6 Temmuz 2010 Salı

20. Gün


Tuhafım. Çok başka kelimeler yazacaktım belki ama Heidi'nin Mahiri doğmuş iyi mi? Allak bullak oldum. Heyecanlandım çokca. Sanki hiç doğmayacak bu bebekler. Mümkün olsa hep karnımda tutmak istiyorum. Korkum endişem neden? Çok var ama ne bileyim işte içsel korkularım var genelde. İyi bir anne olamamaktan, onu anlayamamaktan, olgun bir adam olduğunda bir gün bana beni hiç anlamadın demesinden korkuyorum. Onu özgür bırakamamaktan korkuyorum. Ben oğlumu bebekten ziyade büyük bir insan olarak düşlüyorum hep. İyi bir adam yetiştirmek tek derdim. Yoksa benim derdim bebek bakmaktan ürkmek filan değil. Bu dünyaya gelmeye hazır mıydı? acelemi ettik bilmiyorum. Bana doğmayı ben mi istedim? diye çemkirmesinden filan ürküyorum işte...

Neyse, bugün evde ilk günüm. Dün nihayet bitti dedim. Evli ve çocuklu oluyorum artık geri dönülemez bir biçimde. Annem dün takıldı bana ev kadını oluyorsun artık sende diye. Öyle evet ama beni şimdiden afakanlar bastı. Elimde uzun bir yapılacaklar listesi var. İşin kötüsü kimseden yardım almamak gibi bir özürüm var. Geçen hafta Burcu bana yardım etti sağ olsun. Perdeler tüller ve mutfak dolaplarını beraber kotardık. Sonra bu koşturmaca bana çok saçma geldi. Çekmeceleri düzenlemek filan. Sanki bizim oğlan bizi denetlemeye geliyor. Ne lan bu evin hali diye bizi tek ayak üstünde dikecek değil ya. Olduğu kadar yani. Tırmalamaya gerek yok.
Şu Hacı Şakir olayı fos çıktı. Yeliz haklı 30 derecede çözünmüyor ve çamaşırların üstünde sabun artığı kalıyor. Çamaşırlarını yıkamadım daha ama uyku setini tekrar yıkamak gerekecek şimdi. Omo Baby aldım onu deniycem şimdide.

Bugünün halledilmesi gerekenleri içinde mutlaka yıkanacakların komple bitirilmesi var. Yarın ütü işi bitmeli artık. Şimdiden sıkıldım.

Oğlum sakın erken doğma. Beceriksiz annenin daha bir sürü işi var :(

16 yorum:

  1. Deterjan konusunda rahatlamanı istediğim için bir önerim var. ROXY. Ben 1 senedir pamuk gibi beyaz ve hassas tenli kızımın çamaşırlarını yıkıyorum bununla, hiçbir sorun yaşamadığım gibi kokusu da hoş. Maddi kaygım yok ama para tuzağı markalardan almadım bu keşiften sonra. Denemeni isterim.

    YanıtlaSil
  2. şimdi aklımdan geçiriyordum. en yakın arkadaşım zeynep yarın doğuma giriyor, hamile olduğunuzu hemen hemen aynı günlerde haber almıştım, 2 dost 2 bebek:) ruhdağından ses yok doğurdu mu acaba diye:) ama yok daha erken biliyorum. sakin sakin hepsi hallolur. aklımdasın, sevgiler...
    bi de yardım al nolur, bazen çok rahatlatıyor.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel anlatmışsın. Bende aynı şeyleri düşünüyorum. Özgür ve özgüvenli bir çocuğum olsun istiyorum. Fazla korumacı bir tavır takınmaktan korkuyorum. Zira böyle bir tarafım da var. Herkesin dediği gibi anne olunca görürsün şeklindeki her annenin aynı olacağı gibi yersiz bir düşünceyi bende haklı çıkarırım diye ödüm kopuyor. Farklı bir anne olmayı ve iyi bir anne olmayı hayal ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. oğlan gelince , her yeri öyle bir dağıtacaksınız ki.. o yüzeden bu hazırlık:)))

    Bir de o doğmayı ben mi istedim lafı her halukarda söylenecek bir kere ona hazır ol:))) O bir şantaj sözü ve bu çocuk milleti şantaja bayılır... yaşı kaç olursa olsun...

    Cancan'ın çamaşırları neyle yıkandı bilmiyorum ama bu konuda alerji falan gibi bir sorun yaşamadık, annesine sorarım...

    Kolay gelsin ne tatlı bir telaş bu... tüm telaşlarınız böyle keyifli şeyleri güzellikleri karşılamak için olsun...
    Ne güzel evli çocuklu mutlu olacaksınız
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Ruhdağım,

    Sakin ol ve son günlerin tadını çıkarmaya bak. Ben hiçbir şey yapmamıştım. Her şeyi izne çıkınca hallderim diye erteledim. Ablam zorla evi basıp Mahir in kıyafetlerini alıp yıkamasa oğlan gelince giyecek bir şey bulamayacaktı. Her şey yoluna girer. Sen yeter ki panik yapma ve son günlerini oğlunla sohbet ederek müzik dinleyerek en önemlisi dinlenerek geçir

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. daha dün akşam aklıma geldin.. doğdu mu acaba bebek, ses çıkmıyor diye:)
    sevindim postu görünce
    oğlan bekler seni annesi üzülme:)

    ben dalin in sıvı deterjanını kullanmıştım. hala da kullanıyorum. bir süre bebek yumuşatıcısı da olsa yumuşatıcı yasak, aklında olsun

    YanıtlaSil
  7. Bende çocuk çamaşırı olmamasına rağmen (henüz yani!)roxy kullanıyorum.Özellikle beyazlar için.Memnunum doğrusu.

    İlahi nasıl güldüm oğlan bizi denetlemeye mi geliyor deyişine :)))Her şey hallolur canım.Sen çok yorma kendini.

    Bu arada eminim çok güzel bir anne olacaksın.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Defne, bu markaya hiç rastlamadım. Ama aklımda olsun bakıcam. Beyaz tenli kızına selamlar :)

    Yeliz, sanırım sezeryan olacak arkadaşın. Bizim böyle bir durumumuz olmadığından her an teyakkuzdayız :)
    Diğer yandan, bizim oğlan erken doğmaz gibi geliyor. Poposunu habire sağdan sola attırmakla meşgul :)
    İşleri kolayladım sayılır. Bir ütü kaldı birde odanın perdelerini bekliyorum haftaya salı gelir dediler. Tabi ben önce doğurmazsam!
    Acayip heyecanlıyım Ya! :)
    Arada yokla beni olur mu? :(

    Deniz, evet işte bu kaygılar insanı kemirip duruyor ama doğduktan sonra böyle dertlenmeye zaman kalırmı bilmem :) Merak etme kotarıcaz bu annelik işini :D

    Şişlik konusundan dem vurmuşsun blogda, sıcaklarında etkisi var ne yazık ki :(
    Ben akşamları kendimi Shrek gibi hissediyorum :D
    37. haftadan 12. hafta çok uzakta kalmış gibi görünüyor ama ben 12 haftalık hamileyken 7-24 kusuyordum berbattı. Allah'ım nasıl geçti o günler ve şimdi doğum beklentisindeyiz :)


    Lalenin bahçesi, ben siz oldum naber. Ama sizin keyfinizi yapamadım bu sabah. Lalenin bahçesi olucaktım hani işten çıkınca :)

    Bu hafta işlerimi bitirirsem ve oğlum doğmazsa önümüzdeki hafta tamamen sizi taklit edicem haberiniz olsun :)

    Şantaj mevzuları konusunda tüyo verin ne olur :) Daha anneliğe başlamadan dert yanmaya başladım ne kötüyüm di mi?

