1 Nisan 2009 Çarşamba

Soru Bulutu

Bugün öğle tatilinde Remzi Kitabevine uğradım. Aslında amacım Rumeli caddesinde biraz dolanıp ofise dönmekti. Hava güzel ve ofis dışında olmak güzeldi. Neyse, kitapçıdan içeri girip klasik aylık dergilerimi almış yeni çıkan kitaplara göz atarken bu kitaba rastladım.


Hemen kasaya ödememi yapıp, Starbucks'a yollanarak kahve eşliğinde kitabı okumaya başladım. İyiki almışım dedim. Ayşe Hanım bana sürekli okuduğum bir blog yazarıymış gibi geldi. Bu kitabı alana kadar onu tanımıyordum. Kendisi Vatan Gazetesinde, anne- çocuk yazarıymış. Daha önce hiç dikkatimi çekmemişti.



Çok güzel bir kadın değil mi?. Ayrıca o bir ikiz annesi. Kahve bitti ama kitap bitmemişti tabi. Okumaya ofise dönüncede devam ettim. Acil bir işim yoktu bugün ve bolca vaktim vardı. Kalanını da eve dönünce okudum. Kitap az önce bitti bende buraya not düşmek istedim. Umarım kitabı çok satar ve bir sürü baskı yapar. Özellikle tüp bebek ve bu süreçte karşılaşılan sıkıntılar, heyecanlar ve mutluluklar üzerine yazılmış harika bir kitap. Okurken çok duygulandım yeri geldi kahkaha attım. Bazende içime korku düştü.

Açıkçası benim tuhaf bir inancım var. Sanki bebek kararını alır almaz korunmayı bıraktığım anda hamile kalacakmışım gibi anlamlandıramadığım bir his bu. Hiç ya olmazsa diye bir düşünceye yer vermiyorum. Üstelik Memo'nun ailesi tam 7 yıl bebekleri olması için beklemişler. Bu saplantım benim başıma iş açmaz umarım. Belki tüp bebeğe başvurmak gerekecek. Veya diğer metodlara bilemiyorum. Sanki sihirli bir değnek değecek başımıza ve birden ben hamileyim diye herkese ilan edeceğim. Oysa 30 yaşındayım yani böyle bir ihtimal varsa yaş faktörü çok önemli. Zaman aleyhime işliyor ne yapmalıyım bilemiyorum. İşte bu kitap işin diğer yüzünü de düşünmem ve böyle olursa güçlü ve kararlı olmam konusunda fikir sahibi olmamı sağladı.
Doğrusu, bir öğle tatilinin böylesi verimli geçmesi beni çok memnun etti.

Evde tek başıma oturmuş bunları yazıyorum. Memo şehir dışında bir otel odasında milli maçı izliyor ve benim endişelerimden habersiz. Bende kafamda fazla kurmak istemiyorum sadece sonbaharı bekliyorum. Ağustostan sonra her şeyimi anne olmaya odaklayacak ve hamile kalacağım, biliyorum. O zamana kadarsa haftada iki gün spora gidip form tutacak, yazın güzel ve romantik bir tatile çıkacak ve kız kardeşimin düğününde onun yanında olacağım. Şimdilik önceliklerim bunlar işte.

14 yorum:

  1. Her şeyin hayırlısı diyorum ve senin çok da cici bir anne olacağına inanıyorum . B.r çeşit his diyelim. 1 yıl sonra burada hamilelik anlarını yazıyor olacaksın. :))

    YanıtlaSil
  2. Umarım dediğin gibi olur Özii :)

    Her şeyin hayırlısı.

    YanıtlaSil
  3. Heyecanla bekliyorum,hamilelik ve annelik günlerin ve günlüğün için :))

    YanıtlaSil
  4. Ve ben yine söylüyorum çok da iyi bir anne olacaksın.

    YanıtlaSil
  5. Insallah diyeyim ozaman... Bence herseyi önce istemek gerek, sonra bi bakmisin oluyor.
    Bizimkide cok zordu, sevgili türkiyede ben almanyada 2-3 ayda bir görüsüyorduk. Ama istegimizi birileri duydu galiba... Evlendikten 4 ay sonra hamile kalmistim.

