5 Mayıs 2011 Perşembe

Elde Var Bir

Çok parlak bir hayatım olmadığını çocuk doğurduktan sonra daha iyi idrak etmiş bulunmaktayım.

Hasbel kader şuraya iki satır yazı giriyim diyorum, iki cümleden biri Ege şöyle yaptı diye başlıyor. Yok mu başka bir şey? Yok demek ki!

Zati çocuktan önce iş vardı birde yok yere kendime yarattığım problemler. Çocuktan sebep her ikisinede vakit olmadığından, laf dönüp dolaşıp eldeki yegane malzemeye geliyor. Misal şimdi olduğu gibi uyuduğu zamanlar elimi ayağımı kurt yiyor, ciddi ciddi afallıyorum! Yapacağım şeyleri filan unutup, Ege olmayaydı ben nice olurdum diye hayıflanıyorum.

Allahtan bana ait olan hayatımdaki yegane güzellik kitaplar ki, henüz ondan mahrum kalmadım. Bir kitap bir diğerini çağrıştırıyor. Misal okuduğum kitaptaki yazar bir başka yazardan alıntı yapmışssa önceliği o yazar ve kitabına veriyorum. Tıpkı Murakami'nin Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu kitabında Turgenyev'den bahsetmesinin beni direk Turgenyev'e şutlaması gibi.

Ege'nin uyku aralarındaki boşluğu dolduran Turgenyev'e saygı ve sevgilerimi yolluyor, uyanmadan şu bölümü bitiriyim diyorum.

5 yorum:

  1. e hayatımızda ne varsa onu yazıyoruz tabi, bknz şekil 1 -a BEN:))
    Haşlammış Harikalr Diyarı , Murakami'nin ilk kitabıymış. Gölgem hakkında epei bi düşündürmüştü beni ve ne çok gölgeler yürüyor arkamızda demiştim::)
    Sevgimle

    YanıtlaSil
  2. 1985 senesinde yazılmış bir kitabı 2011 senesinde okuyabilmek oldukça düşündürücü doğrusu. Bence Zemberek Kuşunun Güncesi bu kadar sevilmeseydi, yayınevi diğer kitapların haklarını almaya uğraşmazdı. Açıkçası benim için en sevdiğim 2. Haruki Murakami kitabı oldu. İlki belki ilk olmasından sebep, Zemberek Kuşunun Güncesi olmuştu. 2005 senesinde tanışmış olduğum Murakami'yi geçte olsa keşfetmiş olmak çok güzel doğrusu.

    Bu güzelliği paylaşacak insanlarla yazışıyor olmaksa ayrı bir güzellik.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ege daha çok küçük annesi, biraz daha zaman tanı kendine. Ege bir yürüsün, konuşmalara başlasın; ondan sonra kendine gelirsin.

    YanıtlaSil
  4. Şu çok hoşuma gitti;Bir kitabı okurken içinde geçen yazarı araştırıp ,onun kitabını da okumak,çok hoş.
    Zaman zaman ben de yaparım Orhan Pamuk kitaplarında bunu yaşarım ve not alırım...
    Murakaminin en çok hangi kitabını sevdiniz,ben sadece sınırın güneyinde........kitabını okudum şimdi elimde İmkansızın şarkısı var.

    YanıtlaSil
  5. al benden de o kadar, bazen yazarken bile kendime sinir oluyorum bu yuzden.. ama ben bambinoya da ani kalsin istiyorum yazdiklarim, o ne yapti bilsin diye yaziyorum.. bugunler de gecer be ruhdagi, bebisler buyur yuvadan ucar, yine kaliriz el ele bas basa :)

    YanıtlaSil