5 Eylül 2009 Cumartesi

Şundan Bundan


Çarşamba akşamı doğum günü münasebetiyle yemeği dışarıda yemek istedim. Memo Mecidiyeköy, bense Osmanbey'de çalıştığım için Taksim'e gitme kararı aldık. Daha önce Timeout'da görüp gitmek istediğim Midtown'da karar kıldım. Ben yemeklerden ve servisten çok memnun kaldım. Özellikle Ramazan'da akşam ofis çıkışı gidilebilir. Tabi o çevrede çalışıyorsanız ve zaman sorununuz varsa. Resimlerde anlaşılacağı gibi ben fotoğraf çekmeden önce yemeklere daldığım için hep dürtüklenip dağılmış duruyorlar ama fotoğraflar idare eder :)
Kuzu sarma harikaydı. Kuzu veya koyun eti yemeyen biri için şahane bir lezzetti. Asma yaprağına sarılı gelen etinizi afiyetle yiyor, iç pilavdan gelen tarçın kokusu sizi mest edebiliyordu. Belki ben çok açtım bilemem. Yemek sonunda masamıza gelen ve hatırımızı, memnuniyetimizi soran ahçıbaşıda kalplerimizi çalmayı ihmal etmedi :)

Ofis arkadaşlarımda kahveye olan düşkünlüğümden bana Kütahya porselenden iki kişilik Türk kahvesi fincanı almışlar. Lale desenli filan pek memnun kaldım. Ramazan münasebetiyle mumlu pastam güme gitti ama ne yapalım kader utansın.

Bu akşamsa Bugs Bunny'e yani taze gelin Banu Hn. iftara davetliyiz. Valla çok açım ha! benden söylemesi. Garip geliyor aslında sanki evcilik oynuyormuşuz gibi :)
Evlenmişiz ve bir birimize komşuculuğa gidiyoruz. Ev gezmesi filan. Düşününce benim aklım almıyor. Bu kadar sene ne zaman aktı gitti. Tamam tamam demogojiye sarmadan susuyorum.

Banum benim için pasta siparişi vermiş bende kalktım kendime numaralı doğum günü mumlarımdan aldım velakin bir sürü 3 varken bir tane bile 1 bulamadım. Bende 0 aldım ne yapalım 30'a giriyormuş gibi yaparım bende.
Aile kutlaması bugün yani. Bana ne hediye aldılar kim bilir? Çok heyecanlıyım :)
Doğum günü manyağı olan tek ben miyim acaba?

Neyse, karnım aç olduğundan konu hep yemek üzerine. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim ben tam bir sosisli sandöviç hastasıyımdır. Efendim her daim önüme çıkan her büfeden sosisli yerim. Sosisli asla vaz geçemeyeceğim bir lezzettir. Düşününki iftar yemeği olarak sosisli yapacak kadar ve dahi gecenin 4'ünde sahurda bile yiyecek kadar. İllaki büfe sosislisi olacak ama. Salçalı sosta kaynayacak böyle ağır ağır, koyulaşacak, lezzeti artacak. Sonra kornişon olacak, hardal olacak, mayonez&ketçap olacak ve Rus salatası. Tanrım ne şahane bir lezzet.
Bu mükemmel kombinasyonu sahurda bir gözüm kapalı diğeri az biraz açıkken bile yapar yutarım.


Sosisliyi benim kadar seven olamaz :)

Birde dün gece yine bir oğlum oldu. Hemde beni annem doğurtmuş. Annem ve beni doğurtmak. Düşer kalır her halde. Annemi kan tutar, iğne olurken bile ağlamaya başlar, kalkıp beni doğurtacak. Rüya işte!
Zaten benim rüyalarda doğurduğum oğlanlardan resmen bir ordu kurulurdu :) Doğur doğur bitmiyor kardeşim. Benim bilinç altım nasıl şartlanmışsa bu kadar erkek çocuğa anlaşılır gibi değil. Adını koymadık diyor annem tek derdimiz oymuş gibi. Benim derdim süt vermede. Hep en korktuğum kısım başlıyor. Kafasını tutayım, şöyle çevireyim diye cebelleşip duruyorum. Annem odadan çıkıyor kalıyoruz oğlanla başbaşa. Doğal olarak her rüyamda olduğu gibi emziremiyorum! Emmiyor daha doğrusu. Doktorda kafa ütülüyor mama verecem diye, ben diyorum emzirecem. Yine kan ter içinde uyandım.
Tabi niyetliyiz su içemiyorum, dilim damağım kurumuş.
Geceden yersen hardallı turşulu sosislileri sonrada kabus görürsün işte böyle.
Aslında bu rüyaya sebep bugün gitmem gereken jinekoloğa gitmekten vazgeçmem olabilir. Suçluluk psikolojisi galiba :(

En iyisi kalkıp ütü yapayımda aklım başıma gelsin.

11 yorum:

  1. Resimde fena çıkmışsın:)Ayrıca bu sosisli sayesinde iftarda aynısından hazırlayacağım sanırım.Ramazanda insan aş eren kadınlar gibi oluyor ne görse canı istiyor:)
    "Ütü yapayımda aklım başıma gelsin" cümlesi de bana annemi hatırlattı:))

    YanıtlaSil
  2. :) Oh ya ablacım sonun da yazdın sayfana .Yazdıklarını çok büyük bir keyifle okuyorum yeni yaşın sa nahayatın tüm güzelliklerini sunsun ablacım .Banucuma selamlar .

