27 Temmuz 2010 Salı

-1.Gün

Dün doktordaydık. Malum genel kontrol. Oğlanın suyu var hareketleri iyi keyfi yerinde 3 kilo 400 gr boyu 50 cm. ama kolay çıkacak annesi sözleriyle NST için doğumhaneye yollandık. Bu ölçümlerde hata payı var biliyorum ama en azından 3 kilo oldu artık diye seviniyorum. Çıkma olayına kafa yormamaya çalışıyorum. Bir şekilde çıkacak yani!

Neyse, doğumhaneye gittim. Doğumhanede bir hazırlık odası var. Doğum sancıları ayyuka çıkana kadar orada gözleniyorsun ve seni arada NST'ye bağlıyorlar filan asıl olay başladığında diğer odaya doğum odasına alıyorlar. Daha önce o hazırlık odasına çok defalar gittim ben. O zamanlar daha 8 haftalık hamileyken aşırı kusma ve halsizlik sebebiyle serum vitamin takviyeleri yemişliğim çoktu ve o zamanlar karnı burnunda kadınlar NST'de bağlı yatarken ben bu aşamaya gelebilecek miyim? diye hayıflanırdım. Şimdiyse bende onlardan biriyim. 40 haftası dolmuş ve her an sancısı tutacak bir hamileyim.

Dün ben eğilemediğimden ayağıma galoşları ebeler taktı. Odaya girdim bir baktım doğumunu bekleyen bir hamile! daha önce hiç böyle bir durumu görmemiştim. Heyecanladım çok heyecanlandım. Kadın çok sakindi bense acayip panik :) Saat 13:30'du ve saat 10:00 gibi suni sancı almaya başlamış. Kolunda serum, üstünde hastane önlüğü, bir eli serum direğini ittirmekte diğeriyle önlüğün arkasını tutuyordu. İleri geri yürüyüp sancı geldiğinde huzurla nefes alıp veriyordu. Bense NST'ye bağlı yatarken ruhumu teslim etmek üzereydim. Kadıncağızı soru bombardımanına tuttum. 40+ 5 günlükmüş ve aynı doktorun hastalarıyız. Suni sancıyla doğumu bekliyorlarmış. 15:30 gibi olur demiş doktor. Sonra lavman yapılıyormuş önce ve ilk doğumlarda illaki perine kesiği oluyormuş ama ikinci doğumda yapmıyormuş doktorumuz.
Çok rahattı bana da korkma dedi. Bir şekilde oluyor. Doktorun ne derse onu yap sen. Korku değilde dedim merak var en çok. Nasıl olacak? ne hissedeceğim? beni bunlar heyecanlandırıyor. Arada sancısı geliyordu ama zorlamıyordu benimde o arada heyecandan karnıma ağrı girdi :) Birde sancılanıyormuşum şimdi gör sen cümbüşü diye düşünürken NST tamamlandı bende üstümü başımı düzelttim kadınla helalleştim gözüm arkamda çıktım dışarı. Ben çıkarken kadın ilerisi için epidural almak istediğini söylüyordu. Böyle bir gündü işte. Beni bekleyen Memo'ya heyecanla olayı anlattım. Sonra NST sonucunu doktora verdik. Bebeğimizin çok iyi olduğunu, sancımız filan olmadığını ama her an her şeyin olabileceğini öğrendik ve çarşamba görüşmek üzere hastaneden ayrıldık.

Şimdi benide cuma günü suni sancıyla hastaneye yatırmasınlar. Galiba öyle olacak. Çünkü annem hep suni sancıyla doğumlara girmişti ve hamileliğimiz çokca benzediğinden, her şeyimiz gibi :) bende galiba suni sancıyla bu işe başlıycam.

