8 Temmuz 2010 Perşembe

18.Gün


Hava ne güzel. Şahane bir serinlik var. Benim Bolu patatesine dönüşmüş ayaklarım için tam bir kurtarıcı oldu :)

Bugün tam anlamıyla bom boş geçti. Sabah her zamanki rutinimi uyguladım. Sonra 12:00 gibi Memo beni almaya geldi doktor kontrolümüz için. Klasik bebeğin ultrasonla bakılışı ve doktorun bu kızın doğuma tatile gelecek diye çok korkuyorum endişesine bizde diye Memo'yla bir ağızdan cevap vermemiz filan hep aynıydı. Klasik doktor kontrolümüzdü. Aynı olan bir diğer şeyse bebeğin kilosu. Üzgünüm biraz. Bu hafta hiç kilo almamış mı? anlamadım. Ama doktor çok güzel dedi. Her şey olması gerektiği gibi ve bakın ortalama değerlerde dedi. Ben boşuna minik oğlum diye sevmiyorum bu bebeği. Gerçekten minik olacak.

...Günlerden bir gün, Ay Kağan'ın gözü parladı, doğum sancıları başladı ve bir erkek çocuk doğurdu. Bu çocuğun yüzü gök gibi parlaktı. Ağzı ateş kızılı, gözleri ela, saçları ve kaşları kara idi. Perilerden daha güzeldi.

Bu çocuk anasının göğsünden bir defa süt içti, bir daha içmedi. Çiğ et, aş ve şarap istedi. Dile gelmeye başladı. Kırk gün sonra büyüdü, yürüdü, oynadı. Ayağı öküz ayağı gibi (kuvvetli), beli kurt beli gibi (ince), omuzları samur omuzu gibi, göğsü ayı vücudu gibi (kuvvetli) ve bütün vücudu tüylü idi. Yılkı güder, ata biner, av avlardı. Günlerden, gecelerden sonra yiğit (delikanlı) oldu.

gibi bir beklentimiz yok amma en azından 3 kilo olursa iyi olmaz mı?
Doktor kolay bir doğum olacağı kanaatinde. Buda tesellimiz :) Minik olduğundan kolay çıkacak hesapta lakin yinede limonun içinden karpuz geçirmeye çalışmak akıl işi değil gibi :D

Neyse, doktordan çıkınca Cevahir'e uğradık yemek yiyelim diye. Sadıkoğlu'na çıktık ve (sevgili Judy Abbott olsaydı şahane şekilde anlatırdı) kebap dünyasından midemize bayram ettrdik. Yaleppim çok güzeldi :D

Eve gelince güzelce uyudum elimi bir şeye sürmedim. Az önce bir bardak süt içtim pekmezli. Yarın için iş listesi çıkarmam gerek. Yapılacak bir iki şey var aklımda. Birde yemek yapmak gerek.

37+3 günlük hamileliğimiz bu şekilde devam edip gitmekte.

13 yorum:

  1. çok güzel gidiyor çok... kebap yedim dediğinizde ben yemiş gibi seviniyorum.İlk aylardaki mutfağa uğramadan yatak odasına geçiş halleriniz geliyor aklıma da:)))

    O yiğit bir delikanlı olacak, atına atamasa bile motorsikletine atacak annesini...ana oğul rüzgarlara savuracaklar saçlarını...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. dün yeni bişey öğrendim bir doğum koçuna sordular bebekler neden ağlar diye..hani altı ıslaktır filan deriz ama o sonradan öğrenilen bişeymiş bu sebeplerden ağlaması ..ilk doğduğundaki ağlamaları kendi sesini duymak içinmiş. kendi sesini duyduğunda güvende hissediyomuş kendisini.. daha o aşamaya gelmedik ama unutmadan söliyim dedim... ağladığında neden ağlıyo bu şimdi deme diye :)

    YanıtlaSil
  3. :)
    Oh çok güzel. Her şey yolunda demek, ne mutlu.
    Ama sen böyle geri saydıkça ben bile geriliyorum da seni bilemem:)

    YanıtlaSil
  4. Ay kebab demissin :) Ben buradan nereden bulayim kebap simdi :) Hamileyken ozel kasaba et kestirip iskender kebab benzeri bir sey denedik ama hakkimi yemeyelim. Sana tavsiyem evet yemek yap buzluga at cok faydasini goruyorsun sonra.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş bu, eline sağlık. Nasıl güzel anlatmışsın, bayıldım.

    Maşallah, küçük diye üzülme. Esas dışarda anlaşılıyor o tombulluk:) Hele bir doğsun, hele birkaç ay bi geçsin, o zaman gör bak nasıl topaç:)

    YanıtlaSil
  6. hahaahah canım doğar doğmaz çiğ et isteyen kıllı bebek beklemiyoruz tabii:)))

    Doktor herşey normal dediyse endişelenme diyeceğim amma sanırım anne olmak bu, ömür boyu doğurduğun o can için endişelenmek. iyi ki varsınız tüm anneler.

    YanıtlaSil
  7. Her şey yolunda aman ne güzel:) Pekmezli süt iyi fikir bu arada bende deneyeyim.Valla seni okurken heyecanlanıyorum.Daha doğmadan başlıyor onlarla ilgili endişeler ama sen merak etme doktorunda dediği gibi her şey çok iyi.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Bizim bebegimizden 4 hafta once yakin bir arkadasimin oglu 2700 gr dogdu, ama 40 gune ulastiginda gormeliydiniz, bildigimiz tombik bebek olmustu- hem de sadece anne sutuyle. Saglikli gelsin, dogumu kolay olsun da gerisini anne-ogul halledersiniz siz. Kolayliklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  9. Lalenin bahçesi, ilk dört beş ayı hatırlamak istemem doğrusu :(

    Umarım, umarım öyle olur :)

    Funda, hımm! gecenin bir yarısı ağlarken bunu hatırlamaya çalışıcam :)

    Püstüklümama, gerilim olmadan olmaz valla :)

    Ycurl, geri aldım kebap filan yok. Hamburger yedik diyelim :)

    Dağlarkızı, senin küçük kızılın hastasıyım zaten ama benim pek umudum yok. Şöyle bebeklik fotolarımıza baktım Memo'yla çiroz gibiyiz ikimizde :)

    Judy Abbott, valla bende Ay Hatun değilim zati. Ne kadınlar var işte görüyosun :D

    Valla varlığını öğrendiğin ilk andan itibaren endişelenmeye başlıyorsun. Benim için öyle oldu en azından :)

    Duygu, iyi iyi ters bir şey yok. Pekmezli günlük süt iç dediler. Bende hiç süt içemem :( Deniyorum arada.

    Perinin seçtikleri, haklısın aslında doğum kilosu değilde, süt olacak mı? emecek mi? takıntılarım daha fazla :(

    YanıtlaSil
  10. şekerim
    yaşadıkalrımız neredeyse aynıymış. 37.hafta gibi tuna'nın kilo alımı durdu ve 2610 gr doğdu. son haftalarda iyice beslenemediğinden kıpır kıprdı ve deli gibi aç doğdu: 40 günde 2250 gr aldı. demem o ki içerden daha iyi büyüyecek dışarda gör bak.
    pekmezli sütün bir faydası yok, pekmezdeki 2 cımcık demiri de sütün kalsiyumu alıp götürüyor desem "sus len ukela!" der misin bana :P

    YanıtlaSil
  11. Sevmiyorum zaten pekmezli sütü. Milletin gönlü olsun diye içmeye çalışıyordum.

    Ya sütüm olmazsa, doğunca besleyemezsem. Endişenin sonu yok ama ya :(

    YanıtlaSil
  12. ruhdağı'm
    meme ucun var mı? şaka gibi soru ama azıcık irice meme ucun yoksa zayıf bebeklerin memeyi kavraması daha zor oluyor. haızr vaktin varken benim doğumu takiben yazdıkalrımı okursan faydası olur belki. http://hulyanintunasi.blogspot.com/2008/07/plasentam-piim.html

    bu linkte bebeğin ufak olduğunu yazmıştım. sonra doğumla birlikte bir emzirme telaşıdır sürmüştü.
    amacım korkutmak değil gerçekten :) sadece ilk zamanlardaki emzirme stresinde az çok neyle karşılaşacağını bil istedim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Hülya, halen 75C sütyen ölçüsü olan bir kadın olarak okkalı bir meme ucunu nerden tedarik edicem :)

    Dur ben önce dediklerini okuyayım.

    YanıtlaSil