12 Temmuz 2010 Pazartesi

14. Gün


Bu sabaha pankek çılgınlığıyla başladım. Seviyorum bu sevimli şeyleri :) Kahvaltı günün en güzel zamanı bence.

Genel olarak yıkamayı unuttuğum bir iki şeyi yıkadım bugün. Mesela ana kucağının kılıfı gibi. Buna benzeyen bir iki konuyu hallettikten sonra kendimi House'a amade bir biçimde koltuğa yaydım. Görüldüğü üzere hayat çok zor!!!
Boş ve amaçsız hissetmemi saymazsak ki, bu geçici bir durum yakında hayatımın gerçek anlam ve önemiyle yüz yüze geleceğimden, yaymanın vicdanımı rahatsız etmemesi gerektiğine kanaat getirdim :)

Genel olarak iyi gidiyorum. Psikolojik açıdan yani. Ne biliyim üstüme bir umarsızlık geldi sanırım. Bir sürü şeye, aman şimdi boşver zamanı gelince düşünürüz demeye başladım. Gergin filan değilim. Kollarımla göbeğime sarılıp deli gibi oğlumla sarmaş dolaş evin içinde dolanıyorum. Yarın nihayet oğlumun odasının perdeleride gelirse yatağının nevresimlerini filan takıp bekleme moduna geçicem. Erken doğmasını beklemiyorum bakalım hislerim beni yanıltacak mı?
Gün içinde telefon hiç susmuyor. Arayanlarsa sadece iki kişi. Biri annem, diğeri Memo. Annem her aradığında endişeli bir ses tonuyla nasılsın? diye soruyor. Endişeli. Benden daha çok endişeli ve eminim benimde kızımın doğumuna bu kadar az zaman olsaydı endişeden uyuyamazdım. Bense dediğim gibi zamanı gelince ne olacaksa olacak modundayım. İyi gidecek biliyorum. Memo'da her aradığında taksi durağının telefonu buzdolabında asılıydı di mi? diye sormaktan usanmadı. Ben en çok onun o gün yaşayacağı endişe ve heyecanı merak ediyorum. Doğumdan daha çok doğumun gerisinde kalanların videoya alınmasını istiyorum. Bu konuda Banu'ya güveniyorum :)

14 gün içinde bitirmem gereken bir diğer şeyse şu sevimli tavşan. Lakin House izlemeye ayırdığım vakit yüzünden bu sevimli tavşan bitecek gibi durmuyor. Umarım oğlum doğmadan bitirip çerçevelettirebilirim.

9 yorum:

  1. Merhabalar,

    Geri sayımınızdaki gibi son günlerde sık sık takip ettiğim bloklardan birisiniz.

    Şimdi bir kaç ortak noktamızdan söz edeceğim.Ben de hamileyim ve sizin gibi sabırsızlıkla oğlumun yolunu gözlemekteyim.Gerçi bizim kavuşmamıza daha 3 ay var.Ama sabırsızım.
    Diğer bir ortak nokta ise şu fotoda görülen pancakeler.Kaç zamandır aklımdaydı.Ama evde hiç yapmadım.Enfes görünüyorlar,tarifini rica etsem:))

    Panik yapmayın her şey güzel olacak,sakin kalmaya devam.Böyle diyorum ama ben nasıl olacağım bilmiyorum.Gerçi sakin biriyimdir çoğunlukla.

    Hayırlısı ile oğlunuzu kucağınıza almanızı dilerim..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. gercekten hayatin cok zor :p

    ben de son gunlerde hep yatmistim:) gerci ben hala yatiyorum :p oglumda annesi gibi uykucu :))))

    YanıtlaSil
  3. Ah bu tavşan harika bir şey. Nerden aldın? Nereden bulabiliriz? Ayy süpermiş :)

    YanıtlaSil
  4. allahımmm pankeeeekkk, arasına kayısı reçeli döküp yemelik ühühhühühü

    YanıtlaSil
  5. ahali 13. gun yazisi bekler :)

    YanıtlaSil
  6. Yıldızi merhaba :) pankeki herkes kendine göre yapıyor sanırım. Ben 1 bardak süt, 1 yumurta, 1.5 bardak un, az tuz 1 çay kaşığıda kabartma tozu koyup çırparak hazırlıyorum. Teflonun dibine çok az tereyağ sürüp bir kepçe döküp pişiriyorum. Boza kıvamında olacak. Çok cıvıksa az un çok koyuysa az daha süt koyarak halledersin :) Ben sırf kendime yaptığımdan bu ölçüyü kullanıyorum. İstersen artırabilirsin. İçine bir tatlı kaşığı şeker koyabilirsin daha tadımlı olur. Keyfine kalmış.

    Sakinim aslında ama arada panik atak geçirmiyor değilim :)
    İlk ayların seninde benim gibi geçmiş. Koku hassasiyeti, mide bulantısı :( Nefret edilesi anlardı ama şimdi iyisin ne güzel. Harika bir hamilelik geçirmeni dilerim.
    Sevgiler.

    Firdevs, uyuyamıyorum ben ya. Gece dönüp duruyorum sabahta 6 da ayaktayım :)

    Püstüklü mama, Kanaviçe dergisinin eski sayılarından biri. Acaba resmini daha güzel çekip koysam işine yarar mı?
    İlk fırsatta deniycem :)

    Judy Abbott, kayısı reçelini çok severim ya :) Bana kahvaltıya gelirsen ben sana bir sürü pankek yaparım merak etme :)

    Firdevs, derhal :D

    YanıtlaSil
  7. Yıldız, virgül yerine i harfine basarak Yıldızi yazmışım özür dilerim :)

    YanıtlaSil
  8. Pankekler iştahımı fena halde kabarttı. Çok fenayım şu an ofiste, pankekten başka bişey düşünemiyorum alllaaaaam! :D

    YanıtlaSil
  9. Yazmak iyidir, kahvaltıya beklerim her zaman kapım açık :)

    YanıtlaSil