1 Eylül 2009 Salı

Sarı Sonbahar


Bugün 1 Eylül ve resmen sonbahar gelmiştir. Bu sabah minik damlalarla saçlarıma dökülen yağmur eşliğinde ofise yürürken çok keyifliydim. Kahve kokusunu hayal ettim zihnim aydınlandı. Keşke kendisi olsaydı şu an diye çok hayıflandım.

Eylül geldi diye içim kıpır kıpır. Bir kere doğduğum ay olduğundan kafadan ballı. Sonra eylül anne ve babamın evlendikleri ay, üstüne üstük benimde evlendiğim ay daha ne olsun.
Bunun dışında bu ay okullar açılacak, vitrinlerde okul önlükleri, her yerde kırtasiye malzemeleri ve benim favorim beslenme çantaları ve o çantaların içindeki minik kaplar, sevimli yumurtalıklar olacak. Bu yüzden Cuma günü semt pazarına gidip gezmek istiyorum. Sırf bu sevimli şeyleri seyretmek, suluklara bakıp ay ne güzel demek için. Yeni kitap ve defter kokusu ve onları düzgün kaplama telaşı.
Ne güzeldir ilkokullu olmak. Hele hayat bilgisi dersi, misal mevsimler ve kış hazırlıklarından bahsedilen bölüm. Türkçeden okuduğumuzu anladık mı? Matematikte kümeler. Keşke ilkokula alsalar beni ne güzel olurdu.

Gidip kendime bir okul çantası mı alsam ne?

Akşam cep telefonumu mesaj bombardımanına tutan Burcu sayesinde çok eğlendim. Bana çocukluk ve gençlik yıllarımdan kolaj yaptığı fotoğrafları ardı ardına gönderdi. Tam bir duygu sağanağı.

Bu cumartesi bir jinekologla randevum var. Rutin bir şey sadece her şey yolundamı diye gidiyorum. Ortada mevcut bir şey yok ve zaten bunun için daha çok erken. Ama ben startı verdim gerisi beni bağlamaz.
O “geri” kısmını Cosmosa havale ediyorum.

Hoş geldin Eylül. Çok güzel geç olur mu?

5 yorum:

  1. Sabah işe gelirken aynı şeyi düşündüm; "şimdi bir türk kahvesi olsa keşke :)" harika bir Eylül geçirmeni diliyorum ve daha güzel geçen aylar, seneler...Kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Bugs Bunny'im :)aynı şeyler senin içinde geçerli öperim.

    YanıtlaSil
  3. O kadar güzel anlattın ki çok eskilere götürdün beni.Sanki herşeyin kokusu burnumda şuan..Neyse fazla duygusala bağlamayalım ne de olsa güzel bir ay ve yarın senin doğum günün..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili hamzalar öperim yanaklarından resmini koyduğun dağ çileği kadar tatlısın :)

    YanıtlaSil
  5. eylulde olurmus bıde su cosmosun ısı... yada eylulde dogacak gibi :)))
    hayırlısı..

    panduf

    YanıtlaSil