11 Mayıs 2013 Cumartesi

Anneler Günü

3.kez anneler gününü kutlamaya çok az kaldı. Bu sene anne olarak epey zorlandığımı itiraf etmeliyim. Çocuk büyüdükçe sorunlarda artıyor. Aslında sorun teşkil edecek durumlar değil elbette lakin ilk kez yaşadığı şeyler insana sorun gibi hissettiriyor. Benim istediğim gibi değilde, kendi gibi olması tek sorunumuz olsun!

Çocuğumun şu anki hali, çocuk olan ben için yaramaz-haylaz oğlan güruhuna girdiğinden, zorlanıyor olmama şaşmamak gerek. Zira ben çok sakin bir çocuktum. Yaramazlık bana çocukken bile itici gelirdi ve bunu "çocukluk" olarak görürdüm. Tabiatım böyleydi. Oğlumda benim tam tersi. Onu sadece mecburi yemek molalarında otururken görebilirsiniz. Her daim gezinen, zıplayan veya bir şekilde hareket halinde olan ve uyuduğu zamanlar dışında ses çıkartmadan, gürültü yapmadan, çığlık atmadan duramayan bir çocuk.
Migrenden çektiğini, bugüne kadar hiç bir şeyden çekmemiş bir anne için en ideal evlat :)



Sesten, gürültüden, patırtıdan ve özellikle çığlık atan çocuklardan hiç hoşlanmıyor olmama rağmen, Allah bana daha fazlasını bünyesinde barındıran bir evlat verdi. İyi ki verdi. Öyle olmasaydı hayatımın hiçte bir anlamı olmazmış. Asla tahammül edemem dediğim tüm o şeyleri, kendi çocuğum olunca nasılda sevimli ama diyerek görmezden geldiğime bende şaşıyorum. "Yaramaz ama sevimli." Şeytan tüyü olanlardan. Kan beyninize çıksa bile o an öyle bir ifadeyle dibinizde duruyor ki, elinizde olmadan tebessüm ediyorsunuz. Dudaklarımı ısırıyor, şekilden şekle giriyor, ciddi ve otoriter durmak için büyük mücadeleler veriyorum ama olmuyor. Yelkenleri hemen suya indiriyorum.



Üç çocuklu bir anne olma hayalimi tek çocukla noktalama kararına vardırtan evladım, iyi ki varsın. Kulaklarım tüm o patırtıya nasıl alışmışsa, geceleri sen uyurken hayat çok sıkıcı ve anlamsız geliyor. Lakin o sessizlikte olmasa beynim tüm fonksiyonlarını kaybederdi çocuğum. İyi ki geceler var. Sen şimdi uykuda yarın için enerji toplarken, bende başka yollarla şarj olmaya çalışacak, kafamı boşaltacak ve yarına senin için tam teşekküllü bir biçimde hazır olarak başlıycam.

Umarım her daim enerjik, neşeli ve zıpır bir erkek olursun. Çok iyi bir sevgili olacaksın orası belli. Şimdiden biraz kıskanıyorum demişti dersin.






Anne olmak hiç kolay değil çocuğum!
Sabaha görüşürüz, öpüyorum zeytin gözlerinden.

3 yorum:

  1. Hem bu kadar yorucu hemde keyif verici başka bir şey yok sanırım.Allah hep güzel günlerini göstersin yavrularımızın.Annler günün kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  2. Çok büyümüş, çok tatlı maşallah. Fotolardan bile anlaşılıyor bir şeytan tüyü olduğu :)

    YanıtlaSil
  3. ege aşkı bitmez :) yalnız makinenin tarih ayarına bir el atman lazım egecik o tarihte daha doğmamıştı :D

    YanıtlaSil