5 Mayıs 2009 Salı

Akşam Üstü Gevezelikleri

Böyle ne biliyim denk mi düştü nedir, son zamanlarda okuduğum tüm kitaplar hep dönem kitaplarıydı. Çoğunluğu anı veya bibliyografi. İçimde beni, 1940’lı 50’lı yıllardan fırlayıp geliveren bir kadın silueti takip eder oldu. Dudaklarımda hep en dişisinden kırmızı bir ruj olsun istiyorum. Saçlarım sarı, kirpiklerim uzun ve siyah olmalı. Dudağımın kenarına bir ben bile yapabilirim göz kalemimle.

Diğer yandan Banu sarı saçlarının boyasını kapatmak için siyaha yakın bir renge boyatmış saçlarını. Ah! bu yeni haline bayıldım. Yüzü daha canlı ve sağlıklı görünüyor. Bu savımı sarı saçlarımı kıskanıyorsunuz diye çürütmeye çalışsa da, bence ona koyu saç daha çok yakışıyor. Bense uzun pırasa saçlarımı düğün günü ne şekle soksam diye düşünüyorum. Aklımda olan şey, şöyle yandan eski model bir topuz ve hatta minik tüllü bir şapkam bile olabilir . O kadar uçmuş vaziyetteyim.

Bu arada uzun zamandır aradığım Maria Calas CD lerini buldum çok mutluyum. Başka aklıma gelmeyen neler var? Ah! tabi ya, Burcu’nun artık laptobu var. Sonra büyüdükçe çok güzelleşiyor.
Bunu okursa mahcupça başını önüne eğip tebessüm eder şimdi.
27 Mayıs günü 19 olacak olan pek kıymetli kardeşim, hediye olarak Kızarmış Yeşil Domatesler filminin DVD’sini istemişsin. Birde o erik gözlerin için, göz kalemi ama siyah olacak illaki. İsteklerin bile o kadar mütevazi ki, hep daha fazlasını yapmalıyım diye çırpınmama neden oluyor. Bunları oldu bil, başka?...

Not I: “Ben iyiyim gerçekten”. Son bir haftadır telefonda mütemadiyen kurduğum cümle bu. Çok sıkıldım. İlgi alakayı sevemeyen, don bir insanım ben evet kabul ediyorum. Sıkılıyorum ne yapabilirim ki.

Not II: Memo’nun gelmesine üç gün kaldı…

7 yorum:

  1. şöyle 1930 ların kadın modelini çok severim ben. Kızarmış Yeşil Domatesler ne kadar güzel bir filmdi. benim kızım da saçlarını siyaha boyayarak kapattı. Sanki yüzünde sert bir ifade var gibi geldi bana. Bir de Burcu ile aynı burçatanız ve yeğenimin adı da Burcu. Ne çok ortak noktalar buldum ben bu yazıda. O yüzden her satırına yorum yapasım geldi böyle :)). Sevgiler size, iyi olmanız ne güzel iki gün şıp diye geçsin ve Memonuz da hemen gelsin. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. :) Seni cok iyi anliyorum
    Bende bu ara Naside Gokbudak romanlari okuyorum ve dusunuyorum ;insanlar birbirlerini nasil sevmisler eskiden , simdi bukadar sevip , bekleyebilmek mumkun mu acaba diye.Bence degil :))
    Kirmizi ruj yakisiyorsa sur , tadini cikar.Bende ewwwww denecek kadar kotu duruyor :)
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  3. Ay! evet aslında tamda tarif etmek istediğim oydu. Film gerçekten harikadır. Sonra evet koyu saç daha hırçın bir ifade veriyor gibi. Burcu ismini ben koydum biliyor musunuz? Ne güzel yeğeninizin adıda aynıymış. İkizler burcu size çok yakışıyor :)

    Sizede bir sürü sevgi ve selam.



    Yeliz haksızlık etme doğru kırmızıyı bulamamışsındır daha :)
    Memo benim onu sevmemi 8 yıl beklemişti. Bilmem ki dahada beklerdi bence :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Yeşil Domatesler, filmini ben de çok beğenmiştim...

    YanıtlaSil
  5. açık kumral saçlarım röfle üstüne röfle yaptıra yaptıra sapsarı olmuştu, geçen yıl dellenip koyu kahve yaptım, ben hariç kimsenin hoşuna gitmedi. sonra hamile ayaklarına bir daha röfle yaptırmadım, kendi rengime dönmüş pek bi mutlu olmuştum. en sonunda mahalle ve de koca baskısına dayanamayıp yine röfle yaptırdım. şimdi pek bi hoşuma gidiyo, özlemişim:) kardeşe selam, o baksın kendi keyfi ne istiyorsa öyle yapsın ama objektif gözler de iyi oluyor arada, bak sen koyu güzel diyorsun, o daha alışamadığı için sarıları özlüyordur.

    YanıtlaSil
  6. Kızarmıs yeşil domatesleri bır kere daha izlemek istedim birden:)

    YanıtlaSil
  7. Buluştuğumuz günün ertesinde otobüs servisine binmeden 1-2 saat önce gittiğim d&r da buldum bende bir cdsini Maria Calas'ın.Sen demesen hayatta aklıma gelmezdi.Eylül Ilgın'ın en sevdiği cdlerden biri oldu.
    Ve evet kesinlikle sarı saç başa bela...VE HERKESİN SEYRETTİĞİ BU FİLMDEN BENİM NİYE HABERİM YOK:(

    YanıtlaSil