15 yorum:

  1. oh ben çok heyecanlandım okurken, elim ayağım titredi . böyle bir tuhaf oldum. canım hayırlısıyla inşallah rahat bir doğum yap ve oğluşunu kollarına al. haberlerini bekliyoruz annemmm

    YanıtlaSil
  2. heyecanla bekliyoruz, takip etmiyorum sanmaaa :o)

    YanıtlaSil
  3. Normalde karnımda oynayan Kaan, NST'ye bağlanınca kıpırdamazdı. Ne zamanki elimi karnıma koyayım, hemen kalp atışları hızlanırdı:) Onları hatırladım şimdi..
    Yerini sevmiş bence oğluş.. Sıcak sıcak oturuyor işte:)

    YanıtlaSil
  4. Canım yaa gerçekten beklemesi zor bir süreç , Allah kolaylık versin.

    Ben doğuma giderken doktorum demişti ki 2 gün bekleyelim normal doğum başlamış daha iyi olur vs vss ben dedim kiş hayır hayır bekleyemem lütfen ameliyata...

    YanıtlaSil
  5. Hayırlarla al oğluşu kucağına tez zamanda. Önceden hamilelere Allah kurtarsın diyenleri anlamazdım ve garip gelirdi bu laf. Sonra karnım burnumda hareket edemez haldeyken anlamıştım ne denmek istendiğini. Allah kurtarsın tez zamanda sağlıkla demek istiyorum ben de sana.

    Çok heyecanlı günler değil mi? Az kaldı, haberlerini bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  6. Bi sabah bi acicam blogunu, kundaktaki bebis bize bakiyor olacak buradan belki de :)

    YanıtlaSil
  7. hiiç korkmaaa...iki kızımda suni sancıyla doğdu, hatta daha kontrollü ve rahat, hatta bi ara sancıya ara verip tuvalete bile gitmiştim...hemşirelerin şaşkın bakışları altında...doktorum ne derse yapın diye sıkı sıkı tembihlediğinden bana hayır demediler... biraz terellellidir diyemediğinden doktorum biraz panik demiş :)))
    Her şey güzerl kolay ve şıp diye çabucak olacak inan bana...

    YanıtlaSil
  8. burda 40 hafta doldugu halde dogumu baslamayan kadinlara yuruyus yapmayi tavsiye ediyirlar . bende tam 40 haftalikken dogurmustum ... dogum yapmadan 1 gun once hic durmadan 1,5 saat yuruyus yapmistim :) ertesi gun bebek dogmustu :))) yuruyus yaptigim ayni parkta 1 hafta sonra bebegimle gezmeye gitmistim :))) gozunu sevdigimin normal dogumu iste :p

    bi arkadasim 40 haftayi doldurdugu halde dogum yapmayinca 5 saat hic durmadan yurumus ! eve girince suyu gelmis . hemen hastaneye gitmis arkadas . ve neredeyse dogum masasinin hazirlanmasini bekleyemden doguracakmis zor yetismis ! :p tabi ki 5 saat abartma ama , doguma kadar mutlaka yuruyus yap :)

    YanıtlaSil
  9. Tatildeyim, plajda aklıma geldin yaa. Ancak bakabildim, bütün gün bişey unuttum hissi ile gezdim. Hadi hayırlısı heyecanla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  10. ruhdağı??
    bugün yazmamışsın YOKSA???
    dualarım seninle, sizinle

    YanıtlaSil
  11. ruhdağı??
    bugün yazmamışsın YOKSA???
    dualarım seninle, sizinle

    YanıtlaSil
  12. Hadi bugün çarşamba ve senden haber yok.. :)) Yoksa doğurdun mu..?
    -yakınlardan birisi bir şey yazsın yoksa hastaneyi basarız bak söylemedi deme :))
    Fethiyeden nasıl hastane basacaksam artık :P Meraktan ölüyorum her gün açarken bloğu..

    YanıtlaSil
  13. artik minik melegini kollarina almissindir tahminim ,tadini cikar tempo yuksek olur ilk gunler, sevgiler hersey kolaycacik olsun bitsin, kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  14. ruhdağıcan,
    bugün toplantıda aklıma geldin yine
    neredesin?
    niye yazmadın hala?
    bebek mi doğdu yoksa?
    iyi misiniz?
    çok merak ettim???

    YanıtlaSil