3 Nisan 2010 Cumartesi

Hafta sonu ve 23. Hafta Kontrolünden

Güzel bir cumartesi sabahına merhaba demek ne kadar keyifli. İşe gitmek gerekmiyorsa ve güzel bir kahvaltı yapılmış üçlü koltukta yayılıyorsanız, Martha Stewart eşliğinde aylaklık ediyorsanız, daha ne olsun :)

Sabah Memo işe giderken bir posta çamaşır attım makineye, onları astım şimdi. Ne yemek yapsam diye düşünüyorum. Sanırım mantar soslu spagetti ve bol maydanozlu bir şehriye çorbası yapmayı düşünüyorum, birde semizotu salatası. Belki öğleden sonra kafası atan ütümü değiştirmeye gidebilirim. Aslında ben kendisinden çok memnundum ama o bu aralar biraz asabi. Haddinden fazla kızıyor ve ayar düğmesi bozuldu.


Diğer yandan, geçen perşembe doktor randevumuz şahane geçti. Her şey çok güzel ve olması gerektiği gibi gidiyor. Anormal bir şey yok. Oğlum çok tatlı, çok şeker ve çok akıllı. Doktor "Hadi kafanı kaldır da, annen boynunu bir görsün" der demez, göğsüne dayadığı çenesini yukarı kaldırıp esnemeye başladı. Sonrada yüzünü ekşitti :) Ah! ben eriyip bittim. Mahvoldum hatta. Perşembeden bu yana ayaklarım yere basmıyor. Tek kaldığım her an göbeğime sarılıyorum :) Delilik had safhada.

Biraz panik oluyorum arada ama olacak bir şekilde işte ne yapalım?

Oğulcuğum 23. hafta kontrolümde, 24 haftalık kriterleriyle 1 hafta önden gidiyor. 613 gr. olup, acayip yakışıklı bir serseri. Başta artislik yapıp yan döndü, yumruklarını yüzüne kapadı, böyle bir Mike Tyson halleri filan:)
Sonradan merhamet etti, tatlı ve çok uysaldı.



Bu pozuyla annesini tam bir Mecnun'a çevirdi.

Annesine gelince, kendisi gün içinde kelebek gibi sekiyor ama akşam yemekten sonra hantal ve ağır hissedip yatağa doğru seğirtiyor. Tüm gün yorulduğumun farkına varamıyorum ama demek ki, yoruluyorum. Yemem içmem iyi. Balık halen yiyemedim ama pazar günü şeytanın bacağını kırmalıyım artık. Daha ziyade kurubaklagiller, sebze ve kuruyemişlerden istifade ediyorum. Süte hayır ama her çeşit peynir ve yoğurda evet.
Omega ihtiyacını balık dışındaki alternatiflerden sağlamaya çalışıyorum, aynı şekilde kırmızı et içinde bu sistem geçerli. Tavuğuda haftada bir kez yiyor gibiyim. Bol meyva ve yeşilliği bağrıma basmış durumdayım. Kahve içmiyorum çayıda sabahları bir fincan açık ve şekersiz olarak tüketiyorum. Limon suyu sıkılmış, nane yapraklı maden suyuda şahane. Bilhassa kendimi aslında Mohito içiyorum şimdi diye kandırdığımda :)
Tatlı ve çikolata yemiyorum, zaten canımda istemiyor. Mesela malum Nutella! Nutella yerine pekmez, kahvaltı için ideal oluyor. Evlilik hayatımız boyunca bizim eve giren Nutella kavanozu sayısı dördü bulmamıştır. Abur cuburu zaten ezelden beri sevmem, çocukken bile bana gelen gofretleri annem yerdi. Kilo almaya başladım ama bu doğal bir kilo diye seviniyorum. Oğlumla bana gereken kiloları alıyoruz, fazlasını değil. Oğlumun gelişim seyride normal ilerlediğinden içim rahat.

Durumlar böyle işte. Baharın gelmesiyle yeşillenmeye başlandım sanırım. İçim kıpır kıpır.

16 yorum:

  1. Ooooo ben de ilk üç ay bitmiş falan diyorum. Yarıyı geçmişsizniz siz. Pek şeker bakıyor göbişten. Ona da sana da maşallah. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ahhhhhhh icim eridi bakinca
    ve inanamadim, okadar oldu mu ? zaman ucup gidiyor hakkaten, bi de bakmisiz ki dogmus tek goz kirpik gulen bir resmi yayinlanmis :))

    YanıtlaSil
  3. Canım yaaaa, nasıl da net çıkmış böyle. Al kucağına bitsin hamilelik gibi sanki. Allah tamamına erdirsin, sayılı günler çabuk geçiyor Ruh'çuğum.

    YanıtlaSil
  4. Yazını okuyup da miniği de görünce nasıl duygulandım anlatamam.Yok yok ben acilen yeniden anne adayı olmalıyım,öyle sabırsızlandırdı beni senin yakışıklı serseri :)
    özlem

    YanıtlaSil
  5. ay sevsinler :) demek anneye ozel pozlar veriliyor :)))) ya zaten hormonlarin saldirisina ugramisim , yazini okuyunca sahdim sahbaz oldum :p etraf salya sumuk ::)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili ruhdagi, bir anda hizli kilo alirsaniz da telasa kapilmayin sakin, vucut kendini guvende hissetmeye basladiginda kilo alimi tekrar duzene giriyor. Deneyimime dayanarak yaziyorum, kilo alimi yavaslayinca da kaygilaniyor insan basta. Sizin de gerekenden fazla kilo almaniz pek mumkun gorunmuyor...

    Oglunuz cok, cok yakisikli. Biz oglumuzu 18. haftadan sonra bir daha goremedik, hayal gucumuze kaldi detaylar :) Sabirla bekliyoruz.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Yakışıklı oğluşun ne de güzel poz vermiş.Bayıldım. :)) Maşallah!

    YanıtlaSil
  8. Süper ...süper...süper.
    Valla bu oğlan çok can yakar, benden söylemesi. Çok da fotojenik ayrıca.

    Ay bizim zamanımızda yoktu böyle bir teknoloji. Baba doğumhane kapısında bekler, oğlu mu? olacak kızı mı? olacak habersiz garibim:)))

    Mutlu bir pazar olsun...

    YanıtlaSil
  9. ay cok seker... güzel bir fotosu olmus. Biz ultrasona gittimizde defne sürekli kipirdiyordu dogru düzgün bir fotosu yok.
    Zaman nekadar cabuk geciyor...

    YanıtlaSil
  10. Süper bir poz vermiş yakışıklı maşallah. Böyle net poz vermek her babayiğidin harcı değildir. Fotojenik olacak herhalde:)

    Doğumdan sonra da bol bol çekersin artık annesi:)

    Yarıyı geçince artık tamam. Kolaylamışsın demek di mi? En güzel zamanları hamileliğin. Havalar da süper, bahar geldi.

    Çok heyecanlı, en güzel yolculuk...
    Maşallah size...

    YanıtlaSil
  11. Nasıl da gerine gerine açmış göstermiş yüzünü:)
    İnsancık olmuş, büyümeyi bekliyor anne karnında, bu hamilelik & doğum ne muhteşem şeyler. Mucize!!

    YanıtlaSil
  12. Haberler şahane! Oh bee, valla seninle beraber ben de rahatlıyorum sanki:)

    YanıtlaSil
  13. oh bugunleri de gorduk ya gerisi kolay, baharla birlikte hersey yoluna girdi sizin oralarda ne guzel:)

    YanıtlaSil
  14. hayırlı olsun bebeğiniz, sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle :)) sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Heyyyy bu yakışıklı dünya geldiğildiğinde modelim olur mu acaba bu acemi ablası için güzel pozlar verir mi?

    Çok sevdim onu selam söyle belki hisseder :) İkiniz de öpüldünüz :))

    YanıtlaSil
  16. Oğulcuğum ve ben hepinize tek tek teşekkür ederiz :)

    İyi dilekleriniz, hoş sözleriniz için sağolun.

    * Tek tek cevap yazamadım, evdeki internette problemim var :( kusura bakmayın.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil