21 Mart 2012 Çarşamba

Diyet Dertleşmesi

Ömrü hayatımda ilk kez diyet işlerine girdim bakalım ne olacak?

10 gündür devam eden süreçte 2,2 kilo verdim. Vermem gereken 5,5 kilo daha var. Hedefim yine 49-50 kilo arası olmak. Evde Tv karşısında abur cubur yemek ve geç saatlere kadar oturup, gece yarısından sonra kocaman ekmek arası kaşarları götürmek sonucu tam 58,2 kilo olmuştum. Çok kızdım kendime. Bir bıkkınlık gelmişti. Evde olmak atıl olmak gibi gelmişti. Üzüldükçe, tatlıydı tuzluydu demeden hırsla yemek sonucu kendi kendime kötülük ettim.

Bir gün tamam dedim bu devran böyle dönmez. Tam bir kararlılıkla başladım ve sonuna kadar devam etmekte son derece kararlıyım. Zaten bu oldukça uzun kapsamlı bir diyet. Hedeflediğim kiloya inince koruma diyetine başlamam gerek buda 80 gün daha koruma diyeti yapılması demek ama o kısım biraz daha güzellikler içeriyor. Sorun yok yola devam :)

Ekmek sever biri olarak ekmeğin eksikliğini hiç hissetmedim ama bir spagetti aşığı olarak makarna yemeyi özledim. Birde diyetin kilo verene kadar devam eden bölümünde meyve yemek yasak! İşte özlediğim en önemli şey meyve. Meyvesizlik beni delirtiyor. Tatlı aşığı olmadım hiç bir zaman çikolata hiç yemem zaten. Birde zeytin var yasakların içinde. İşte o zeytinin yasak oluşu da beni mutsuz eden diğer bir etken. Ama bunun dışında zor geçen bir diyet değil.

İşte aşağı yukarı bu şekilde devam ediyorum. Bakalım 1 ayın sonunda hedefime ne kadar yaklaşmış olucam.

5 yorum:

  1. 10 günde 2.2 süper ! Valla bi ay sonunda 10 kilo verirseniz sırrı bizlerlede paylaşın :D ben makarna yemekten obezleşmek üzere olan bi öğrenciyim.

    YanıtlaSil
  2. Cnm bende diyet yapıyorum... Diyet listelerinide baylaşsannn süper olurdu cnm... Bende 1 senede aldım kilolarımı. 1.63 boyum 63 kiloyum... bu hafta ölçtüm 61 olmuşum... bende 55 olsam bana şimdilik yeter 1 aya ... halledebilirmiyiz ki bilmem :)

    YanıtlaSil
  3. Ashley, makarnasız hayat, hayat değil benden söylemesi :)
    Dukan Diyetini uyguluyorum bakalım 1 ayın sonunda ne olurum :)

    İlla makarna dersen tam buğday unundan ve kara buğdaydan yapılanları tercih et. Yağsız soslarla yersen daha da iyi!
    Öğrencinin yemeye ihtiyacı var sonra zaten iş hayatında verirsin koşturmaktan.
    Öptüm.

    Bebişlerim, bende 1.63'lük bir hatunum :) Ne güzel vermişsin işte sende. Pes etme hedefine odaklan. Birde 2 kilo vermek bile bünyede çok fark yaratıyor ve bu seni pozitif yönde yol almaya sevk ediyor.

    Durmak yok bu pis yağları eritene kadar devam :)
    Öptüm.

    YanıtlaSil
  4. ruhdağım, bir dukan experti olan blogger arkadaşım Hayat'a yönlendireyim seni:)
    http://elagurdal.blogspot.com/

    dayanışma babında:) bol su tüketmeni tavsiye ederim, protein ağırlıklı beslenme böbreklere zarar verebilir.

    öperim, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. yeliz, sağol. Su istemesen de içiyorsun zaten çünkü acayip bir ağız kuruluğu oldu bende. Proteinin de P sini görmek istemiyorum ama en az 1 ay sıkıcam dişimi. İşe yarıyor meret ama acayip içim bayıldı :(

    Az kaldı 3 kilo daha verip koruma evresine geçicem.

    YanıtlaSil