18 Aralık 2010 Cumartesi

Akşam Yemeği

Süzme mercimek çorbası vardı dünden kalan. Ama öyle blendır işi değil ha! gerçekten süzgeçten geçirme çorba. Yanına yapacak hiç bir şeyim yok dolapta. Memo şekerleme yapıyor aynen Ege gibi. Bende rafların ta dibinde konserve doğranmış domates bulunca içine kırmızı, yeşil biberleri doğrayıp menemen yapmaya karar verdim.

Memo yemek konusunda beni çok zorlamaz. Ne bulsa yer, kötü demez. Olmadı gel kahvaltı yapalım der :) Ama ben özenirim veya özenirdim. Çorbası salatası yemeği filan tam olmalı akşamları. Zaten bir akşam yemekleri beraber yeniyor, baştan savma olmasın derdim. Şimdi genelde doğrayıp tencereye dolduruyor pişince altını kapatıyorum. Ama dün süzme mercimek çorbası yapmışım yani daha ne yapıyım ? Memo sever diye yaptım. Genelde onun sevdikleri öncelikli benim için. Önceden daha özenirdim ama şimdi ne bulursa idare ediyor.

Ne anlatıyordum?
İşte, menemende karar kılınca dolaptan bir yumurta çıkardım. Bizim evde her şey biter ama yumurta asla. Çok severiz ikimizde. Menemende tek yumurtayı tercih eder Memo. Domates baskın olsun ister. Ben iki yumurtalıyıda severim ama öyle bulamaç olmayacak, fazla karıştırmadan. Kendi tercihimi bir kenara bırakıp, tek yumurtalı ve karıştırılmış olarak yapıyorum. İçimde düzgün yemek yapamadım bari onun sevdiği gibi olsun duygusu hakim olduğundan aslında. Ha, yemek olmasaydı neden yok diye sormazdı Memo. Hiç bir şey olmasa bile bir kase yoğurdun içine ekmek doğrayıp yer ve çok güzel oldu der. Öyle de şahanedir. Birazda o sebepten onun sevdiği şekilde yapmayı istiyorum ya. Höt, zöt etse yapmam zaten.

Menemeni yaparken acaba dedim Ege tek yumurtalı mı sevecek, iki yumurtalı mı? Hımm, belki menemen sevmez ve böyle olursa doğrusu pek hoş olmaz. Menemen güzel bir yemektir. Pazar kahvaltılarının paşası olup, arada işten kaytaran annesinin akşam yemeği mahiyetinde kakalamasıda olabilir. Sevmesi lazım ki, aman yine mi menemen demesin :)

Ege uyurken aradan çıkaralım şu akşam yemeğini. Ama lütfen unutulmasın, çorba şahane süzme mercimekti dikkatinizi çekerim.

6 yorum:

  1. süzme mercimeğe de menemene de bayılırız...ben Memo tarzı sverim, kocamda yumurtası daha bol...bizim evde de yumurta bitmez...çünkü yumurta demek evde hep yemek var demektir:))Şimdi menemende iki alternatif sunup acaba Ege menemeni nasıl sevecek dedin dimi...acaba ben böyle düşünmüşmüydüm hatırlayamadım ama yumurtasız menemene ne dersin bizim kızlar öyle severde...olyr mu demeyin olur daha doğrusu oluyor...onlarınki içinden ayrılıp geri kalana yumurta kırılıyor. Bazen kocamın sevdiği gibi bazen benim sevdiğim gibi... Bir de bizim evin babsıda dert etmez yemeği, ekmeğini suya banar bu kez de böyle olsun der üstüne bi de sigarasını yakar ama balkonda:)

    sevgimle, canım RUHDAĞI...

    YanıtlaSil
  2. Bu zor zaman menemenlerinin patatesli ve soğanlı yumurta gibi alternatifleri de vardır bizde.
    Soğanlı yumurta da güzeldir,hem de saray usulü ağır ateşte baharatlı pembeleşmiş soğanlarla :)

    Ben menemeni bol yeşil biberli uzunbey mümkünse bibersiz sever:)

    Birde bazen babasından duymadıklarını oğlundan duyacaksın buna hazır ol :P

    Sevgilerimle Ruhdağı...

    YanıtlaSil
  3. En sevdıgım corba suzme mercımek, menemenı de ıyı hatırlattın sımdı usenmeden sabah kahvaltıya yapayım barı...

    YanıtlaSil
  4. ayy o kadar oburum ama melemel'i hiç sevmem:))

    YanıtlaSil
  5. çocukken hiç sevmezdim menemeni annemin tarzını sevmiyormuşum sanırım, şimdi bayılırım:) çocuğun sevdiği gibi yap, sevsin, naçizane önerim:)

    YanıtlaSil
  6. Ya bir şey diycem kızmayın hepinize uzun uzun cevap yazmıştım ama birden sayfadan çıkdım hepsi gitti :(

    Homur homur homur.
    Kısaca;

    Lalenin Bahçesi, herkesin gönlü hoş olsun diyorsun yine :)

    Asortik Krep, hep doğru noktaya parmak basarsın zaten :)

    Kiraz Çekirdeği, pazar günü umarım menemenli geçmiştir :)

    Judy, belki değişik varyasyonları seviyorsundur misal mıhlama kıymalı soğanlı filan :)

    Yeliz, bende diretme olmaz zaten. Kendimde sevmem o yüzden Ege efendiye yemekte zorlama yapmam :)Nasıl severse öyle.

    Öptüm hepinizi :)

    YanıtlaSil