31 Ekim 2012 Çarşamba

Bekleyiş


Bu gece rüyamda Anthony Bourdain'i gördüm. Program çekimi vardı ve malum yemek yiyordu. Sürekli bir şeyler hazırlanıyordu ve etrafta habire bir koşturmaca vardı. Ben al al yanına gelip çat pat bozuk bir İngilizce'yle ona ne kadar hayran olduğumu sevdiğimi filan anlatmaya çalışıyorum. Resmen şu minvalde ilerleyen hayranlık cümleleri kuruyorum. Ben var sizi sevmek, ben var size hayran olmak, sizi izlemek. Görende Türkçe cümlelerimi google translate çeviri yapıp adama aktarıyor. Öyle bir İngilizce ömrü hayatımda duymadım. Aman bir mutluyum sormayın. Yeni gelin gibi oradan oraya koşturup duruyorum. Adamda şaşkın. Bir ara bu berbat kusmuksu konuşmalarımın programa çekildiğini ve cümle alemin beni izleyeceğinin farkına varıyor ve acayip panikliyorum. Neden düzgün konuşamıyorum ki??? Aklım almıyor. Cümlelerin kıçı başı bir tarafta toparlayıp ağzımdan çıkaramıyorum. Aman bir daraldım sormayın. Anthony çok güler yüzle benim bu delilik halimi izliyor beni hiç bozmuyordu.

Bu rüyaya sebep olan yegane şeyse, İdefix amcadan sipariş verip halen elime geçemeyen kitabı. Bir kez daha lanet olsun internetten sipariş verip salak gibi evde kargo bekleyen bana!

4 yorum:

  1. Bukonuda en iyi D&R...tavsiye ederim...
    Diyelim iki kitap sipariş ettiniz ve biri henüz tedarikte değil , tedarikte olanı bekletmeden gönderiyor... Sanırım 25 lira üstüne kargo almıyor. 25 lira altıysa her yere 3,5 lira.

    Kitapmetre diye bir site var... Kitap adını yazdığınızda size tün internetten satış yapan kitap sitelerinin karşılaştırmalı fiyatını veriyor...

    YanıtlaSil
  2. Lalenin bahçesi, daha önce D&R'dan kitap siparişi verdim ve gerçekten çoooook bekledim. Kitap tedarik edilmeye çalışılıyor dediler. Gerçekten tam 10 gün bekledim. Ümidimi kestiğim bir ara geldi.
    Fiyat açısından İdefix'ten daha uygun ama bekleme açısından hepsi aynı. En temizi kitapçıya gidip kendin almak ama arada boş bulunuyorum işte :(

    YanıtlaSil
  3. İdefix 3 günden fazla (3 iş günü) bekletmiyor aslında?? Eğer siparişinin hepsi stoktaysa hemen ertesi gün elinde oluyor kargo. Değilse 3 gün sürüyor. Eskiden ben de çok beklediğimi biliyorum ama son zamanlarda rayına oturttular gibi.. Acaba senin siparişin iş günü dışına mı denk geldi, ondan çok beklemişsin gibi gelmiş olabilir canım. D&R'dan hiç alışveriş yapmadım ben.

    YanıtlaSil
  4. Sibel, ben kitapçı insanıyım. Olmuyor böyle internetten kitap almak filan. İçime sinmiyor ve hep bir aksilik oluyor. Negatif yaklaşımım yüzünden oluyor hep :(
    Ekmeği görmedim sanma :) yapıp yapmamak arasında kaldım. Yaparsam hep ben yerim çünkü :)

    YanıtlaSil