30 Aralık 2008 Salı

Geçerken Uğradım

Yeni yıl yaklaştıkça benim yapılacaklar listemde yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Bir kere yeni sene bana anne adaylığı getirebilir, yani senenin sonuna doğru mesela. O yüzden bu seneki listem daha ziyade sağlık ve alışkanlıklarım üzerine. Listenin en başına artık büyümem gerek diye yazdım. Ruhen de…

Bu kısmı becerebilirsem gerisini hallederim diye düşünüyorum. Genel olarak mesela azda olsa artık alkol alımını kesmek, kafein alımını azaltmak ve Memo’nun sigarayı bırakması için 1000 Turna kuşu yapmak gibi şeylerden oluşan bir listem var.
Özel sağlık sigortası başlattım bu benim için iyi bir gelişme. İşi abartıp hastaneleri gezmeye şimdiden başlarsam hiç şaşırmam doğrusu.
Sahi listenin en mühim maddelerinden biri “ Bu kadar çok düşünme”. En azından çocuğun hangi okula başlaması aşamasına kadar gelme ne olur. Doğmamış bebeğe don biçmeyi kat be kat geçmiş durumdayım. Kolej bakmaya başlamam an meselesi!!!,

Bütün bunların dışında, hayata daha olumlu bakıp pozitif olmaya çalış maddesi de var tabi. Melankoli ve dramadan bıkmış olmalısın lütfen samimi ol. Kendine acı çektirip durma artık. Birde hayatındaki her şey senin kontrolünde olamaz. Kader diye bir olgu var ve başımızda bir büyük Patron var. Bazen bunu unutuyorsun olmuyor!

Genel hatlarıyla böyle bir listem var işte. Bilmiyorum uygulamaya sokabilir miyim? Yeni yıl bize güzel şeyler getirsin istiyorum. Sağlık ve neşe versin gerisi zaten olur bir biçimde.

Hiç kimseye hediye almadım bu yıl. Değişiklik olsun bu sene ne yapalım. Bu akşam halledebilsem çok iyi olurdu. Fazla bir kişi yok aslında ama ne alacağımı bilemiyorum. Bu sebepten bayanlara kırmızı don, erkeklere de çorap alıp böylede rezillik olmaz ki dedirtmeyi düşünüyorum. Nasıl fikir.

Çalışırken Vivaldi dinliyorum iyi geliyor.
Bana elimde olmadan bir yaz günü Versailles’in bahçesinde çay içiyormuşum gibi hissettiriyor. Gel gör ki, Osmanbey’de bir ofisteyim ve dışarıda kar acaba yağsam nasıl olur? derdinde. Yağacaksan yağ şöyle lapa lapa seyredelim.

Keyifsiz ev kadını modunda bugün hava, olmaz başım ağrıyor demeye getiriyor. İyi sen bilirsin diyorum dönüyorum havaya kıçımı. Jaluziler kapalı, kendimi Cezayir’de ki bir otoparkın egzost hesabına gömmüş durumdayım. Fan seçmekten kanal döşemekten öğğğk! gelmişti, kendime kahve molası verdim yanında da sabahtan kalan havuçlu kek.. Akşam eve gidince yap diye kendi kafamı ütülüyorum fakat kendim hiç oralı değilim zannımca.

Saat 15:12 itibarıyla klasik eve gitsek mızırdanmama başlayabilirim. Kaldı iki saatim.
Beni bugün hiç diye Memo’ya ekşisem biraz kendime gelicem sanki. Buna fazlasıyla hakkım var çünkü bu akşam ofislerinde yeni yıl partisi var ve geç gelicek
Biz yeni yılla hiç yüz göz olmuyoruz ofisçe. Zira bizim politikamız deliye her gün bayram.

Devam edicektim ama kahvem soğudu yine, tazelemem gerek. Bir yere ayrılmayın dönüyorum iki dakikaya.

13 yorum:

  1. Size kar tatili yokmu şeker ya:)Burda öyle çok kar yağıyorki benim çalıştığım köyüm yolu bile tıkandı.Zaten okullarda pazartesiye kadar tatil oldu.Biz kızımla izinliyiz yani...Darısı en kısa zamanda başına diyorum.Bu arada hangi sağlık sigortasını yaptırdın merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. bebek gelsin yaa yeni yılda.. bu arada memoya sigarayı bırakmak için ne yapıcaksın bana da yapsana, yada nasıl yapılıyo anlatsana...
    yeni yılda çoğalın, çoğalarak mutlu olun...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Serap,
    kar yok ki tatili olsun :)

    Yapı kredi'den sağlık sigortası yaptırdım. Bana makul geldi ihtiyaç durmam umarım :)


    Sevgili Funda,
    bakalım kısmet :) valla Memo'ya duygu sömürüsü yapmayı düşünüyorum ama...

    Sende içme Funda ya! kötü bir şey işte. Bile bile lades yani.

    Sizde çoğalın bence :) kardeş zamanı gelmedi mi?

    YanıtlaSil
  4. Yeni yılda bebek gelebilir diyosun yani ne hoş:)
    O zaman 2009 sana sağlık,mutluluk,şans ve ıngaaa sesleri getirsin:)sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Sana da Ebru'cum. Güzellik ve iyilik adına ne varsa...

    YanıtlaSil
  6. Kafandaki o sürekli konusan adamciklardan kurtulabilirsen, formülünü banada yazarmisin? Okurken seni kendime benzettim, hamileyken defnenin hangi okula gidecegine kadar düsünmüstüm bende :-) aptalca biliyorum ama ellimde degil....

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Defneni annesi,
    Kurtulmak mümkün değil sanırım :( en azından bir süre volümlerini düşürtsem bu bile şans :)

    Nasıl olcak bende bilmiyorum ama koca bir sene var bakalım görücez :)

    YanıtlaSil
  8. yeni yıla bebek fikri çok yakışmış. Kar kar dedik , sinek gibi bir şeyler uçuştu havada gerisi yok. Bende yeni yıldan beklentiler listemi oluşturdum kafam da. Gezmak daha çok okumak başta geliyor. Sevgiler ve mutlu sağlıklı yıllar

    YanıtlaSil
  9. 2009 yılının ailen ve sevdiklerin için sağlıklı,mutlu,huzurlu,bereketli,bol kazançlı,sevgi dolu geçmesini dilerim canım. Herşey gönlünce olsun.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Şeker gibi tatlı, masal gibi güzel bir yıl diliyorum..
    2009 yılında istediğin her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle, iyi seneler!

    YanıtlaSil
  11. Hepinize iyi yıllar dilerim. Dileklerinize ulaşmanız dileğiyle.

    İyi seneler.

    YanıtlaSil
  12. yeni yıl için en iyi plan bebek!! umarım istediğiniz zamanda sahip olursunuz, hiç beklemeden, neden olmuyor stresine girmeden. (biz birkaç deneyip sonuç alamayınca acayip stres olmuştum)
    şu doğmamış bebeğin hayatını planlama olayı bende de var, bazen utanıyorum valla, yazmaya, bak sen ne güzel açık açık yazmışsın:)
    mutlu yıllar, her istediğinin gerçekleşmesini dilerim,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Bende plan proje çok yeliz ama icraat sıfır :)

    Umarım planladığım zamanda, bize nazlanmadan teşrif eder bebeğimiz. Bilmiyorum belkide hiç olmayacak. Bazen kafam çok karışıyor.

    Umarım iyi bir yıl olur.

    YanıtlaSil