15 Temmuz 2012 Pazar

Murakami Anadolu Yollarında

Az önce Haber Türk'ün pazar eki sayesinde, Murakami'nin seksenlerin sonunda Türkiye ve Yunanistan'da uzun seyahatler yaptığını sonra deneyim ve gözlemlerini kitap haline getirdiğini öğrendim.

Yağmur ve Cehennem (Uten Enten) adlı kitap Murat Komşucu tarafından Japonca'dan dilimize çevrilmiş ama henüz basılmamış.

Ne zaman basılacak? Basılmalı!

Haberde, Murakami'nin Arabistanlı Lawrence ve Geceyarısı Ekspresi filmlerinde yansıtılan kötü Türk imajının yalan olduğunu, bu imajı Japonların zihniyetinden bir nebze olsun silmeyi istediğini belirtiyor deniyor.


Güzel bir adam boşuna sevmiyorum ben bu insanı. 2005 senesinde Zemberekkuşu'nun Güncesi kitabıyla tanıdığım, sevdiğim, sevgili yazarın bu kitabının basılmasını gerçekten hevesle bekliyorum.

6 yorum:

  1. Okurken bitmese dediğim, okuduktan sonra yeni kitabı ne zaman çıkacak diye sabırsılandığım adam...MURAKAMİ

    YanıtlaSil
  2. Of kampanya mı başlatsak ne yapsak? Senin ve lale ablamın sayesinde (bir de zeren sanırım) tanıdım çok sevdim, iki kitabını okudum, ne yazsa okurum dediklerimden... ruhdağım kampanya başlatalım bence:)

    YanıtlaSil
  3. Kitabın çevirisi yapıldığına ve ülkemizde sevilen bir yazar olduğuna göre en kısa sürede basılır diye düşünüyorum.

    Basılmazsa yayın evlerinin aklından şüphesi olduğunu düşünürüm.

    Olmadı yürüyüş, miting, açlık grevi ne gerekiyorsa yaparım valla :)

    YanıtlaSil
  4. Paylaştığınız bilgileri sıklıkla takip ediyorum ve bu bilgiler çok hosuma gidiyor . Büro mobilyaları olarak paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil
  5. Bu yazarın kitabını henüz okumadım ve merak ediyorum. Verdiğiniz haber şimdiden yazarı sevmeme neden oldu. Japonlar bir başka...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil