27 Aralık 2008 Cumartesi

Sevgi Böcüğü

Bugün güzel bir cumartesi. Annem ve Banu bende misafir. Halen uyanmadılar bende bir yandan kahvaltı hazırlamaya başladım. Kayısı kıvamında yumurtalar, Banu için kızarmış patatesler, kendim için peynir tabağı annem içi ceviz :)

İşe gitmedim bu cumartesi ne güzel. Kahvaltıyı uzun tutup evde yapmam gereken işleri görmezden gelme hinlikleri içindeyim :) Anneme şımarıklık yapmayı düşünüyorum bolca.
"Kız sen gençleşiyosun her gün" diye onu bıyık altından güldürcem :)
Annem badem sütünü keşfetti, kendisi Bebak dışında bir şey kullanmaz!!!
Bayan otorite :)

Burcu Edirne'de hava çok soğuk diye veryansın ediyor. Sürekli yeni yıl gecesi İstanbul'da olma hayaliyle mutlu oluyor. Bazen daha uzak bir yerde okul kazansa ne olurdu diye düşünmeden edemiyorum. Psikolojisi kaldırmazdı sanırım. Şimdi onlar orada kahvaltı ediyor oh ne ala! diye dertlendiğine eminim.
Ne yapalım, gülü seven dikenine katlanır. Okumak kolay mı? Hele ki, bu ülkede. İstediğin bir bölümü kazandığına şükret bence.
Kendini olumsuzluğa o kadar bağlıyor ki, her şey koca bir drama onun için. Hay Allah kime çekmiş acaba? :D

Benim gidip pattiz kızartmam lazım. Ayy! ne güzel, bugün cumartesi ve ben çalışmıyorum...

8 yorum:

  1. Pattizlerin üzerine yumurta kırılmayacak mı?
    Ben bu sabah öyle yedim hımm :)

    YanıtlaSil
  2. ne severim boyle ailece yapilan uzun kahvaltilari. Cocuklugumdan bana aci-tatli bir hatira artik ne yazik ki. Hakan hic sevmez uzun kahvaltiyi. Arada anneme gittigimizde sadece. Hakan kahvaltida peynir ekmekten baska birseyler yenebilecegi gercegine ise henuz alismaya basladi. Oysa biz kahvaltida soguk kofte yeriz, yaninda cayla. Yani diyecegim o ki patates kizartsam dunyasi bir kere daha altust olur herhalde, sanki sayemde yeterince altust olmamis gibi...

    YanıtlaSil
  3. Ebru'cum, patatesler ince uzun dilimlenip kıtır biçimde kızartıldı. Yumurtalar rafadan yendi :)
    Sana da afiyet olsun.


    Sevgili Nihan, yorumuna hem güldüm hemde gülümsemem acı bir tebessüme döndü. Son cümleni bir kaç kez okudum. Bir kez daha kendine fazla yüklendiğini düşünüyorum ben.

    Memo'da kızarmış patates delisidir ama kaliteli bir eski kaşardan hayatta anlamaz :)

    Birde soğuk köfteye bayılırım hele ki kahvaltıda ve de çay eşliğinde :) neden düşünemedim diye hayıflandım. Aklımda olsun!

    Çokça selamlarımı gönderiyorum sana. Güzellikler diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. ay ne güzel bir sabah... ben yalnız kahvaltı edip sonra alışverişe çıkmak için ilkerin gelişini bekledim dün. ama bu sabah yani az sonra süper bir kahvaltı hazırlayacağım. hemen arabaya atlayıp taze gevrek kapayım fırından:)
    bu arada burcuyu çok iyi anlıyorum, kendisinden başka herkesin toplandığı zamanlar gurbetlik daha bir zor oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir Pazar kahvaltısı dilerim.
    Bende öyle yaptım.
    Az önce annemleri kapıdan uğurladım, Memo onları eve bırakırken bende kendime güzel bir Türk kahvesi yapıp kitabımı elime almaya hazırlanıyorum :)

    YanıtlaSil
  6. ah ne güzel oluyor bu sediklerle yapılan kahvaltılar. Bizimki tüm güne yayılır hatta, satlerce oturulur, tv ,zlenir, acıkıp tekrar oturulur. Kahvaltıda soğuk köftemi dedi biri, hepimiz bayılırız. Sevgiler size

    YanıtlaSil
  7. Annemi ve kardeşimi çok özledim :-(
    Neyseki az kaldı 5. ocakta onların yanına uçuyoruz. Sanki onlarla kahvaltı yapınca herşeyin tadı daha bi güzel oluyor...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili lalenin bahçesi, bende sizin kahvaltılara özeniyorum :) Okumak çok keyifli oluyor.

    Sevgili Defnenin annesi, iyi kavuşmalar diliyorum :)

    YanıtlaSil