    Evli ve çocuklu olarak selamlıyorum sizi :)

    YanıtlaSil
  9. Heidi, ay ne sevindim seni görünce. Yani sanal olarak! Bu hamilelik bende bazen beyin ölümüne yol açıyor :P

    Mahir'i öperim. Sizi tekrar tebrik ediyorum. Nasıl tutuştum seni okuyunca. Sabahtan beri çamaşır yıkayıp kurutuyorum :)

    Bu hafta biraz debelenecek gibiyim inşallah 40. haftayı beklerse önümde keyiflencek 2 güzel hafta daha olur :)
    Çok çok sevgiler, Mahir'e hususi selamlar :)

    Anne müdürü, ne hoş akla gelmek düşünülmek çok teşekkür ederim. Doğurmadım henüz. Valla ben anlaşmamızı 40. haftaya göre yapmıştım sonradan cıvıtmazsa tabi :)
    Yumuşatıcı kullanmadım. Şimdilik Omo baby kullanıyorum alerji filan olur mu bilemiyorum doğmadan anlaşılmayacak sanırım :)
    Öptüm sizi.

    Duygu, ben görmedim bu markayı. Ne biliyim hep omo kullandığım için galiba gözüme çarpmadı belki de. Merak ettim :)
    Eee, öyle yani vitrinlere bakıp tozmu denetleyecek bu çocuk :) çırpınıp duruyoruz haybeden :D
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ben de bebek dogmadan evi temizletmis (kocam sagolsun), halilari yikatmis :) ve bebegin kiyafetlerini yikayip hevesle utulemistim. Bebek dogduktan sonra hic bir sey yapmadim utu de yapmiyorum artik zaten bazi kiyafetler isik hiziyla ayni hizda kuculuyorlar :) Evde super dagiliyor oyle boyle degil o yuzden sonucta karar verdim birak daginik kalsin. Guzel haberlerini bekliyoruz. Bir arkadasim hastanede oldugumu ogrendigimde su yorumu yapmisti: Haydi bir sıkımda İpana! :)) Ha bu arada bence sen bebek dogana kadar uyu sonra o uykuyu bulamayacaksin ne yazik ki :))

    YanıtlaSil
  11. Ycurl, valla bebeğin odası hazır filan değil. Perdesi storu haftaya salı gelecek aynı şekilde halıda. Bebeğin bunu pek önemseyeceğini sanmıyorum gerçi :)
    Kıyafetleride kuruttum usulen ilk heves ütülemek farz oldu ama ikinciye ütülenmeyeciğinin gayet farkındayım :)

    Dün gece ve şu anda acayip kasık ağrısı çektiğim için biraz tırsak bir durumdayım :( evi değil bebekle beni düşünüyorum şu an.
    Umarım bir sıkımda İpana olur :)

    YanıtlaSil
  12. beceriksizlik değil ki bu, kendini üzme, harika olacaksın. bu da işin heyecanı.

    YanıtlaSil
  13. Gülmesene yahu :)). Vallahi dikkat çekecek kadar beyaz, ondan pamuk diyorum ona ben. Roxy REAL'de var.

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Judy, ne biliyim pek hamarat bir ev kadını değilmişim sanırım. Toparlamaya çalıştıkça dağılıyo gibi :) Amaaan, ne olacaksa olsun artık şu doğumu bir atlatsam başka bir şey istemiyorum :)

    Defne, aşkolsun ben kendimde aşırı beyaz tenli bir çocuktum o yüzden güldüm. Hoşuma gittiğinden güldüm. Halen güneşe çıksam anında kızarırım. 50 faktörden aşağı krem süremem :) Öpüyorum pamuğunu :)
    Real ve Roxy tamamdır.

    YanıtlaSil
  15. Amanin Bahar Karlari ev kadini olmak bize gore degil:)) Sakin sakin:)
    Oglunun kadinlara saygili,ozguvenli,ozgur dusunceli,yenilikci,vizyonu genis bir bir insan olmasini diliyorum cani gonulden:)
    sevgileer:)

    YanıtlaSil
  16. pelininstyle, umarım dediğin gibi bir erkek oluır :) Ev kadınlığı zor iş ama hem çalşıp hem ev kadınlığı yapmak çok daha zordu :)

    YanıtlaSil