çocuk ve yenidoğmuş bir bebek aynı evde.
Olmaz diye bir şey yok olur ama bende biraz insanlıktan çıkarım sanırım :)
Bakalım önce Egemi 3 yaşına getirebiliyim de :)

Öğleden sonra saat 14:00'te doktor randevumuz var. Rota 2. dozu alıcak ve rutin muayenesini olucak. Katı gıdaya resmen başlıyoruz onun detaylarını sormam gerek. Kilosu bence 8,2 kg. ama doktorda ne çıkacak bakalım :)
İşte böyle. Egeyle boğuşma saatimiz geldi, bize müsade :D

11 yorum:

  1. Maşallah, sağlıkla bereketle gelmiş Ege, tüm hayatı öyle geçsin ve tüm diğer kardeşleri de ona benzesin. Amin. Sanırım bu yılbaşında sizin ağacın altına hediye gerekmiyor, paketiniz elinizde :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelsin sen Ege'cim...

    YanıtlaSil
  3. sana inananıyorum harikasın ne güzel ne cesur dilekler:) ege gibi şirin olursa insanın aklına geliytor di mi kardeş:)

    YanıtlaSil
  4. Ege hergün dahada güzelleşiyor. Büyüyünce çok yakışıklı olacak annesi :)

    YanıtlaSil
  5. Offf çok yakışıklı bir de süper gülüyor.
    Çok şanslısın gaz konusunda. Bizimkilerde de çok olmadı şükür ama geçen ay kardeşimin kızını görünce Allahım insanlar nelerle uğraşıyor, dedim.
    Aaaaa bak bugün sordum arkadaşlara, çevrenizde üç çocuğu olan var mı diye. Ne yapıyorlar, ruh durumları sağlam mı vs:))
    Hepsi uzaylıymışım gibi baktı bana. Üç olur di mi? Ne güzel olur.

    YanıtlaSil
  6. Nice saglikli aylar, yillar yasasin Egecik! Darisi kizimin basina... Vallahi ben kizimin premature olmasindan dolayi cok zorluk yasadigim ve yalniz buyuttugum icin ikinci cocugu dusunemiyorum su anda. Ama bebekler harika yaratiklar. Ileride ozleyip dusunur muyum acaba? 34 yasinda olduguma gore cevabi yakin zamanda vermem gerek galiba.

    YanıtlaSil
  7. bayılıyorum egenin önden gidip eceye örnek olmasına

    helal olsun 2.yi hatta 3.yü düşünmene
    bana tam 1de kal geldi sanırsam kih kih kih

    YanıtlaSil
  8. O biberonla içerken ne anlamlı bakmış öyle :) Maşallah

    YanıtlaSil
  9. Bal Sultan, teşekkür ederim güzel dileklerin için. Ege benim için aldığım en güzel hediye tabi :)

    Sevgiler.


    Dağlar kızı, seni meraktayım. Sonuç ne olursa hayırlısı olsun. Bugün kontrolün vardı yanlış hatırlamıyorsam. Kendini üzme olur mu?

    Sevgiler.


    Yeliz, deli cesareti işte :) inşallah istediğim gibi olur. Sağlıklı sıhhatli olsunlarda ben onlara bakarım hiç dert değil. Keşke imkanlarım daha fazla çocuğa bakabilmeme olanağı verse.

    Sevgiler.


    Denizkızı, darısı başına inşallah :) Önce şu düğün karmaşasını atlat hele arkası gelir :)

    Sevgiler.



    Sinem, yav ben bittim senin ufaklığa. Ada yakışıklı eyvallah ama ikincide son hız geliyor valla :) ve fakat benim oğlanda az değil yani, yiğidi öldür hakkını ver demişler :D

    Üç çocuk olur neden olmasın. Hepimiz aslında parasal zorluklar ve iyi eğitim imkanlarının kısıtlı olmasından çocuktan kaçıyoruz ama bence yapılabilir :)

    Sevgiler.


    vejeteryankedi, doğru diyorsun. Ne kadar zorlandığını tahmin edebiliyorum ama geçmişi değil geleceği düşünmek gerek. Oldu bitti artık. Ne tatlı bir kızın var ama bayıldım ben ona. Çok güçlü bir çocuk o. İleride ayakları yere sağlam basacak. Prematüreliğini unutturacak sana :)



    gSd, evet az bir farkla önden gidiyor. Katı gıdaya başlıyoruz bu ay başımıza neler gelecek bakalım :)

    Bende düşünüyorum ama bakalım pratiğe dökebilecekmiyim :)

    Sevgiler.


    Kiraz çekirdeği, bakışlarını bende seviyorum. Birde kamerayı seven bir çocuk hep poz veriyor :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. çok güzel canım oğluş maşallah.

    YanıtlaSil
  11. 41.5 kere maşalllah.aman aman bu ne tatlılık.:)yüzü hep gülsün.şansı,bahtı apaçık olsun.benim içinde öpün güzel yanaklarından.sevgilerimle:))

    YanıtlaSil