14 Temmuz 2010 Çarşamba

12.Gün


Bazen kendimi Shrek gibi hissediyorum. Ellerim sabahları kalktığımda şişmiş oluyor. Gecede kesintisiz uyku gibi bir lüks yok zaten. Ne kadar sola dönerek yatmaya çalışsamda uyandığımda kendimi sırt üstü buluyorum. Şöyle yastığı kucaklayıp yüz üstü yatmak çok hoş olurdu doğrusu.

Evde olmak insanda sağa sola saldırma duygusu uyandırıyor. Bugün çekmecelere daldım, ıvır zıvır koca bir poşet çöp attım evden. Ne kadar ayıklasam bile bitmiyor bu evin gereksiz şeyleri bir bakmışsın yine her yerde işe yaramayan ıvır zıvırlar. Kim alıyor bunları? Benim almadığım kesin, Memo zaten almak kelimesinden hiç haz etmez o halde kim koyuyor bu lüzumsuz eşyaları bizim eve acaba ???

Canımı sıkan şeylerde var aslında bir sürü ama her zaman olduğu gibi onları derinlere bir yere gömüp izlerini yok ediyorum. Alakasız bir zamanda hortlamamalarını dileyerek!

Cuma günü kontrol günü ve haftaya doktorum şehir dışında. O hafta doğum gerçekleşirse beni diğer doktora havale edecek. Bu cuma kontrole gittiğimizde o doktorla tanışmam gerek. Bu konuya çok canım sıkılıyor. Yani hiç tanımadığım bir doktor ve hayatımın en önemli anında kendimi güvensiz hissedeceğim gibi geliyor.
Bu yüzden oğlumla aramızda ki anlaşmaya göre;

Madde 1: Doktorun dönmesini bekleyerek, 26 Temmuzdan önce doğmayacak.
Madde 2: Daha da önemlisi benim tavşanı bitirmemi ivedilikle bekleyecek :P

Bu anlaşmaya uyarsa, kafadan gençlik bunalımlarını ve isyanlarını sineme çekeceğime dair garanti verdim. Bakalım anlaşmayı o bozarsa bende bozarım. Az buçuk beni tanıdığını düşünüyorum o sebepten bu anlaşmaya uymasının kendi çıkarına olacağını anlamış olmalı :)

Hastane çantasını bugün de hazırlamadım. Bu arada bin tane hastane çantasına koyacaklar listesi var internette. Bazıları fazla uçuk. Tabi hastanede 15 gün kalacaksan lazım olabilir ama benim bildiğim normal doğumda ters bir mevzu yoksa o gün bile taburcu oluyorsun. Hadi bir gece kal taş çatlasın iki gece. Bazı listeler o kadar uzun ıvır zıvırla dolu ki, gören tatil köyüne gidiyoruz sanır. O kadar eşyayı nereye sığdırıcaz acaba? Mesela tırnak törpüsü ne kadar lazım olabilir? Manikür yapılacak değil her halde. Beni en çok rahatsız eden şeyse makyaj malzemeleri. Rujlu dudakla nasıl öperim bebeği. Yüzüme allık sürücekmişim doğum sonrası daha canlı görünecekmişim! Yüzünde bir sürü ıvır zıvırla bu temmuz sıcağında yapış yapış bebeği öp kokla. Bana çok saçma geldi. Parfüm bile sıkmayı doğru bulmuyorum. Bebek benim kokum varken Chanel mi koklayacak? Bir sürü gereksiz kimyasal toksinle yeni doğan bir bebeği bir araya getirmek hiç doğru değil. Özellikle 5 sezon House izlemiş biri olarak ki 6. sezona az kaldı, gereksiz kimyasallardan uzak kalmaya çalışıyorum :)

Böyle işte. Beyim gelir birazdan masayı hazırlıyayım bari :P

Kendime not: Evde olmak çok sıkıcı!!! Unutursun belki, sakın unutma!

10 yorum:

  1. Bebis gelince evde olmak hic s1k1c1 olmayacak ha gayret :) Ben normal dogumla baslayip sezaryanla tamamladim her ihtimale karsi hazirlamali hastane cantasini. Allik ve ruj almistim yanima ama kullanmadim bile :) Listeler abartiliyor gercekten herkes kendisine gore hazirlamali. Zaten sezaryan olunca pek halin de olmuyor acikcasi o listelerdeki bir cok seyi kullanmaya :(

    YanıtlaSil
  2. toka.... toka almayı unutmuşum ben salak... annemin lastik tokasıyla yattım hastanede. aman diyim. sen saçlı da bi insansın

