10 Aralık 2010 Cuma

Malumat

Bu hafta çok koşturmacalı geçti. Memo İstanbul dışında olduğundan annem bize geldi. Bende fırsattan istifade evde ertelediğim kaba işleri hallettim. Mesela bazanın altını kaldırıp havalandırmak istiflenen ıvır zıvırdan kurtulmak gibi çok mühim işleri derdest ettim. Çeyizlik örtüleri dantelli yatak takımlarını filan annemin "Çocuğum gençken kullanmıycan da, ne zaman kullancan? " gazıyla yıkayıp kullanıma açtım.

Sonra, salı günü sabanın köründe kalkıp işe gittim. Zira patronu sabah saatlerinde bulmak mümkün sonrasında toplantı için ofis dışında olma ihtimali yüksek olduğundan aldım büyük boy sade kahvemi limonlu kekimi vardım ofisin kapısına. Şaşırdı tabi. Kahveyi bölüştük ve bebekten hayattan ve daha bir sürü şeyden bahsedip özlem giderdik. Açıkçası ikimizde özlemişiz sohbet etmeyi. Asıl mevzuya gelecek olursak, iş durumunu bir olura bağladık gibi. Bir kere evden çalışılacak. Pazartesi ve cuma günü yarım gün işe gelip durum değerlendirmesi yaparız dedik. Şimdilik bu şekilde başlayıp durumumuzu görücez. Kış geçsin baharda oğlumla beraber ofise uğrar bir iki saat takılırız. Yeter ki, kışı bir düzene sokup başarıyla atlatalım. Bu şekilde annemede ayak bağı olmamış olucaz. Tam zamanlı bakma durumuna annem sıcak bakmıyor zaten bende istemiyorum. Ege'nin artık tam anlamıyla gelişim dönemi başlamışken onu bırakmak istemiyorum. İşte bir şeyler yapıcaz bakalım.

Yeniyıl heyecanı sarmalamaya başladı beni. Geçen sene bu aylar hiç hoş değildi. Hem hamileliğin sıkıntıları hem kayınpederimin rahatsızlıkları hayli üzücü bir kış geçirtmişti. Umarım bu kış çok güzel bembeyaz bir kış olur.

Bu aralar tam anlamıyla Uzakdoğu edebiyatıyla sarmalanmış haldeyim. Deli gibi okuyasım var. Bu ay okunanlar bunlardı.



Sırada neler olacak bakalım.

6 yorum:

  1. Is konusunda cok sevindim, gozun aydin :)

    YanıtlaSil
  2. Yeni süreçler hakkımızda hayırlısı olsun bakalım.

    YanıtlaSil
  3. Aaa ne güzel ben de böyle bir iş istiyorum...

    YanıtlaSil
  4. Anne ve bebişi, sağol umarım evden idare edebilirim.

    Heidi, evet hadi hayırlısı :)

    Kiraz çekirdeği, ofise bekleriz :)

    YanıtlaSil
  5. of iş konusuna çok sevindim ruhdağım, umarım herşey iyi gider, çalışmak hem de evden çalışabilmek ruhuna iyi gelecek canım benim. uzakdoğu edebiyatını ben de çok sevdim, dur bi seninkilere bakıp fikir araklayayım:)

    YanıtlaSil
  6. Yeliz, çalışmadığım zamanlar çok mutsuz oluyorum ben. Tarifsiz bir karanlık çörekleniyor içime :( Bir yoluna sokabilirsem evden çalışma olayını çok mutlu olurdum :)

    Kitaplar hakkında bir iki önerim olur istersen.

    Öperim :)

    YanıtlaSil