    YanıtlaSil
  3. en keyiflisi sizi biraz olsun görebilmekti.Yemekler iştahımı daha açtı:)). Ben de bayılıyorum kızkardeşimle komşuculuk oynamaya ama hep pilavı bana yaptırır, ya da son anda mönüye ancak benim yapabileceğim bir şey ekler. Karaköyde bir büfe vardı, bankalar caddesinde akşamları oradan bir sosisli yemeden dolmuşa binmezdik arkadaşlarla. Üsküdar iskelesi büfeleri de şahanedir bu konuda denenmiştir:))))

    YanıtlaSil
  4. Üsküdar iskelesindeki büfeler evet geçekden iyi ve sonrasında denize karşı içilen bir adet sigara muhteşem oluyor yayın çıkışı genelde yaptığım iştir bu en azından biraz olsun huzur buluyorum orda...

    YanıtlaSil
  5. Nice mutlu seneler tekrar
    Bu arada son yazimi okuduysan ,seninle ciddi bir ortak noktamiz oldugunu gormussundur :) Ay o bufelerden sosisli yesek bi gun beraber ...

    Hamilelik ve erkek cocuk sIkInti amadogum yapmak sahane ,SIkIntidan kurtulmak.,.Hayir olsun , yorumlara bakilirsa pek bi hayir .. :)

    sevgilerr

    YanıtlaSil
  6. Rüyan çok güzel,güldürdün beni.

    Oğlanlar doğur doğur bitmiyor ha:)

    Doğum günün kutlu olsun, nice güzel günlere, yıllara.

    Benim oğlum da çok seviyor sosisi.

    Bazen markette kaybediyoruz, elinde bir paket sosisle ortaya çıkıveriyor:)

    YanıtlaSil
  7. """İllaki büfe sosislisi olacak ama. Salçalı sosta kaynayacak böyle ağır ağır, koyulaşacak, lezzeti artacak. Sonra kornişon olacak, hardal olacak, mayonez&ketçap olacak ve Rus salatası. Tanrım ne şahane"""" BİR KOLLESTEROL bir kollesterol,OH ardından damar sertliği ve kalp krizi oh vallahi sosisli yeme de yanında kriz geçir hem de kalplisinden :)))..Siz bu hızla sosis yerseniz mazallah,kalpten gidiş yakındır..Sebzenin suyumu çıktı canım efendim.Mesela mantar ki et'e bedeldir.Mesela havuç,kıtır kıtır yemesi en hoştur,sonra envayi çeşit bitki.Türkiye bu açıdan zengin bir coğrafya.Nedense salam sosis meraklılarına biraz hatırlatmak gerekiyor sanırım.Mesela balkabağı tatlısı(eğer ağır birşey yemek istiyorsanız,üzerine ceviz çekip..)..Sosis ve sos vallahi TAM S.O.S..imdaaatttt yani :))

    YanıtlaSil
  8. Can boğazdan gelirdi fakat gittiği anlaşıldı biliyorsunuz..Bitkisel ağırlıklı beslenin lütfen,yaş genç düşüncesi ardına saklanmadan,hemen yarından itibaren..:))

    Ve doğum gününüz kutlu olsun..Nice senelere sağlık ve neş'e ile..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili hamzalar monşante şekerim :)

    mehtap ve deniz selamlar iletildi :)

    Lalenin bahçesi, Kadıköy büfelerinide es geçmeyelim :)
    Fotoda anca bu kadar oldu :)

    Yeliz, rüyalarıma güzel yorumlar yapıyorsun ne şahane :)
    Sosisli borcum olsun sana inşallah bir dahaki gelişine :)

    yavru kuşun annesi anne kuş yasemin, sağolun ve şu oğlan doğurma meselesine gelince, kuvvetle muhtemel kız annesi olacağımı düşünüyorum :)
    Oğlunuza selam :)

    Zapare, yapmayın ama ya :)
    Ben kereviz manyağıyım. Pırasaya, enginara bayılırım. Bamya olsun, pazı olsun, efendim bakla olsun en sevdiğim sebzelerdir ama sosislide yerim. Canım efendim gidipte her öğün yemiyorum tabiki ama seviyorum sosisliyi.

    Kırmızı et düşkünü değilim, balığı tercih ederim her zaman. Ama sosisli her zaman gönlümün en nadide yerindedir. Can çeker dedikleri şey benim için sosislidir. Yani kalp krizi filan doğru haklısınızda hatta yasaklanmalı diye haberlerde gördüm ama tek zararlı alışkanlığım bu olsun ne yapalım :)

    Verdiğiniz öğütler içinde ayrıca teşekkür ederim. Doğum günü tebriğiniz içinde çok teşekkürler.

    Selamlar :)

    YanıtlaSil
  10. Doğum günğün kutlu olsuuuun. Yeni yaş sana yeni şeyler getirsin;))
    Ah o sosisli yok mu, yutkunmaktan canımı çıkardı...
    Doktor randevunu lütfen erteleme.

    YanıtlaSil
  11. Sinem teşekkür ederim :)
    Sosisliyi es geçelim şimdilik :)

    Doktoru Ramazandan sonraya erteledim bakalım.

    YanıtlaSil