    YanıtlaSil
  3. bence kafani doktor konusuna cok fazla takma . ben hamileyken diyabetten dolayi eve son gunlerimde dooktor bebegin kalp atislarini dinlemeye haftada 2 defa geliyordu . bende pimpirikli sorularimla kadini taciz edince :p doktor " merak etme , aslinda tek basina doguracaksin . biz sadece bebegi alip kucagina verecegiz " dedi :p ondan sonra " nasilsa ben doguracam peehhh ! " deyip gectim . hatta burda cok ters bir durum olmadikca stajerler bile doguma giriyorlar :p mesela benim dogumumda 3 stajer ve 1 ebe vardi :p

    TR'de boyle kapi susu filan :p goturyorlar ya hastaneye :)) burda oyle bisey yapsan adama deli derler :pPp

    benim hastane cantamda gayet az ve oz seyler vardi . bebek icin ; 2 cift corap , 5 tane tulum , 2 tane ince hirka , 5 cit citli body bir de kis oldugu icin kislik tulum koymustum cantaya :) ben bu esyalarla 5 gun hastanede yattim :) her sabah bebek yikandiktan sonra 1 tulum ve bir body olarak palnlamistim . her sey tam yetti :) kendim icinde o kadar fazla bir sey almamistim ...

    ben de 2. dogumumda terlik almayai unutmustum :p ay ne rezillikti :)))

    YanıtlaSil
  4. Evet terlik ve toka mutlaka alinmasi gerekenlerin basinda. Biz burada Turk lokumu dagittik pek hoslarina gitti hemsirelerin. Ama Turkiye'de kapi susu vs. biraz abartiyorlar galiba. :)

    YanıtlaSil
  5. house diyosun kac gundur yuregimin yaglarini eritiyorsun bea!
    bu blog aleminde bu kadar hastasi olan bi ben varim sanirdim, degilmisim negzel!
    guzel olur hersey guzel, bekler, beklemese de diger doktorla da olur dogum, bizimcün dunyanin en onemli olayi ama, onlar bu isi hep yapiyor. panik yok, ufaklik bekler =)

    kirazsevdasi

    YanıtlaSil
  6. ycurl, haklısın tabi gecelik ve bebek eşyası olarak tedarikli gitmekte fayda var. Her şeye hazırlıklı olmak gerek.
    Terlik daha almadım bugün halletmeyi düşünüyorum ama tokalarımı hazırladım çoktan. Büyük bir ihtimalle toğuz yada örgü yapacağım için iki üç çeşit toka hazırladım ama makyaj malzemesi almıyorum :)
    Lokum güzel fikir aslında. Ben bebek çikolatası almadım açıkçası bu sıcakta çikolata bana saçma geldi. Ayrıca fiyatlar çok uçuk alsam bile süslü bebek çikolatası almam lüzumsuz para israfı. Kapı süsü filan almadım valla. Bazı hastaneler kendisi takıyor kapıya. Olursa olur olmazsa dert değil :)

    Hülyanın Tunası, saçlı bir insan olarak hazırladım canım tokalarımı hatırlattığın için sağol :)
    Bu meme ucu olayına taktım kafayı hadi hayırlısı bol maceralı günler beni bekliyor gibi geliyor :)

    Firdevs, haklısın yine ben doğurucam ama ne biliyim ben biraz takıntılıyım. Çevremdeki değişikliklerden hoşlanmıyorum :) Bakalım belki doktoru bekler oğlum. Akıllı bir çocuk geliyor bana ama :)
    Burda millet uçmuş. Envayi çeşit olay yaratıyorlar. Valla ben gereksiz buluyorum. Biraz fiyat araştırması yaptım dudağım uçukladı :) Çok lüzumsuz şeylere para harcıyoruz.

    Kirazsevdası, House sevilmez mi? Hani hastasıyım derler ya. Evet yani hastasıyım resmen :) Bugün 5. sezonun son 3 bölümünü izleyip 6. sezona geçicem bitmesin istiyorum :(

    YanıtlaSil
  7. Ablam zaman azaldıkca gelecek olan o muhteşem güzeliği ben çok merak etmeye başladım lütfen kendine geldiğinde ilk işin bizlere o güzelliğin fotograflarını göstermen olsun seni kocaman öptüm :)

    YanıtlaSil
  8. Ben ilk dogumda at gibi terlemistim hastanede, yanima aldigim 2 gecelik yetmemisti. Ikinci doguma 4 tane gecelik aldim, bu sefer de o kadar terlemedim.. ilginc iste, sen yine de yanina biraz fazladan gecelik al, ne olur ne olmaz.

    YanıtlaSil
  9. :) ben de 6 sezonu hamileliğimiz 3-4-5. ayında izleyip bitirdim. hatta eşime geyip yapıyorum hala: "bebek babasının sesi olarak seni değil greg'i tanıyor." diye :)

    YanıtlaSil
  10. Selen, iki tane gecelik koymayı düşünüyordum ve önden açılan başka geceliğim yok :( Aklıma kurt düştü şimdi.

    DeryAze, çok güldürdün beni :) Bende göbek adını Greg koymayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil