23 Haziran 2009 Salı

İleriye Dönük Durumlar

Memo seyahatte olduğu zamanlar gün içinde onun yokluğunu anımsamıyorum. İşteymiş de, akşam eve gelecekmiş duygusu hakim oluyor. Aklıma estikçe Memo'ya ne pişirsem diye düşünüyorum. Yemek sonrası planlarımı yapıyorum mesela şu filmi izlesek diye geçiriyorum aklımdan. Sonra birden kendime geliyorum ama evde değilki gerçeğiyle yüzleşiyorum kötü oluyor. Tam bu duruma alışıyorum cuma geliyor :)

Neyse, bugünde anlattığım gibi geçti. Eve geldim kimse yok hesapta annem kızlarla bende. Büyük ihtimal annem ve Burcu teyzeme tüymüşler, Banu dersen nişanlısıyla buluşmuş. Bende okuyamadığım blogları okudum bir süre sonra karnım acıktı ekmeğin arasına peynir koyup portakal suyuyla yedim çok iyi geldi. Dolapta yemek var aslında ama belki birazdan gelirler beraber yeriz diye önden biraz altlık yaptım. Zaten tatil ve sonrası doğal olarak rehavetle Allah sizi inandırsın iki kilo almışım. Hatta 3 bile olabilir 52 kiloyu zorluyorum :(

Fakat buna o kadar takmıyorum. Sağlıklı olmaya gayret ediyorum. Bir kere her sabah taze meyve suyu içiyorum ( acaba o mu kilo yapıyor?) kahvaltı ediyorum öğlen ızgara tavuğumu bazen makarnamı veya efendime söyleyeyim vejeteryan pizzamı yiyorum. Şarküteriyi bırakmaya çalışıyorum ama birden değil. Salamı sucuğu severim ben ama hamilelikte olmuyormuş doğal olarak ileriyi düşünerek yememeye gayret ediyorum bende. Heleki peynir delisi biri için küflü peynir yeme demek ne demek!!! ama her şey hayali kurulan insan yavrusu için.
Yemek politikamız bir reform geçiriyor. Ben öyle nazlı değilimdir her şeyi yerim yani sebze, meyve ve bakliyat olarak ama derlerseki, ciğer ye böbrek ye kan yapar can yapar bir durun derim. Sakatattan hiç haz etmem oysa Memo tam bir işkembe delisidir. Bu zevki dışarıdaki çorbacılarda hallediyor yoksa ben evde kokulu kokulu bak yazarken bile öğğk!!

Durumlar böyle yani. Sigara konusunda Memo'ya köklü bir yaptırım uygulanacak ama birden ürkütmek istemiyorum fakat başlangıç olarak ev içinde sigara içmeye yasak getirebiliriz. Balkona çıkabilir hem şimdi yaz ayları hava sıcak mızırdanmaz alışması kolay olur.

Geçenlerde doğum yapan bir tanıdıktan bahsetmiştim. Hani herkesin odasına doluştuğu, benim sinir olduğum, dellendiğim anları yazmıştım işte o hanımın ne yazık ki göğüsleri yara olmuş ve acıdan bebeğini emziremiyor. El pompasıyla sütü boşaltıyormuş ama zor oluyor ve üç ay sonrada işe dönecek. Doğal olarak ona kapsamlı bir pompa lazım. Aksi gibi bebek doğduktan bir hafta sonra eşini işten çıkartmışlar. Çok üzüldüm ve bebeğe hediye yerine kadıncağıza düzgün bir süt pompası almaya karar verdim. Bence ihtiyacı neyse önceliği ona vermek gerek. Bebeğe cici bici elbise getiren çok oluyor zaten. Siparişi bugün verdim perşembeye gelecekmiş umarım işini görür.

Saat oldu sekiz ama bizim hatunlar görünürde yok. Ben gidip taze fasulyemi yesem mi? yanına harika bir cacık ne güzel giderdi. Sonrada Memo'yla soğuk birer Miller içer film izlerdik ama Memo yok fakat zaten Miller filanda yok bana. Hay bin kunduz!!!

13 yorum:

  1. Hay sen hep yaz e mi?!! :)

    YanıtlaSil
  2. İlahi Sanem, sende hep yorum yaz ama :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ah o peynir ekmek yok mu:) en güzel kebaba değişmem.. deyip şimdi buzdolabına doğru yol lıyorum :)))

    YanıtlaSil
  4. Ben senin aksine , arada is seyahatine cikti mi esim ohhhh beaa diyorum , salon bana kaldi:) Kendimi kotu hissetim simdi !

