23 Mart 2009 Pazartesi

Deli Deli Kulakları Küpeli

Sabahları hiç aklımın ucundan geçmeyen şarkılarla uyanmaktan bıkalı çok oldu. Buna şimdilerde birde karakterler ilave oldu. Her hangi bir roman kahramanı veya bir oyuncu veya bir yazar olabilir. Hatta tarihin tozlu sayfalarından çıkıp gelen kahramanlarda kabulümüz.
Bu sabahın talihli şahsiyet,i Fransız Devrimi’nde aktif rol alan güzide insan Robespierre’di !

Sabah yataktan Robespierre diyerek uyandım. Metro’da tüm yol boyunca beynimde yanıp sönen bir lamba gibi Robespierre adı yankılandı durdu. Peki neden?

Bunun gibi alakasız bir sürü isim kişi, gün boyu bana eşlik etmekte. En sevimsizi hiç sevmediğim bir şarkının kulaklarımda çınlamasıyla güne başlamak. Neden ben Tanrım?
Hiç sevmediğim şarkıları ezberleyebilme özelliğim yüzünden olabilir mi?
Allah’tan pazartesi sabahı kulağımda Coşkun Sabah’tan Anılar şarkısıyla uyanmadım.
Yani seveni olabilir ama benim tercihim değil kendileri fakat her nedense mütemadiyen en olmadık yerlerde bir anda biri beynimdeki play tuşuna basıyor ve dev kolonlarda bu şarkı çalıyor.

Ama bugün kendimi bile aştım yani. Pazartesi sabahına Fransız Devrimi’yle başlayan kaç kişi var acaba?. Robespierre gözümsün. Pazartesime varlığınla neşe kattın. Ben seni hep giyotine giderken, beyaz renkli kolları fırfırlı bir gömlek içinde uzun saçlı hayal ederdim.
Ah! Robespierre ah!


Her gün biraz daha yalnız Robespierre
Ve Fransa biraz uğultulu
Yalnızdır akşamı yok edilen bir subay
Bilinmez ürkütülmüş atları ne çok sevdiği

Demiş Edip Cansever. Ben bunun üstüne bir şey diyemem de, şu da bir gerçek ki ben deliliğimi çoktan kabullenmiştim zaten. Arada da tescilliyorum böyle…

7 yorum:

  1. bir gece rüyamda çatır çatır fransızca konuştum. Rüyamda bile kendime ama ben fransızca bilmemki nasıl konuşuyorum diye şaşırıyordum))
    İnsan beyni bu nelere kadir.
    SEVGİLERİMLE VE İYİ BİR HAFTA DİLEKLERİMLE

    YanıtlaSil
  2. Bilinçaltı işte, neleri bir yerlere itip en olmadık zamanlarda önümüze sunuyor. Bende hep ne alak şimdi diye düşünür dururm.

    Bazen çok alakasız bir konuda , yine çok alakasız bir rüya aklıma gelir. Acaba ilişkilendirmeli miyim ? diye sorarım kendime . Değişik işte...
    Demek Robespierre haa!!

    YanıtlaSil
  3. Ama Roberspierre e haksızlık etmiyelim yaa.. o olmasaydı nasıl böyle gülerdim ben sabah sabah..:))
    ama ruhdağıcım bence bu tamamıyle pazartesi oluşundan dert etme salı geçer :)

    YanıtlaSil
  4. Aynı durum bende de var. Sevmediğim şarkılar konusu özellikle. Yazını okuyunca Coşkun Sabah'ın Anlılar parçası çoktan yerini aldı beynimin içinde. Kendi kendime dinlemek istemiyorum diye söylendikçe o aldırmadan söyler durur artık. Ta ki sevmediğim bir başka şarkıya rastlayana kadar. :)

    YanıtlaSil
  5. Teknik olarak açıklayamam ama bir yerlerde okumuştum, uyku insanların yenilenme safhasıdır diye.Bu yüzden düzenli uykunun insan hayatında öneminden bahsediliyor ve en verimli uykular bu rüya gördüğümüz zamanda olan uykularımızmış :)
    Aklımız bence uyku halinde daha net çalışıyor, çözemediğim bir sürü olayı uykumda çözüp sabah kalktığımda ben bunu nasıl düşünemedim diye çok yaşadım.
    Bilinçaltımızın belki de en özgür zamanları uykudaki halimiz o da tepe tepe kullanıyor demek ki bunu :))

    YanıtlaSil
  6. Lalenin bahçesi, bu Fransız esintisi nerden geldi anlamadım valla :)

    Cosmos'un bir oyunu mu? Paris seyati kapıdamı yoksa?

    Sevgiler size de, güzel bir hafta dilerim.


    Özii, benim bilinçaltı kimsede yok ben onu anlamış bulunuyorum. Buraya yazdıklarım devede kulak :)

    Funda, seni güldürebilmişsem ne mutlu bana :)
    Ben salıyı çarşambayıda biliyorum alıştım artık :)

    Sanem, tüh! okumasaydın yazıyı keşke. Umarım şu saatlerde şarkının sesi kısılmıştır artık :)


    Sevgili Asortik Krep, dediklerin doğru. Staj yaptığım dönem iş yerindeki bir sorunu gece rüyamda çözmüştüm ve ertesi gün nasıl çözdüğümü anlatınca işe kendini çok kaptırıyorsun diye şeflerim benle eğlenmişti. Epey bozulmuştum :)

    YanıtlaSil
  7. Anılar şimdi aklıma takıldılar...

    Mimlendiniz efendim. Hiçbir şey için çok geç değildir...

    YanıtlaSil