9 Temmuz 2010 Cuma

17. Gün

Gökyüzünde hızla geçen gri bulutlar var. Yeryüzündeyse akşamın durağanlığı. Babalar eve gelmiş akşam yemekleri yeniyor, bazı çocuklarsa halen ısrarla evden çağırılıyor. Ahmet Caaan!!! diye mahalleyi inleten kadın sayesinde, hepimiz Ahmet Can'a acayip kılız.

Kaz tüyü yastığı makinede yıkamak pek akıl karı değilmiş bugün onu öğrendim. Gün geçmiyor ki hayat başka bir şey öğretmesin :P

Pazartesiden bu yana evdeyim. Bu sebepten cumanın ulviliği tamamen bozuldu. Pazartesi ve cuma arasındaki o ince çizgi tuzla buz oldu. Canım cumanın coşkuları mundar oldu gitti. Evde olmak bana yaramıyor. Biraz mutsuzum galiba. Yok biraz değil eni konu mutsuzum.

Uzun tırnaklarım yok artık. Bir süre daha olmamalı zaten. Ojeleride kaldırdım. Yoksa bundan dolayı mı mutsuzum? Olabilir. Yani saks mavisi tırnaklarla bebek poposu temizlenmemeli. Bekleyiş sürüyor. Erken doğacağını sanmıyorum. Başlıktaki güne uyacak biliyorum. 17 gün daha var ve belki kafadan uzatır bile bu bekleyişi. Bugün yine House izlerken çıldırdı. Göbeğimin bu kadar coşkuyu kaldırıyor olması takdirimi kazanıyor. Bir ara beşkenar oldu koca göbek. İçeride mekik mi çekiyor ne yapıyor? Sanırsam bundan yağ bağlamıyor bizim oğlan. Bir çıkıyormuş pazulu mazulu baklava dilimi gibi kaslar. Şaşırmam doğrusu :)

Pazartesi günü iş yerindekilerle helalleşip yanımda Burcu'yla Taksim'e gitmiştik. Tünel'de bir iş görüşmesine gidecekti Burcu. Bende veli sıfatıyla düştüm arkasına. Burcu belgeselciliğin sırlarına mazhar olmak üzere staja başlayacak. Daha ziyade montaj masasına hevesli bakalım umarım bu yaz işi ona yeni bir vizyon sağlar.
Neyse, biz İstiklal'den Tünel'e doğru koştururken, yanımızdan geçen iki kadın bana güldü! Kadının biri, "Aaa! karnına top sokmuş gibi aynen di mi?" diye kıkırdayarak yanındakine beni gösterdi. Ben huyum kurusun çok hızlı yürüdüğümden çoktan yanlarından geçip gitmiştim lakin sesleri duymuştum bir kere. Burcu'ya bana gülüyorlar dedim. Boşver dedi. Sadece top gibi karnın var ya, ondan dedi. Kendimi ucube bir yaratık gibi hissettim. Yani hamile olunca davul gibi mi olmak lazım? Sadece karnınız varsa benim gibi ve arkadan bir şey anlaşılmıyorda önünüzdekiler topmu sokmuş karnına ne diye işkilleniyorsa, durum biraz tuhaf oluyor. Birilerinin bana gülmesi ne sinir bozucuymuş. Çok gıcık oldum o an. Kalbim kırıldı resmen.

Bir daha karşılaşırsak intikamım çok pis olacak benden söylemesi. O sesi nerede olsa tanırım ben. Ahtapot Poul haberleri kadar gıcığım sana kadın benden söylemesi !!!

8 yorum:

  1. cok tatlisin :))

    kaslari baklava dilimli olan oglunu buyuk bir merakla bekliyorum :)) lakin su rahatliginin keyfini sonuna kadar cikar . 3 cocuklu bir kadinin vasiyetidir :p

    YanıtlaSil
  2. "hahahaayytt errrkekkk anasıyım kadınnn beenn" diye bağırsaydın
    be anacım
    insanın o anda aklına gelmiyor di mi böyle şeyler?
    erkekler sivri, kızlar yassı olur derlerdi, doğruymuş. benim de öyleydi:) ama benim arkadan da anlaşılıyordu bir yerlerime bir şeyler soktuğum:) ayıptır söylemesi 27,5 kg almıştım

    YanıtlaSil
  3. enerjini kıskanmışlardır canım benim :) 17 gün mü kaldı şimdi?

    YanıtlaSil
  4. Firdevs, güldürdün beni. Vasiyetini yerine getirmeye çabalıycam söz :)

    Anne müdürü, amaan ne takıldıysam onlara di mi? Zevzek kadınlar.
    27.5 kilo mu? vay be! :)

    Hülyanın tunası, bencede :) 17 gün kaldı eğer vaad edilen günde doğarsa tabi. Yok doğmazsa -1,-2 diye ilerliycez artık :D

    YanıtlaSil
  5. ben Nazlıda aynen top sokmuş gibiydim karnıma doğduktan sonra şıp diye 36 beden giyivermitim yine ama Gamse'de aynı vapura benziyordum:)))
    Kaz tüyü yastıkları çok sıcak havada yıkayıp kızgın güneşe ko6ymak gerekiyor yoksa kurudukça dışı leke leke olup insanı sinir ediyor...
    Ahtapot Poul'un söylediğinin tam tersine bana iddia kupunu yap dedim kocama iyiki yapmamış yine tutturmuş çünkü... umarım finallerden sonra onu iyi bir salata yaparlar:)))

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Lalenin bahçesi, benim yastık koktu resmen kurkutamadım bir türlü. Etiketinde kurutma mak. kurutun yazıyordu :(
    O Poul'ü salata bile kesmez :D

    YanıtlaSil
  7. sadece karnı çıkan 1 hamile olmak kadar güzel birşey varmı yaaa

    kadınlar hasettir ondan parmakla gözterir

    bende 32 haftalık oldum
    20 den geri sayışa daha çok var
    seni okumakdan büyük keyf alıyorum

    bu arada evde ben her akşam yanlızım
    koc'A 12 de felan geliyor
    haliyle sıkılıyorum
    sıcaklara dayanamama rağmen şu izni alıp evde oturamıyorum!
    yani mutsuzluğunu çok iyi anlıyorum
    zanetmeki tek sensin bunları yaşayan
    hepimiz aynı döngünün içindeyiz :)

    YanıtlaSil
  8. azıcık kaldıı....
    2-3 hafta sonra bu blogta minik yaratığın fotoğraflarını mı göreceğiz yanii?? :))
    vaktinii iyi değerlendir, son yalnız günlerin artık :))

    YanıtlaSil