    Hamilelikte o kadar cok sey yasak ki , ama abartmadan yenilebilir bence.Mesela sushi yasak dediler yemedik ama Japonyada hatunlar yiyor lopur lopur :)

    SIGARA yi evde yasakla, lutfen.Biz evlendigimizden beri evimizde hic icilmedi , hatta Istabulda bircok arkadasimin evinde icilmiyor.Kis bile olsa , kar bile yagsa balkonda icin.Biz basardik ,o kadarda zor degil.Heleki bebek varken sigara yakmak isteyen olursa , balkonu bile teklif etmeyin , direk atin apartman bosluguna kendilerini !

    Ahh o bebis gelsede , sende yazsanda bizde okusakkk

    YanıtlaSil
  5. Denizanası vallahi doğru. Ekmek peynir gibisi yok. Zaten başka bir şey yemedim dün :(

    Yeliz, ilahi :) o açıdan doğru vicdanın sızlamasın.
    Hamilelik yasakları ne kötü ama ya! seçim yasakları gibi :) maydanoz mesela ilk aylarda düşüğe sebep oluyormuş bir yaşıma daha girdim. Ben maydanoz delisiyim halbuki.

    Sigara konusunda haklısın. Memo gelsin alıcam paçasını aşağıya.
    İlyas'a bol öpücük :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ben de sabırsızlanıyorum valla sizin bebek için :) Bana ne oluyorsa.. :P
    Sigara konusunda hem fikirim arkadaşlarla..Evde yasaklanmalı kesinlikle..
    Peynirsiz olamayanlara bir örnek de benim sanırım.

    YanıtlaSil
  7. Ben ev de yalnızken , yemek değilde hep atıştırmalık bir şeyler yerim ve galiba daha çok yerim. Neyseki yaz geldi , her a cıktığımda karpuza koşuyorum.

    Nazlı doğunca sigara bizim evde külliyen yasaklandı. Misafir bile olsa içemez, zaten ev de kül tablası bile yok. Kocam içer balkonda veya mutfak penceresinde. Bir keresinde misafir gelmişti. Mutfağa bir girdim, bütün misafirleri mutfağa doldurmuş, pencereyide açmış sigara içiyorlar. Önce utandım , ya içseydiniz falan dedim ama içimden de , hiç olmazssa ikincisi içmek istemezsiniz dedim.Benim yorumlarımda sağda solda küçük bir anı defteri olacak yakında:))) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. İyi haber hamileleikte sakatat yasak:)) Özellikle de ciğer, A vitamini bakımından çok zengin olduğu için yasak listesinin başında. Arada tava ciğerden azıcık azıcık yiyip kuralı deliyorum ama o kadarcık olur.

    Hediye seçimi çok isabetli. En çok kullanacağı şey çünkü. Ahh okurken bendeki yaralar aklıma geldi şimdi. Yine olacak olan yaralar:(( Zor işler bunlar zor.Ama güzel işler:)) E madem yavaştan hazırlıklar var haber yakındır inşallah:))

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Asortik Krep, peynir ne güzel bir nimet değil mi?

    Benim kadar heveslenmeniz ne güzel, çok mutlu oldum :)

    Sevgili lalenin bahçesi, bende atıştırmalık şeyleri seviyorum. Meyve peynir ekmek en güzel yemek bana :)

    Şu sigara yasağını bende uygulayabilirim umarım bana şans dileyin.
    Yorumlarınızı anı defteri yaptırmak çok hoş olurdu, aklımda olsun :)
    Sevgiler.

    Sinem'cim sen ne yedinde Ada bu kadar tatlı akıllı bir çocuk oldu nedir bunun reçetesi sevabına bir kaç tüyo istiyorum.

    Umarım bu sefer sıkıntı çekmezsin bu gögüsler neden yara olur ki :(

    YanıtlaSil
  10. Arada bir yalnız kalıp keyif yapmak güzel oluyor :)))

    Sigara için katılıyorum herkese. Balkonda mutlaka içir.

    Hediyeye gelince en iyisini yapmışın canım. Dediğin gibi kıyafet çok geliyor ve onları giyemeden çocuk büyüyor :))
    Gögüsler çok acıyor gerçekten. Nasıl sızlardı. Birde acemilik tabii Onur'u emzirirken ilk önce tutturamazdım yüzüne bir fıskırırdı sonra ağzını bulurdu :))) Süt boldu yani :))) dalga geçerdik :))

    Bebek haberi için sırada sen varsın :)) Kendine dikkat et ve iyi bak :)

    Öpüyor,sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  11. yemek alışkanlıkları aynı, sigara mevzusu aynı, bebek öncesi plan programlar aynı... ay ne çok aynı şey var böyle:)

    YanıtlaSil
  12. Yeliz, senden ilham almıyor değilm :)

    Arca'yı seve seve büyütüyorum burdan :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Zerrin abla sağol.Umarım hayırlısıyla bu müjdeyi yazdığım postlarda olur :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil