24 Aralık 2010 Cuma

Cuma Postası

Nicedir cumanın güzelliğini içimde hissedemiyorum. Cuma coşkusu kayboldu. Çalışmayınca günlerin sıralamasının bir önemi kalmıyor. Önem sırasına göre en mühim gün ayın yirmidokuzu. Zira o gün Ege için ay dönümü demek. Eğer aşı veya doktor kontrolü varsa bunlarda o güne önem vermemi sağlıyor yoksa diğer günler hep bir biri ardına sıralanıp gelen kopyalardan başka bir şey değil.

Aslında şikayet gibi başlamıs olsada şikayet değil. Her nasılsa hayret doğrusu. Kabulleniş gibi bir şey belki bilmiyorum. Bugün Memo işten erken gelirse ben biraz dışarı çıkmak istiyorum. Bunları yazarken Ege resmen anne diyor. Yok hayal değil eni konu ennnnneeee diyor. Akvaryumdaki balıklara karşı koyuyorum onu, mırıl mırıl konuşuyor onlarla. Bizim akvaryumumuz var sahi, üstelik ay başı yavruladı bile bir balığımız. Onlar ayrı bir yavrulukta iki ay kalıp sonra diğerleriyle karışacaklar. 13 tane daha turuncu balığımız olacak yani. Akvaryumdaki cümbüş görülmeye değer :)

Günlerdir iyi uyuyamıyorum. Sırtım çok ağrıyor. Bir türlü geçmiyor deliriyorum. Dün anneme gittik bana bir ağrı kesici verdi. Hayret iyi geldi sırtım ağrımıyor. Biliyorum doktor ve sonra ilaç ama Türklerde adet olduğu üzere birine bir ilaç fayda etmişse otomatik olarak sende içersin :) Genlerimize işlemiş galiba :p
Reçeteyi okudum ağrı için yazıyordu bende madem ağrım var neden içmiyeyim diyerek içtim ve faydası oldu. Sırtınız ağrıyorsa hemen veriyim. Ben kullandım şıp diye kesti :)

Dün annem aşurede yaptı. Bizim evde aşureye fasulye nohut kunulmaz. Yemek gibi oluyor yiyemiyoruz.



Bizim aşure sadece keşkekten oda az miktarda gerisi kuru meyve ve taze meyvalarden bir karma olur. Böylesi daha hoş tavsiye ederim.

Ege Efendiyse dün anneanne evinde bolca sevildi. Halinden memnundu.


Dün gece uykusuna yatmadan evvel alt temizliği popo kremlenmesi derken ayakları serbest kaldığından dört köşe olmuş keyifleniyordu. Ayaklarını ağzına götürünce bende biraz takılsın dedim ama popoda bez yok bende onu seyrediyorum. Derken bir anda pipi dalgalanması sonucu her taraf çiş oldu. Hem gülüyorum hem Memo diye sesleniyorum. Ege mayışmış ayaklarını kemiriyor dünya umurunda değil. Soyup doğruca banyodaki lavaboda yıkadık. Hepten keyiflendi tabi. Bu başımıza gelen ilk vukuattı o sebepten yazdım. Bize göre komik bir andı Ege içinse durum, çiş yapıyordu yani nedir bu kadar komik olan bakışıyla bakıp deli bunlar diye mırıldanmaktan başka bir şey değildi.

O şimdi ne yapsa bize ilk defa yaşıyor olmanın coşkusunu yaşatıyor. Mukayese edebileceğimiz bir durum değil. İlk çünkü. İkinci bebekte ise muhtemelen hep Ege şöyle yapardı hatırladın mı? diye konuşup durucaz. Yine heyecan olacak ama ilk defa yaşıyor olmayacağız ki. İkinci çocuklar arada kaynıyor mu? Bazen bu beni oldukça düşündürüyor. Şimdiden ikinci bebeği merak ediyor ve içten içe inşallah Ege gibi olur diye mukayese etmeden duramıyorum.

6 yorum:

  1. Aşureyi biz de öyle severiz hatat içindeki buğdaydan biraz alır robotta çeker içine karıştırırm... bu sene yapmadım daha...ama gezmeye ama kitap okumaya ama daha nelere vakit bulabiliyomuşum:))
    Ben Anne olduğumda 20 yaşında falandım üstelik bir taraftan da öğrenci takılıyodum... Nazlı2ne yapsa Kocama telefon açardım... gak dedi guk dedi... Ama namussuz babası gelince hiçbirini yaspmaz beni potansiyel yalancı durumuna düşürürdü...

    Ege gözlerimizin önünde büyüyor ve onu izlemekten büyük keyif alıyorum... Cancan Abisi içerde uyumakta şimdi...
    Sevgimle

    YanıtlaSil
  2. amanınn! Ege, Aze'den 5 gün büyük, yakın doğumlar yapıp yakın sıkıntılar yaşadığımız için ikinci çocuktan böyle kesin, istekli söz etmene şok oldum :)) benim için şu an durum: "bir daha mı tövbe" kıvamında :) belki yarın bir gün bu sıkıntıları unutursam yeniden düşünebilirim ama şu an mümkün değil :)
    tebrik ettim seni.

    YanıtlaSil
  3. Annemin aşureleri görünce öyle bir canım çekti ki anlatamam.O kadar çok istemişim ki yazını okuduktan 2 dakika sonra zilimiz çaldı.Meğersek komşumuz aşure yapmış apartmana dağıtıyor bize de verdi pek sevindik.:)

    Egenin her geçen gün tatlılaşan ve güzelleşen hallerine de diyecek söz bulamaıyorum, iyiki hayatımızdasın güzel Ege.:)

    YanıtlaSil
  4. oncelikle ege cok tatli :) ekrani opesim geldi :)))) masallah diyorum tabi ki :)

    valla ne 2. ne de 3. cocuk araya kaynamiyor . yani biz de kaynamadi en azindan :) hepsinin ayri bir sevgisi oluyor :) hele hepsi oturup bir arada oynadiklarinda onlari icine sokasin geliyor :)

    YanıtlaSil
  5. Ikinci cocugu bilemeyecegim ama 3 cocuklu ailelerde ortanca cocuk daima kaynar. Kendimden biliyorum. Ege giderek daha yakisikli oluyor masallah. Cok pozitif ve sakin bir bebege benziyor.

    YanıtlaSil
  6. Lalenin bahçesi, bu senede aşuresiz geçsin boşverin :)
    Bende Memoya döndüğünü bir türlü gösteremedim :)
    Çok teşekkür ediyorum Cancanı çok çok öpüyoruz :)
    Sevgiler.

    DeryAze, ben ya hep ya hiç diye yola çıkmıştım ve evet çok istiyorum ikinciyi ve hatta üçüncüyü :)

    Amunet, afiyet olsun anneminki gibi olmasada öğrenci evinize ilaç gibi gelmiştir.
    Sevgiler.

    Firdevs, hepsinin yeri ayrı doğru yaşamadan bilinmiyor :)

    vejetaryenkedi, tespit çok doğru katılıyorum.
    Ege tam dediğin gibi sakin tatlı bir bebek :)

    YanıtlaSil