    YanıtlaSil
  6. :) ısallah dıleklerın kabul olur.. dı mı ınsana oyle gelıyor hep sorunsuzca hayatının ılerleyecegı.. ben de aynısıyım:)

    YanıtlaSil
  7. Blogdan bloga atlarken sayfani gordum.Oncelikle merhaba :)
    Kendimden birsyeler gordum yazinda , o yuzden yazmak istedim.
    Korkularim vardi , yasimdan dolayi (76li tayfasindanim )Ya olmazsalarim vardi. Etrafimda bebek deneyelnler vs vs.Denemeye basladik ve her ay hamile kalacagima emindim 4 ay gecti..Dedim ki bu takintidan kurtulmak zorundayim , pozitif olmak zorundayim .Pozitif dusunce gucune cok inaniyorum cunku. Hem hayirliysa olsun dedim Cocugu olup , cocugundan yana cok mutsuz olan insanlar okadar cok ki ..O ay kendimi ekna ettim ve rahatladim.Hersyei oluruna biraktim ve TA-TAAA ..Sonra ay ziplama ay hoplama basladi etraftan Hic takmadim Hamile kadina surekli dusuk ima edilmez ki !! Bence HAYATINDAKI NEGATIF HERSEYDEN SIYRIL ONCE .Heleki hamileyken Baktigin cicek bile dikkat et canli , rekli olsun.Solmus cicege , cop yiginlarina , camura bakma .Pozitif ve guzel olan hersey etrafinda sana guc verecek :)

    Cok yazdim..artik bir son veriyorum !

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Anne ve Bebisi, çok teşekkür ederim. Bende hamile günlüğümü merak ediyorum doğrusu :)

    Nihan, senin pozitif sözlerine müteşekkirim, sağol.

    Defnenin annesi, doğru söylüyorsun. Şimdilik senin sevimli kızının büyümesini takip etmekte çok keyifli :)

    yass, evet seninde öyle olduğun yazılarından belli:) Olumlu düşün olumlu olsun di mi?
    Jaws'a selam :)

    Yeliz Malik, MERHABA ve güzel yorumunuz için çok teşekkürler.
    Sözlerinize katılıyorum. Negatif duygulardan sıyrılmaya çabalıyorum bende :)


    Hepinize teşekkür ederim. İyiki varsınız :)

    YanıtlaSil
  9. hadi hayırlısı :) muhteşem bir anne olacağına inanıyorum, şimdiden o kadar ilgilisin ki, herşey çok iyi oacak merak etme. Sadece kendini çok şartlama, oluruna bırak rahat olmak çok önemli. ben ilk zamanlar hemen olur sandım, olmayınca panikledim, sonra bıraktım akışına ve oldu. herşey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  10. bence bebeğin çok şanslı bir bebk olacak. Herşeyin iyi olması için sabreden , inceleyen düşünen bir annesi olacak. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Sana ödülüm var canım,bloguma uğrayıp alır mısın?

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Yeliz, sen bolca yaz ben senin adımlarını takip ediyorum :)
    Güzel dileklerin için sağol. Önerilerin içinde teşekkür ederim.


    Sevgili Lalenin bahçesi, beni motive eden güzel yorumlarınızın müptelasıyım haberiniz olsun :)

    Sevgiler.


    Sevgili Zerrin Ablacım, fotoğrafın süper! bayıldım :)

    Ödülün için çok teşekkür ederim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Bir kaç gun önce keşfettım cok guzel bir kitap oldugu bellı zaten.Ama almadım.Neden almadın dersen bu tip kitaplar bebek düşünüyorsan yada hamile isen yada henüz doğum yapmıssan okununca daha bi zevkli oluyorlar:)
    Bekliyorum zamanını artık.

    YanıtlaSil
  14. İstersen ben zamanı geldiğinde okuman için kitabı sana verebilirim :)

    YanıtlaSil