24 Haziran 2014 Salı

Bağımlı

Dizi bağımlısı mısınız? Ben bağımlıyım itiraf ediyorum. Uzun süreli izlediğim diziler elbette ki Amerikan dizi endüstrisinden çıkma. Kore dizileri eğer tarihi veya aile dizisi değilse uzun bölümlü olmuyor. En uzunu 24 bölüm. Uzunca bir sinema filmi izler gibi oluyorsunuz .  Gerçi uzun zamandır beni bağlayan bir Kore dizisi de olmadı.

Diğer yandan ısrarla takip ettiğim dizilerimden bazıları sonlandırıldı. Fringe, House ve How I Meat Your Mother artık listede değil. Geriye kalansa takibe devam ettiğim 4 dizi.



Grey's Anatomy 10. sezon finalini yaptı çoktan hevesle 11. sezonu bekliyorum. Bu diziyi çok seviyorum. Artık karakterlerle aramda akrabalık ilişkisi oluştu. Görmeyince özlüyorum bile!


 Big Bang Theory içinse sonsuza kadar sürer inşallah diye dua ettiğimi anmadan geçmeyelim.
Çok seviyorum bütün tipleri.


Mentalist 2 yıl önce diziler sezon finalini yaptığı ara  yeni bir şeyler bulmak lazım diyerek keşfedilmişti. Başrol oyuncusuna zaafım olmasıyla hiç alakası yok yani !



 Bones aynı mantıkla bulunan diğer dizim. İzleyecek bir şey yok diye başlanılıp beğenince arkasını getirdiğim dizilerden. 9. sezon finalini yaptı yani reytingler iyi konularda çok kendini tekrar etmiyor ama ne kadar sürer merak ediyorum.

Diziler sezon finallerini yaptı ve yaz ayları benim için yeni dizlerin avına çıkmak demek olduğu için bu yaz şans eseri rastladığım bir diziye başlamaya karar verdim.


3 sezonu bulunan dizi devam eder mi bilmiyorum ama ilk sezon 10, 2. sezon 14 bölümden oluştuğu için sararsa hızlıca izleyip bitiririm. Malum Ramazan ve sahur olayı beni tüm gece ayakta tutacağı için bir şeyler izlemem kaçınılmaz!


Game Of Thrones ise başlı başına bir olay. Bu dizi tam anlamıyla benim kalemim olmasına rağmen neden halen izlemedim. Çünkü  her sezon 10 bölümden oluşuyor ve 4. sezon finalini yapan dizinin toplam 40 bölümü mevcut. Bu yüzden  sezonlar biriksin topluca indireyim diye kendimi diziyi izlemekten men ettim. Gerçi daha fazla beklemem mümkün değilse de Ramazan sonrasına ertelediğim diziyi ağustos sıcaklarına eşlik etmesi için itinayla saklıyorum. Her an ucundan kemirmeye başlayabilirim bile...

Dizi izlemek kolay iş değildir. Bir kere her dizinin kendine göre bir hazırlık aşaması vardır. Misal Grey's Anatomy kahveyle, Mentalist çayla izlenir. Big Bang Theory izlerken noodle, Bones izlerken mutlaka kahvaltı yapıyor olunmalıdır :D

Game Of Thrones içinse soğuk bira kaçınılmaz olacak gibi!!!

4 yorum:

  1. Dizi sektörüne Lost ile girmiştim ben de :P Onun, özellikle de ilk sezonlarının tadı hep ayrı kaldı.

    Sonra Fringe, deli divane izledim, hâlâ da açıp izlerim bazen Bishop'ı özleyip :) White Tulip, unutulmaz bölümlerinden biriydi ona da bakıyorum ara ara :)

    The Walking Dead, Prison Break, adrenalin salgısını tavan yaptıran dizilerimdi.

    Supernatural, tam çerezlik. :)

    Game of Thrones, benim de kıyıp da başlayamadığım birikmesini beklediğim dizi :) Breaking Bad'i merak ediyorum bir de..

    YanıtlaSil
  2. Şahika, The Walking Dead 2. sezonun ardından araya bir şeyler girip devam edemediğim dizilerden. Prison Break Cnbc-e verdiği zaman ekrandan takip ettiğim dizilerdendi ve evet güzel bir diziydi. Supernatural ara sıra denk gelirsem bakıyorum. Eski dizilerden 4400 vardı. İzledin mi? ben o diziyi de çok severek izlemiştim. Birde anmadan geçemem benim için Battlestar Galactica listenin her daim 1. sırasında kalacak :)

    Lost dediğin gibi dizi izlemeyi başka bir boyuta çeken dizilerdendi. Özellikle ilk sezonların bilinmezliği, her bölüm sonu "hadi ya " dedirtmesi ve hepten kafaları karıştırıp yeni bölümü karın ağrısıyla beklemek keyifliydi çok keyifliydi.

    Dizi izlemeyi seviyorum :D

    YanıtlaSil
  3. Game of Thrones konusunda ben de aynıyım, tatili bekliyorum:) Pek bilinmeyen dizilerden In Treatment tavsiyemdir, psikolojik hikayeleri sevenlere. Ve mutlaka kışın battaniye altında izlenmesi gereken dizilerden. (Dizi ritüellerine katkım olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel, seni burada görmek çok güzel. Sanki yüz yüze oturup sohbet etmişim kadar keyiflendim yorumunu görünce :) Giderek asosyalliğim tavan yapıyor galiba...
      Şimdi tavsiye ettiğin diziye bakmaya gidiyorum.
      Arada gel böyle olur mu? :)

      Sil