30 Mayıs 2011 Pazartesi

Ege 10 Aylık

Güzel oğlum tam 10 aylık oldu hatta bugün itibariyle 10+1 günlük kendisi. 10 ay önce bugün annesiyle hastahane odasındaydı. Taburcu olamamışlardı çünkü annesinin epizyotemi kesiğine atılan dikişlerinde problem çıkmış, bebeğini normal doğumla doğurup güle oynaya odasına giden biri olarak ertesi günü anestezi alıp resmen ameliyat olmak zorunda kalmıştı. Şans işte ne yapalım diyerek sineye çekmiştik.

Geçen gece yatakta hep o günü düşündüm. Sebebini bilmiyorum. Yok yok aslında biliyorum. Sebep inşallah iki ay sonra oğlumun doğum gününü kutlayacağımız gerçeğiydi. Evet kesinlikle öyleydi. Bu sebepten o gün her anıyla aklıma geldi. Mesela son doktor kontrolünden çıktığımızda doğum alameti filan yok diyen doktora bozum olmuştum. Hastaneden çıkıp sinemaya gitmiştik. O an vizyonda olan Sihirbazın Çırağı filmine gitmiştik. Hamburger yemiştim. Sonra Memo için kot pantalon almıştık. Eve dönünce göbeğimi sevmiştim her zaman olduğu gibi. Sonra saat 22:00 gibi Memo tost yapıcam dediğinde ben istemem dememe rağmen banada yapmıştı ve ben iki tane tost yemiştim. İyiki yemişim zira o tostlarla 24 saat geçirmiştim. Aynı gece 03:00 gibi karnımdaki ağrıdan işkillenip, Lan yoksa doğum sancıları mı bu??? diye kalkıp nihayetinde sabah saat 06:00'da hastaneye gitmiş, harbiden akşam 20:20 gibi doğurmuştum.

Çok güzel bir gündü. Ege'yi doğar doğmaz karnımın üstüne koyduklarında şaşırmış afallamıştım. İşte gerçekti. Gerçek bir bebek! Benim bebeğim. 9 ay boyunca içimde taşıdığım şey buydu. Akıl alır gibi değildi. Ama işte oydu oğlumdu. Avuçlarımın içinde olan, benim dünyadaki en değerli varlığımdı. Ne şahane bir andı.

Böyle işte. Ege 10 aylık oldu ama ben ilk gündeyim halen. Eminim 30. yaş günü içinde o ilk günü düşünecek ve ne şahane bir gündü diyeceğim. Umarım o günleri görmek nasip olur.

Bu ayın en büyük olaylarından biri Ege'nin ergenlik bunalımlarına girmesiydi :) Bu ay bana ileride 15 yaşın nasıl olacağının az buçuk sinyallerini verdi. Sanırım beni hiç anlamıyorsun ANNE! diyeceği günlere minnacık bir zaman kaldı. KORKUYORUM!!!


Şaka bir yana Ege büyüyor ve ben çok mutlu bir anneyim. Umarım bir an önce yeni bir bebeği kollarıma alabilirim. Bu annelik acayip bağımlılık yaratıyor benden söylemesi :)


Seni seviyorum Ege. 10. ayın bir sürü 10 yıllara dönüşsün inşallah.

3 yorum:

  1. Nice aylara yıllara yavrularımızla birlikte :) Ne güzel anlatmışsınız..Çok duygulandım okurken.. İyiki doğmuş Ege!

    YanıtlaSil
  2. L@L, teşekkür ederim. Dileklerinize katılıyorum. Yavrularımızla mutlu huzurlu aylar yıllar geçiririz inşallah.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. love ♥♥♥♥ :)
    Birlikte sağlıklı nice aylara annesi :)

    YanıtlaSil